Bahçeli'nin teklifi sonrası ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin ittifak teklifine AK Parti grup toplantısında cevap verdi ve Bahçeli'ye teşekkür etti.

GİRİŞ 09.01.2018 12:30 GÜNCELLEME 09.01.2018 13:00
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

MHP lideri Devlet Bahçeli dün düzenlediği basın toplantısında 2019 yılı seçimlerinde MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğini açıklamış ve Erdoğan'ı destekleyeceklerini bildirmişti. Bahçeli'nin bu açıklaması sonrası gözlerin çevrildiği Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün AK Parti grup toplantısında konuştu. 

Erdoğan, 2019 seçimlerini işaret ederek, "Anlıyorum ki bu kongrelerle birlikte 2019'a mart ve kasıma çok farklı gireceğiz. Bu yıl Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hazırlıklarını büyük ölçüde hazırlamak mecburiyetindeyiz. Bunları da özellikle MHP ile el ele vererek dayanışma içinde temenni ederim ki ana muhalefet de buna katılır, bu süreci hızlandırmamız gerekiyor. Asıl olan yeni yönetim mimarimizin omurgasının nasıl oluşturulacağıdır. Hazırlıkları süratle bir araya getirerek önümüzdeki bir asrı kucaklayacak yönetim modeli oluşturmakta kararlıyız" ifadelerini kullandı.



Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

BAHÇELİ'NİN YERLİ VE MİLLİ DURUŞUNA VURGU

"Seçimler arefesinde sayın Bahçeli'nin yerli ve milli duruşunu özellikle vurgulamam lazım. Bu yerli ve milli duruşla birlikte inanıyorum ki ülkemizde bizi bölmek, ayrıştırmak isteyenler hedeflerine ulaşamayacaktır. Çünkü bizler 7 Ağustos ruhunu yaşamakta kararlıyız, yaşamaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Birileri diyor ki ‘acaba şu ne der, bu ne der’ Kusura bakmasınlar. “Biz ne deriz” aslolan budur. Onun için de bizler sayın Bahçeli ile bir araya geliriz. Ülkemizin sorunlarını dertlerini konuşuruz, uyum yasalarını vesairesini çalışmasını da yapar. Geleceğe beraber inşallah yürürüz. Çünkü birlikte yapmamız gereken çok şeyler var. Milletimizin bize verdikleri sorumluluk var.

2019 SEÇİMİ MİLLİ OLANLAR VE İPİ BAŞKALARININ ELİNDE OLANLAR ARASINDA

Kendisine şimdiden beyan ettiği destek kararı için şahsım, partim, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. 2019 seçiminin yerli ve milli olanlar ile ipi başka mahfillerin elinde olanlarla geçeceği açıktır. Tüm aktörler bu çerçevede pozisyon almaktadır. Sizlerden 2018 yılını çok iyi değerlendirmenizi istiyorum. "

YORUMLAR 37
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    ---simdi biri kalkar derseki ben ermeniyim o zaman ermenistan a gidecek bizde ülkemizde yahudi de var yezidi side onlar a biz Türkiye ermenisi ,yahudisi,kürdüvs diyoruz ama irkini kücümseyerek ermeni yada vs vs demiyoruz bir TÜRK ün de ben TÜRKÜM demesi kadar da dogal ne var ki irkci oluyorlaR
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcu HULUSI arkadas MHP icinde irkci düsünen de var dir elbet ama islami ayri görmez araplara biraz kakiklar dir haksiz da sayilmazlar MISIR SUUD BAE nin tutumu ortada ayrica onalra IRKCI diyorsun sen KÜRT kimligine dem vurmusun sen niye KÜRDÜM diyosun ki ?? elbet te kürd te laz da cerkez abaza vs de olabilirsin ama brisine irkci diyrsan sen irkini öne sürme bu ülke insanin tamami TÜRK tür laz daolsa kürt de olsa ermeni de olsa
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Belediyelerin insafsız vergileriyle millet daha ezilecek mi ,ben ittifakınıza destek vermiyorum oy da vermeyecem
    Cevapla
  • milletin ferdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen CHP gibi, HDP gibi gayri millilere ve hainlere oy verirsin… Belediye geliri olmadan hizmeti nasıl yapacak? Ak Parti öncesi, geçmişte Devlet bütçesinin %86’sının sırf borcun faizine gitmesinden bile ders almayan senin gibi dar düşünceliler sonunu düşünmeden dışardan faizli para gelsin bir müddet rahat yaşayalım derdinde… Senin gibi nasipsizlerden bir oy kadar bile bu vatana fayda beklememek lazım…
    Cevapla
  • H.B.V. 6 yıl önce Şikayet Et
    Verme? Sanki senin oyuna ihtiyacı Bu Adam gibi adamların! :))
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    Dilegimiz Milli brilik in ÜLKEYE hayirli olmasidir ve ayni MILLI birliktelik kardes bildimiz ÜLKELER ile de bir an önce olusur en az AZERBEYCAN kadar diger lerinin de yakin olmasi kaynasmasi milli birlik adina cok önemli adim olucaktir ve o zaman GÜCLÜ BIR TÜRK DÜNYASI yeniden sahlanmaya gececektir insaallah
    Cevapla
  • karadut 6 yıl önce Şikayet Et
    Milletten tam destek, Bahçeli'den tam destek var ama Afrin bekliyor, Mümbiç bekliyor ve PKK-PYD devletş tanınma aşamasına geldi. Maalesef gelişmelere sevinemiyorum.
    Cevapla
  • Adem 6 yıl önce Şikayet Et
    Senin asıl üzüntün Afrin, Mümbiç veya pkk değil de sanki Bu devlete ve millete sahip çıkma anlamında Reisle Bahçeli'nin birlik ve beraberlik mesajlarıymış gibi geliyor. Ülke içinde birlik beraberlik olmazsa dışarıda sözün geçmez ve gücün de yetmez. Biraz sabret inşallah bugünden sonra bir ve beraber olalım hepsinin hakkından bu devlet Allah'ın izniyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu