CHP'den dikkat çeken İran yorumu: Tesadüf değil!

İran'daki protesto gösterilerinin tesadüf olmadığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, İran'daki olaylarla ilgili ilginç değerlendirmelerde bulundu.

CHP'den dikkat çeken İran yorumu: Tesadüf değil!
CHP'den dikkat çeken İran yorumu: Tesadüf değil!
GİRİŞ 02.01.2018 20:36 GÜNCELLEME 02.01.2018 21:16
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, İran'daki protesto gösterilerine ilişkin, "Bu olaylar tesadüf değil. İran bir süre kendi derdine düşecek ve Ortadoğu'daki baskısı dizginlenecek. Bu süre zarfında İran olayları bastırmak için şiddet kullanmayı seçerse, o zaman da olayın rejim değişikliğine götürülmesi denenecek. İran'ın Irak ve Suriyeleşmesini istemiyoruz. İtidalle hareket edilmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, komşu İran'da yaşanan olayları kaygıyla takip ettiklerini belirtti.

 

Ülke geneline yayılan protestolarda, halkın meşru taleplerinin karşılanmasının önem taşıdığına işaret eden Yılmaz, demokratik reformları desteklediklerini vurguladı.

"İRAN, ABD VE İSRAİL'İN SİNİR UÇLARINA DOKUNDU, OLANLAR TESADÜF DEĞİL"

"Ancak, bu olaylara sadece ekonomik boyutta bakmak, olayları hafife almak olacaktır" ifadesini kullanan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bugün İran, Irak'ta Haşdi Şabi ile Suriye'de Devrim Muhafızları ve diğer milisleriyle, Lübnan'da Hizbullah'la ve Yemen'de Husi milisleriyle, İsrail ve ABD'nin sinir uçlarına dokunuyor. Bunlara göre İran'ın içine gömülmesi gerekiyordu. Bu olaylar da tesadüf değil. İran bir süre kendi derdine düşecek ve Ortadoğu'daki baskısı dizginlenecek. Bu süre zarfında İran olayları bastırmak için şiddet kullanmaya seçerse o zaman da olayın rejim değişikliğine götürülmesi denenecek. İran'ın, Irak ve Suriyeleşmesini istemiyoruz. İtidalle hareket edilmeli."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 148
  • arslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Öztürk yılmaz deaiş in elinde rehinken,chp özellikle hükümete deaş a terör örgütü dedirtmek için bastırıyordu.chp nin niyeti rehineleri öldürtmek idi.sırf hükümet zarar görsün diye.bu zat da bunu bile bile chp den milletvekili adayı oldu.bunun ne ayak olduğu belli değil.ama tek belli olan şey türkiye nin hayrına çalışmayacağı.zaten chp cumhuriyetin hıyanet partisi oldu .eren erdem irancı,tanrıkulu pkk lı,kk hendek kazanların arkadaşı,chp yi isim isim sırala yolu ihanete çıkıyor.
    Cevapla
  • Hakperest 6 yıl önce Şikayet Et
    Mezhepçi herif.
    Cevapla
  • ezok 6 yıl önce Şikayet Et
    neden chp İrana böyle titizlikle cevab veriyor ? alevi chp şii İranla aynı çatıda görüyor kendini de ondan. suriyedekilere oh canımıza değsin demedikleri kalmıştı
    Cevapla
  • Nasır 6 yıl önce Şikayet Et
    Bozuk saat chp.
    Cevapla
  • Tuba 6 yıl önce Şikayet Et
    Yidigin iz ekmek Konya'dan , savunduğun uz koruduğunuz Tahran. CHP kendine gel artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri