Başbakan Yıldırım Hakkari'ye müjdeyi verdi

Başbakan Binali Yıldırım, ''2018 bitmeden Hakkari'ye doğalgazı getiriyoruz ayrıca Hakkari-Yüksekova arasına 9 kilometrelik tünel yapacağız'' dedi.

Başbakan Yıldırım Hakkari'ye müjdeyi verdi
Başbakan Yıldırım Hakkari'ye müjdeyi verdi
GİRİŞ 17.11.2017 17:35 GÜNCELLEME 17.11.2017 17:57

Başbakan Binali Yıldırım, Hakkari'de yaptığı konuşmada "Biz birlikte Türkiye'yiz. İşte Türkiye'nin fotoğrafı Hakkari'den yükseliyor. Göreve geldiğimde bir şey söyledim. Dedim ki, milletimizin içi rahat olsun. Bu terör belasını milletin gündeminden çıkaracağız. Terörün hayatımızı esir almasına izin vermeyeceğiz. Bu mücadele devam ediyor. Gün geçtikçe terörün belini kırıyoruz. Umudunu yok ediyoruz. " dedi.

Başbakan sözlerine şöyle devam etti;

Hakkari'nin bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var. AK Parti kurulduktan sonra ilk mitingini Cumhurbaşkanımız, liderimiz, partimizin genel başkanı olarak Hakkari'de gerçekleştirdi. Bu kutlu yolculuğa çıkarken Bismillah dedik, 28 Eylül 2002'de Hakkari'den yola çıktık. 15 yıl boyunca bu yolculuk devam ediyor. Bundan sonra da durmak yok. Allah sizden razı olsun. 

Bu ülkenin her ferdine, vatandaşına sadakatle bağlıyız. Benim gözümde bütün Türkiye Hakkari'dir. Değerli kardeşlerim. İlmek ilmek dokunan Hakkari kilimi, Selçuklu'dan beri bu ülkenin ruhunu temsil ediyor. 

Irkçılık yapan bizden değildir. Etnik milliyetçilik yok. Dini milliyetçilik yok. Bölgesel ayrımcılık yok. Hakkari ile, Kırklareli ile, Sinop ile, Hatay ile, 780 bin kilometrekare vatan toprağı ile hep biriz, beraberiz, kardeşiz. Terör örgütlerine asla ve asla geçit vermeyeceğiz. 

40 yıldır terör belası ile uğraşıyoruz. Binlerce askerimiz, korucumuzu teröre maalesef kaybettik, şehit verdik. 

İKİ MÜJDE BİRDEN VERDİ

2 önemli konu, önemli müjdem var. Birincisi hava soğuk değil mi? Bunun için doğalgaz lazım. Hakkari'ye doğalgaz geliyor, doğalgaz. Vali beye sordum 2019 diyor, olur mu? O halde daha erken getirelim değil mi? Ayrıca Hakkari-Yüksekova arasına 9 kilometrelik tünel yapacağız'

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor