Erdoğan sert çıktı: Babamın oğlu olsa...

Cumhurbaşkanı Erdoğan adını neredeyse her konuda kullananlara sert çıktı, ' bir irade beyan edeceksem, kimseyi aracı kılmaya ihtiyacım yok. Bunu bizzat kendim yaparım" dedi."

GİRİŞ 28.11.2017 12:23 GÜNCELLEME 28.11.2017 23:54
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu. ABD Başkanı Trump ile bu hafta içinde bir kez daha görüşebileceğini dile getiren Erdoğan uzun süredir rahatsız olduğu bir konuyu da dile getirerek şunları söyledi;

"Sosyal medyada benim adıma ahkam kesenlerle ilgili rahatsızlığımı belirtmiştim. Bir kez daha tekrarlıyorum. Tüm milletime de sesleniyorum, eğer ben birisine bir şey söyleyeceksem, bir konuda tavır koyacaksam, bir irade beyan edeceksem, kimseyi aracı kılmaya ihtiyacım yok. Bunu bizzat kendim yaparım. Yeni bir bürokratik oligarşi tesis etmeye çalışmaları asla kabul edilir değildir. Şahsımın adı kullanılarak kurallar kaideler dışında iş yapılmasına rıza gösteremem. Ben bir bürokratımı aramıyorsam babamın oğlu olsa kapıdan geri koyun. " 



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Geçtiğimiz hafta yine yoğun bir gündemimiz vardı. Elektrik üretim tesislerinin toplu açılış törenini gerçekleştirdik. 1583 tesisi resmen ülkemize kazandırdık. Yıl sonuna kadar 1191 tesisi daha üretime sokacağız. Bu atılımlar sayesinde enerji maliyetlerimizde de ciddi azalma elde ettik. Güneş enerjisinde son ihalede 6.99 dolarlık bir rakam ortaya çıktı. Rüzgarda verilen 3.48 dolarlık teklif de bu alanda bir rekordur. Türkiye yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretiminde yüzde 32'lik payla, Almanya, Fransa, Çin, Rusya ve Japonya gibi ülkelerin de önüne geçti. 

SOÇİ ZİRVESİ 

Rusya'nın Soçi kentinde çok önemli bir üçlü zirveye iştirak ettik. Zirvede bölgemizde yaşanan hadiselerin geleceği konusunda çok önemli istişaretlerde bulunduk. Kritik kararlar aldık. Üç ülkenin anlayış birliği içinde olması bu zirvenin en mühim sonuçları arasındadır. Suriye'de barışın tesisi hususunda çalışmayı sürdüreceğiz. 

UZUN ZAMAN SONRA ABD İLE BİR İLK

Cuma günü ABD Başkanı sayın Trump ile görüşme gerçekleştirdim.  Bu uzun zamandır ilk defa ABD-Türkiye ilişkilerinde ortak frekans yakalayabildiğimiz bir görüşmedir. Trump ile YPG'den FETÖ'ye pek çok hususu görüştüğümüz konuşmanın devamını önümüzdeki günlerde tekrar yapacağız.

KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRIM NET

Ana muhalefetin başındaki zatın iftiralarına aynı zamanda hanım kardeşlerimize yönelik iftiralarına da cevap verme fırsatı buldum. Kendisine ya iddialarını ispat etmesi ya da özür dilemesi çağrısı yaptım. İspat ederse benim siyaseti bırakacağımı ve Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrılacağımı, ispatlayamazsa da kendisinden siyaseti bırakmasını söyledim. Biraz sonra güya belge açıklayacakmış. Geçmiş konuları ısıtıp ısıtıp yeniden gündeme getirecektir. Kendine bir yerlerden bir şey gönderiliyor. Benim yurt dışına milyonlarca dolarlık paralar gönderdiğimi söylüyor. Belgesi var mı? Yok. Bu çağrılarımın beyhude bir uğraş olduğunun farkındayım ama müfterilere meydanı bırakmamak gerektiğini de biliyorum. 



ARACIYA İHTİYACIM YOK BİZZAT KENDİM YAPARIM

Son zamanlarda daha sık kulağıma gelmeye başlayan bir hususu paylaşmak istiyorum. Nerede işinin altından kalkamayan, nerede tembellik yapan biri varsa hemen şu tarz ifadelerle sıyrılmaya çalışıyor; "Beyefendi böyle istiyor, Cumhurbaşkanımız, Külliye böyle istiyor." Ömrümde görmediğim insanların tavsiyesine kadar her konuda kullanıldığı anlaşılıyor. Peki bunu ispatı var mı, ağzımdan çıkan böyle bir söz var mı? Yok. Daha önce ahkam kesenlerle ilgili rahatsızlığımı belirtmiştim. Tekrarlıyorum. Eğer ben birisine bir şey söyleyeceksen, tavır koyacaksam, kimseyi aracı kılmaya ihtiyacım yok. Bunu bizzat kendim yaparım. 



BENİM GÖZÜMDE HEPSİ BAŞARISIZDIR BUNU BÖYLE BİLİN

Kafasında kırk tilki dolaştıran sinsi tiplerden, riyakarlardan hiçbir zaman olmadık, olmayacağız. Milletimizle aramıza kimseyi sokmamak için yedi düvele meydan okuduk. Birilerinin çıkıp milletimizle aramıza girmesine izin veremeyiz. Beyefendi, Cumhurbaşkanı böyle istiyor sözü, adeta bürokratik oligarşinin yeni bir şifresi haline dönüştü. Kim olursa olsun, sorun çözme makamında olduğu halde sürekli şikayet eden, bizi bahane ederek kendini temize çıkarmaya çalışan herkes benim gözümde başarısız kişidir. Bunu böyle bilin.

BABAMIN OĞLU OLSA KAPIDAN GERİ KOYUN

Bakan bakanlığını tıkayacak, bürokrat bürokratlığını tıkayacak ondan sonra da suçu bize atacak. Önüme getirilen tüm konularda kararımı muhataplarıma olumlu veya olumsuz olarak açıkça ifade etmişimdir. Arkadan başka işler çevirmek asla tarzım değildir. Tarzımız doğruya doğru yanlışa yanlış demektir. Yeni bir bürokratik oligarşi tesis etmeye çalışmaları asla kabul edilir değildir. Şahsımın adı kullanılarak kurallar kaideler dışında iş yapılmasına rıza gösteremem. Ben bir bürokratımı aramıyorsam babamın oğlu olsa kapıdan geri koyun. 

BUNLAR SAHTEKAR, DOLANDIRICI...

Adımı kullanarak size kim geliyorsa benden bir telefon almıyorsanız bana sorun. Bunu teyit etmiyorsam bu insanları lütfen gönderin. Ne demek adımı kullanmak? Bu bizim siyaset etme anlayışımıza terstir. Bunu yapanlar hepsi sahtekardır, dolandırıcıdır. Bunlara yol vermeyin. İsmimi, unvanını kendi yanlışına alet etmeye kalkan hiç kimseyi affedemem. Meclis'teki, partideki, Cumhurbaşkanlığındaki özel kalem görevlileri ile şahsıma iletmelerini rica ediyorum. 

ALEVİ KARDEŞLERİMİZ BU ÜLKENİN ASLİ SAHİPLERİDİR

Bizim PKK, PYD, YPG gibi terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleyi Kürt kardeşlerimize mücadele gibi takdim eden kişi olsa olsa bu ülkenin Lawrence'ı olur. Bölücü terör örgütünü Kürt kardeşlerimizle ilişkili hale getirmek en büyük hakarettir. Alevi kardeşlerimize yönelik provokasyonları yapanlar da olsa olsa Lawrence misyonlu kişiler olur. Alevi kardeşlerimiz de bu ülkenin asli sahipleridir. Her türlü hakka ve imkana sahip bireylerdir. Asıl tehlike Alisiz Alevilik gibi sapkınlıklarla Alevi kardeşlerimizi köklerinden kopartarak bir başka dine yöneltmeye çalışan akımlardır. 

KILIÇDAROĞLU'NA SERT ÇIKTI: FETOPEREST

Coğrafyamızdaki bölücülük faaliyetlerinin önüne geçmek zorundayız. Aksi hale zafer naralarının başka dillerde yapıldığı çarpık düzen kaçınılmazdır. Biz ne kadar kucaklayıcı olmaya çalışıyorsak ana muhalefet partisinin başındaki zat da işi üzülerek söylüyor ki müptezelliğe vurdu. Biz PKK'nın üzerine gideriz, o ise iyi çocuklar diyerek piknik yapan vatandaşlar, arkadaşlar diyerek teröristlere sahip çıkar. Biz FETÖ'nün üzerine gideriz, işi Ankara'dan İstanbul'a yürümeye getirecek kadar başımıza Fetoperest kesilir. Rabia işaretini terör örgütü simgesi sanacak kadar gözü perdelenmiş, beyni sulanmış bir zat var. AB ile anlaşmazlık yaşarız, karşı tarafın ağzı ile konuşuyor buluruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sıkça andığımız için CHP'den her an Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı açıklamalar yapılmasını bekler hale geldik. CHP bu zat eli ile hızla ana muhalefet partisi olmaktan çıkıp ana hıyanet partisi konumuna doğru sürüklenmektedir. 

NE YAPACAĞIMIZI BİZ DE ŞAŞIRDIK

CHP'nin eski genel başkanı ile tartışırdık. Kendisine kızardık, atışırdık ama polemiklerimizin bir seviyesi vardı. Terbiyesizliklerini siyaset yapmak sanıyorlar. Açıkçası ne yapacağımızı biz de şaşırdık. Milletimizin önüne çıkacağız. Biz yaptıklarımız, yapacaklarımız anlatacak, sandıkta destek isteyeceğiz. Ana muhalefet de çıkacak heybesinde ne kadar yalan dolan, zehir varsa ortaya dökecek. Küp içindekini sızdırır. Bal varsa bal sızdırı. Balçık varsa balçık sızdırır. 2019 yılı bu muhasebenin bir kez daha yapıldığı bir imtihan yılı olacak. 

BİR YANAĞA VURDUN MU ÖBÜR YANAĞI BEKLE

Son saldırılarıyla ilgili olarak ailece tazminat davamızı 1.5 milyon lira olarak açıyoruz. Sonuna kadar bu işin takipçisiyiz. Biz buna yönelik bir çizgi çekmiştik ama anlamadı. Çünkü, cibiliyet meselesi bu. Cibiliyetinin gereğini yapıyoruz. Bundan sonra da hukukumuzu hukuk içinde aramaya devam edeceğiz. Bir yanağına vurdu mu öbür yanağını çevir. Yok öyle bir şey bizde. Bir yanağıma vurdun mu öbür yanağını bekle. Bizden gelir. "

YORUMLAR 28
  • Eyt mağdurları. 6 yıl önce Şikayet Et
    Yokmu bizim için beyefendi ile görüşecek bir baba yiyit .
    Cevapla
  • Vatandaş-65=Vanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'da olmasaydı halimiz harap olurdu, aynı Suriye gibi, Irak gibi perişan olurduk. Allah onu bize sonuna kadar, ömrü yettikçe başımızda lider yapsın. O, memleketimize her zaman lazım. Onun gibisi Türkiye'ye 30 yıldan bir gelir. Örneğin Adnan Menderes, Turgut Özal.
    Cevapla
  • Temel 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizin adınıza yıllardır ve halen iş çeviriyorlar. tam da dediğiniz gibi Beyefendi ile konuşucam, beyefendi şoyle, boyle diyorlar...
    Cevapla
  • KIRŞEHİR 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhur reisim.Sizin adınızı kullanarak Bürokrasi iş yapmıyor vatandaşa zorluk çıkarıyor. Binlerce Mağdur ve mahzun insanları da yine sizin adınıza karar verip Fetöcü diye hapse atıyorlar. Bu gidişat iyi değil. 15 Temmuz da yapamadıklarını Sizin adınıza vakandaşa zulüm yaparak yarım kalan işlerini siyaseten sürdürüyorlar. Bu zulmü ancak siz durdurursunuz, evelallah. Malumunuz üzere Araçlara Cam filmi cezası kesildi. Milyonlarca tepki alındı. MTV artışı gündeme alındı vatandaş çok tepkili. Bu şekilde tepkileri çekerek 2019 Seçimlerinde bitirilmek isteniyor. Planları devreye aldılar. OYUN büyük...
    Cevapla
  • sereflikochisar*06* 6 yıl önce Şikayet Et
    yaww kim tutar seni reiiiis
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!