Dışişleri Bakanlığı ABD'ye nota verdi!

Dışişleri Bakanlığı, Reza Sarraf'ın durumuyla ilgili ABD'ye nota verdi.

Dışişleri Bakanlığı ABD'ye nota verdi!
Dışişleri Bakanlığı ABD'ye nota verdi!
GİRİŞ 15.11.2017 20:30 GÜNCELLEME 15.11.2017 22:29
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, yazılı nota ile ABD'den Rıza Sarraf'ın durumuyla ilgili bilgi istedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü, Rıza Sarraf hakkında ABD makamları nezdinde girişimde bulunulup bulunulmadığı hakkındaki bir soruya yazılı yanıt verdi.

Sözcülükten yapılan açıklamada, "Rıza Sarraf hakkında basına yansıyan haberler üzerine Washington Büyükelçiliğimizce ABD makamlarından resmen bilgi talep edilmiş olup; henüz bir yanıt alınamamıştır. Konu takip edilmektedir." ifadesi yer aldı.

RIZA SARRAF NEREDE?

ABD’de 27 Kasım’da jürili duruşması başlayacak olan İran asıllı Türk Rıza Sarraf’ın nerede olduğu konusundaki belirsizlik devam ediyor.

 

"TAHLİYE EDİLDİ" İDDİASI ORTAYA ATILDI AMA...

ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı Federal Cezaevleri Bürosu’nun internet sitesindeki resmi kayıtlarda, ‘09135-104’ kayıt numaralı Rıza Sarraf'ın 8 Kasım 2017 tarihinde cezaevinden tahliye edildiği bilgisi yalanlansa da geçerliliğini koruyor.

Davayı kovuşturan New York Güney Bölgesi Federal Başsavcılığı sözcülerinden “Sarraf hâlâ gözaltında” açıklaması geldi.

Sarraf'ın avukatı Şeyda Yıldırım ise Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Başka bir bölüme alınmış olabilir. Bize de beş gündür bilgi vermiyorlar, hiçbir haber alamıyoruz” demişti.

YORUMLAR 71
  • kasim 6 yıl önce Şikayet Et
    5000 ulkucu hazir 82 miami demek icin
    Cevapla
  • haluk 6 yıl önce Şikayet Et
    82 hawaii dememize az kaldi
    Cevapla
  • Yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    ya amerika pkk pyd ye silah verir nota verilmez deaşa destek verir nota verilmez amerika her şeye burnunu sokar nota verilmez kimki bu rezza ne biliyorki bu adam için nota veriliyor. her yurt dışında tutuklu olan türk vatandaşına aynı muamele yapılıyormu hayır.
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    abd de adalete bak sahte fetö belgeleri ile adam tutukluyor yuh zalimler size
    Cevapla
  • milletin ferdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Vanga gibi, CHP gibi istismarcılara: ABD’nin teröristleri kullanması ve güya müttefiki olan bize parasıyla vermediği silahları teröristlere bedava vermesi en üst perdeden Cumhurbaşkanımızca, Başbakanımızca, Dış İşleri ve İç İşleri Bakanlarımızca hemen her zaman ifade ediliyor. Burada biraz aklı olan yargılananın Sarraf değil Türkiye’nin egemenlik hakları olduğunu anlar ve de, birazcık onuru, birazcık da vatanseverliği varsa şayet, şehitlerimiz gibi teröriste karşı (aslında ABD’ye karşı) canını ortaya koyarak mücadele edemiyorsa bile ABD’nin Ülkesinin egemenliğini yargılaması karşısında lafla da olsa dik durur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı