Meclis Başkan adayları belli oldu

Meclis Başkanlığı seçimi için adayların başvuru süreci bugün başladı. CHP, HDP ve MHP'nin adayları belirlenirken AK Parti'nin adayının da bugün ya da yarın açıklanması bekleniyor

Meclis Başkan adayları belli oldu
Meclis Başkan adayları belli oldu
GİRİŞ 12.11.2017 15:30 GÜNCELLEME 12.11.2017 17:36
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

CHP, HDP ve MHP'nin Meclis Başkanı adayları belli oldu. CHP'den İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, HDP'den Hakkari Milletvekili Selma Irmak, MHP'den ise İstanbul Milletvekili Celal Adan, Meclis Başkanı adayları olarak açıklandı.

AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı konusunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, MYK toplantısında, kurmaylarına adaylık tercihini Kahraman'ın kendisine bıraktığını söylediği, sonra da Kahraman ile görüştüğü belirtiliyordu. Görüşme öncesinde İsmail Kahraman'ın bir dönem daha Meclis Başkanı olacağı kulislerde konuşuluyordu. Ancak görüşme sonrası tablonun değişebileceği ifade ediliyor.

AK PARTİ'NİN ADAYI BUGÜN YA DA YARIN AÇIKLANABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün AK Parti Grup Başkanvekilleri ile görüşecek. Ayrıca milletvekillerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda, çalışmak istedikleri komisyonlar ve Meclis'te görev almak istedikleri alanlarla ilgili görüşleri de soruldu. O isimlerin bugün gerçekleştirilmesi beklenen görüşmede masada olması bekleniyor. AK Parti'nin adayını da bugün ya da yarın açıklayabileceği belirtiliyor.

17-21 KASIM TARİHLERİ ARASINDA SEÇİM YAPILACAK

TBMM Başkanlığı için aday olmak isteyenler 5 gün boyunca başvuru yapabilecek. 17-21 Kasım tarihleri arasında seçim yapılacak.

CELAL ADAN KİMDİR?

MHP’nin Meclis Başkanı adayı Celal Adan, 10 Eylül 1951'de Ağrı Tutak'ta doğdu. Baba adı Temur, anne adı Fatma'dır. Orman Yüksek Mühendisi; İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesini bitirdi. 21 ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçilen Celal Adan, Plan ve Bütçe Komisyonu, Adalet Komisyonu ve Türkiye-İtalya Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyeliği yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen Adan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

YORUMLAR 10
  • mhpli 6 yıl önce Şikayet Et
    Celal Beyin basarili bir vekil oldugunu yillardir takip ediyoruz.ben de onun secilmesini isterim.zaten Devlet Beyin yanindakiler edep erkan sahibi insanlar.Sayin Yalcin Sayin Ersoy gibi bircok isim Celal Bey gibi edep adap sahibi kisiler.
    Cevapla
  • Nizam 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben ak parti uyesi bir vatandas olarak reisimiz 2019 secimlerine gonul rahatligi ile gitmek istiyorsa mhp adayini desteklemelidir bence bahcelinin milli durusu bunu hak ediyordur
    Cevapla
  • diyarıbekir kürdü 6 yıl önce Şikayet Et
    akp aday göstermemesi lazım ki :BÖYLELİKLE DİREK M.H.P adayı kıymetli MİLETVEKİLİM ,CELAL ADAN bey SEÇİLSİN ,benim gönlüm M.H.P den YANA
    Cevapla
  • Memleketim 6 yıl önce Şikayet Et
    MHP adayı desteklenmeli ve 2019 seçimlerine birlik beraberlik ve ortak akılla gidilmelidir. Milli birliğe ihtiyacımız var
    Cevapla
  • PaYiTaHT 6 yıl önce Şikayet Et
    Bencede katıliyorum.Mhp adayı seçilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı