Çok kızdı: Bizim dinimizde böyle şey var mı!

Başbakan Binali Yıldırım, PKK'nın Şırnak'ta 27 cami yaktığını belirterek " Müslüman'ın mabedi yıkılır mı, bizim dinimizde böyle şey var mı! Bunların dini de yok kutsalı da." dedi.

GİRİŞ 17.11.2017 13:26 GÜNCELLEME 17.11.2017 14:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Şırnak'ta Geylani Camii açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım PKK'nın camilere yönelik alçak saldırılarına değinerek sert konuştu, "Şırnak'ta 27 tane camiyi yıktılar, 70 camiyi hasarlı hale getirdiler. Bu ne demek, Müslüman'ın mabedi yıkılır mı, bizim dinimizde böyle şey var mı? Bunların dini de yok kutsalı da. Bu alçak PKK terör örgütü insanları, masum insanları, askeri, polisi, korucuyu, önüne gelen herkesi gözünü kırpmadan öldürüyor. Çünkü bunlar talimat aldıkları efendilerinin dediklerini yapıyor. Artık bunlar bu millete zarar veremeyecek. Bundan emin olabilirsiniz. Yeter ki biz ülkemize, çocuklarımıza, geleceklerimize sahip çıkalım. Artık bunlar bu millete zarar veremeyecek" dedi.
 

MÜJDEYİ VERDİ: ÖNÜMÜZDEKİ SENE AÇIYORUZ

Başbakan sözlerine şöyle devam etti;

"Şırnak'la birleşen 4 temelli yolu da önümüzdeki sene açıyoruz. Terör örgütüne rağmen inatla bu yolu da bitiriyoruz.İki yıldan beri mücadelemiz devam ediyor. Şırnak merkezde bu alçak PKK terör örgütü ne yapmış? Hafızalarınızı yoklayın. Hasarlı konut sayısı 14 bin 166. 34 bin konutu az hasarlı hale getirmişler. Biz ne yaptık? Yıkılan binalar yerine gelir, yıkılan camiler yeniden yapılır ama yıkılan gönülleri fethetmenin yolu da Şırnak'ı bağrımıza basmaktır. 

CUMHURBAŞKANIMIZA SAHİP ÇIKTINIZ

Cumhurbaşkanımıza, Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktınız. Sizlere Cumhurbaşkanımızın da selamını getirdim. Hamidiye Kışlası'ndaki bayrak inmedi. Bugün, bakanlarımızla beraber Şırnak'a geldik. Tugayı ziyaret ettik. Güvenlik güçlerimizi, jandarmamızı yaptıkları gece gündüz fedakarca sizlerin, milletin güvenliği için yaptıkları çalışmaları yerinde gördük. 

BELEDİYE BAŞKANLARI ALDIKLARI PARALARI TERÖR ÖRGÜTÜNE YATIRDILAR

Devlet millet kaynaşması ile inşallah bu işin içinden çıkacağız. Cizre'de ve Şırnak'ta belediye başkanları vardı. Seçtiniz getirdiniz. Hizmet var mıydı? Yok. Devletten aldıkları paraları terör örgütüne taşıdılar. Onlar da buraya bomba olarak, terör eylemi olarak döndü. Arkadaşlarımız şimdi var gücüyle şehri güzelleştirmek için çalışıyorlar. Bugüne kadar Şırnak merkezde 117 kilometre sıcak asfalt yapılmı. 57 kilometre kanalizasyon
yapılmı. 85 kilometre içme suyu hattı döşenmiş. Şırnak daha fazlasına layık.

YOLUNUZU DA BAHTINIZI DA AÇACAĞIZ

Şırnak burada Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için, ülkenin geleceği için, milletimizin birliği beraberliği için teröre rağmen ayakta duruyor. Buradan Cizre'ye gideceğiz. Oradan Hakkari'ye geçeceğiz. Orada vatandaşlarımızla buluşacağız. Cizre-Şırnak yolu yapılıyor. Daha önemlisi Şırnak'ı Siirt'e bağlayacak, Siirt'i de Van'a bağlayacak, Bestler-Dereler yolunu da yapıyoruz. Bunu da bitireceğiz.  Bu yolda çalışan müteahhitin iş makinalarını yaktılar. Daha sonra oraya çalışma güvenliğini alsın diye koyduğumuz askerlerimizi, jandarmamızı ve güvenlik korucularımızı alçakça şehit ettiler. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, biz onlara rağmen bu yolu da yapacağız. Böylece yolunuzu da bahtınızı da açacağız. 

ETNİK AYRIMCILIK YOK

Kimimiz Türk, kimimiz Arap, kimimiz Türkmen, kimimiz Türk. Ne olursak olalım yaradan rabbimizin kuluyuz. Bizi birbirimize bağlayan yüce dinimiz. Peygamberimiz bize yeter. Kürt'seniz Kürtlüğünüzle gurur duyacaksınız. Arap'sanız Arap'ım diyeceksiniz. Türk'seniz Türk'üm diyeceksiniz. Ayrımcılık olmayacak. Hepimiz ay yıldızlı bayrağın altında Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu bir vatandaşıyız. Bizi birbirimize bağlayan dinimizdir, mübarek Peygamberimizdir. Bayrağımızdır, vatanımızdır ve milletimizdir. "

YORUMLAR 7
  • ŞIRNAKLI GENÇ 6 yıl önce Şikayet Et
    şehrimize hoş geldiniz başbakanım.caddeleri çarşıyı kendi halkına zülüm edenleri unutmyacaz.bizi suriye gibi ırak gibi harabeye çevirmek isteyenlere fırsat verme ALLAHIM
    Cevapla
  • hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    pkk yı müslüman desteklemez sanıyosanki içlerinde müslüman var yanılıyosun hiç şüphen olmsın sayın başbakanım biz onların ne olduğunu biliyoruz keşke kürt kardeşimde görebilseydi
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Chp'nin ne için destek verdiği bir kez daha görüldü...
    Cevapla
  • akın 6 yıl önce Şikayet Et
    benim bildiğim dinde şans oyunları ve kumarda yok ama kumar oynayan birsürü ailenin terbiye edemediği insan var
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum, kumar faiz bunlar da bizim dinimizde yok
    Cevapla
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    akın. Her günahı terörist le, cami yakmayla kıyaslamak yanlış .
    Cevapla
  • Osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkalarında ABD AB olan bir örgüt, pkk ve deaş , ne beklersin. Satılık katil teröristten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...