Beşiktaş Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı!

İçişleri Bakanlığı, Beşiktaş Belediye Başkanı CHP'li Murat Hazinedar'ı görevden uzaklaştırdı.

Beşiktaş Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı!
Beşiktaş Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı!
GİRİŞ 04.01.2018 17:49 GÜNCELLEME 04.01.2018 18:35
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar'ın, mal varlığına yönelik yürütülen soruşturma, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruşturma ile görevi kötüye kullanma niteliğindeki eylemlerinden dolayı hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Hazinedar ile birlikte iki belediye meclis üyesi de görevden uzaklaştırıldı.

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

"Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil Anayasanın 127 nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca 04/01/2018 tarihinde görevden uzaklaştırılmışlardır.

Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında mal varlığına yönelik olarak yürütülen soruşturma; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan yürütülen soruşturma; ayrıca belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız kişisel menfaat temin edilmesi ve görevi kötüye kullanma niteliğindeki diğer eylemlerinden hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle Murat HAZİNEDAR Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştır.

Hüseyin Avni Sipahi’nin Belediye Meclis Üyeliği görevinden uzaklaştırılmasında, yetkisi ve görevi olmadığı halde imar ve ruhsat işlemlerinde talep sahiplerinin kendisine yönlendirildiği ve bağış adı altında zorla para alınmasına aracılık ettiği, haksız kişisel menfaat sağladığı, ayrıca mal varlığında ciddi artışlar olduğu yönündeki iddialarla ilgili yürütülen soruşturmalar dikkate alınmıştır.

Çetin Kırışgil'in Belediye Meclis Üyeliği görevinden uzaklaştırılmasında ise kayıt dışı paraların transferine aracılık ettiği yönündeki iddiayla ilgili yürütülen soruşturma göz önünde bulundurulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUMLAR 69
  • harbi 6 yıl önce Şikayet Et
    çoğu belediyeler ve çalışanları yukarıda sayılanları belediyelerde normal bir şeymiş gibi uyguluyor zaten, mesela ben belediyeye yolum düşecek de nasıl beni soyacaklar diye tarlama ev yapmayı sürekli erteliyorum, hele müteahhitlerin sabırlarını takdir etmemek mümkün değil
    Cevapla
  • ArtukBey 6 yıl önce Şikayet Et
    Kamu malını başkalarına tahsis edenlerin ve bundan kişisel çıkar sağlayanların Allah bin belasını versin.
    Cevapla
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Mahkeme aşamasındaki bir konu hakkında ne açıklaması yapacak Kılçdaroğlu bey. Hangi somut gerekçeye dayanarak haklılık veya haksızlık duyurusunda bulunacak. Buna demokrasiyi ve hukuku ayaklar altına almak denir. Buna dikta denir. Bunlarda CHP'ye yakışır.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    daris fatih belediyesinin basina
    Cevapla
  • umut 6 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme sadece görevden alındı mal varlığına el konulmadı. iki gün sonra göre iade edilir .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız