CHP'den Kılıçdaroğlu'nun malvarlığı için önerge

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün dile getirdiği çağrı üzerine Kılıçdaroğlu, eşi ve yakınları hakkında malvarlığı ile ilgili önerge verdi.

CHP'den Kılıçdaroğlu'nun malvarlığı için önerge
CHP'den Kılıçdaroğlu'nun malvarlığı için önerge
GİRİŞ 12.12.2017 11:17 GÜNCELLEME 12.12.2017 11:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

CHP'den Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu'nun eşi ve CHP liderinin yakınları hakkındaki mal varlıklarlarıyla ilgili araştırma önergesi verilmesine ilişkin dilekçede, "En yaygın ve yalın haliyle kamu gücünün siyasetçiler ve kamu görevlilerince özel çıkarlar için kötüye kullanılması şeklinde tanımlanan yolsuzluklar toplumun devlete ve adalete olan güvenini temelden sarsmaktadır. Güçlü ve sağlıklı işleyen bir demokratik sistem kurulabilmesi için siyasetçi ve bürokratların devlet kurumları ve kamusal varlıkların yönetiminde saydamlık ve hesap verebilirlik ilkelerine uymaları, mal varlıklarındaki değişiklikleri kamuoyu ile paylaşmaları yolsuzlukların önlenmesi açısından önemlidir. Yolsuzlukların önlenebilmesi adalet, eşitlik, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine dayalı bir yönetim anlayışının başta siyasi parti genel başkanları olmak üzere tüm siyasetçiler ve üst düzey kamu yöneticileri tarafından benimsenmiş olmasına bağlıdır. Temiz siyaset yapanlar hesap vermekten hiçbir zaman korkmazlar, dürüst olduklarını her fırsatta topluma ispatlamaktan kaçınmazlar ve halka hesap vermeyi siyasi ve kişisel bir sorumluluk olarak kabul ederler." denildi.

YORUMLAR 5
  • murat murat 6 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan kestaneler . güya temiz çıkacaksınız yediğiniz herzeleri herkes biliyor.....
    Cevapla
  • 1071 6 yıl önce Şikayet Et
    kudüs için ne hamle yaptın onu söyle....hiç bir zaman ciddi haberlerin içinde bunları bulamaz sınız?
    Cevapla
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    Küçük işlerin küçük adamları. Akıl kıt olunca icraat anca ileri geri oluyor.
    Cevapla
  • Heheheh 6 yıl önce Şikayet Et
    Kemalin degil belediye baskanlarinin ve milletvekillerinin mal varliklarini bilmek istiyoruz. İlgezdiler ile başlayabilir chp.buyrun açıklayın.varlığım budur aha bu gelirle surdan aldim deyin.
    Cevapla
  • ylç 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok mu lazım malvarlığın işiniz gücünüz fitne ne diyeyim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi