TBMM'den CHP'ye 'Mescit' cevabı

TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, TBMM Genel Kurulu Başkanlık Divanı odasındaki tadilata ilişkin, "Yeni, ilave bir harcama yok" dedi.

TBMM'den CHP'ye 'Mescit' cevabı
TBMM'den CHP'ye 'Mescit' cevabı
GİRİŞ 11.01.2018 12:32 GÜNCELLEME 11.01.2018 12:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu Başkanlık Divanı odasındaki tadilat ile ilgili  TBMM  Genel Sekreterliği'nden açıklama yapıldı.  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, fotoğraf ve görüntülerini çekerek  medyaya servis ettiği gerekçesiyle gündeme gelen, Genel Kurulda oturumları  yöneten TBMM Başkanı ve başkanvekillerinin kullandığı Genel Kurul Başkanlık  Divanı odası, yapılan tadilatın görüntülenebilmesi için, Kumbuzoğlu eşliğinde  basın mensuplarına açıldı.

Tadilata ilişkin gazetecilere bilgi veren Mehmet Ali Kumbuzoğlu,  Meclisin bakımı ve onarımı için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ancak  Meclis bürokratları olarak, yaşanan tartışmalardan rahatsız olduklarını dile  getirdi.

 Genel Kurul Salonunun arkasında bulunan makamın, oturumu yönettiği  zamanlarda İsmail Kahraman ve farklı partilere mensup Meclis başkanvekillerinin  dinlenmek, istişarede bulunmak için kullandığı bir oda olduğunu belirten  Kumbuzoğlu, odanın tavanında, aralık ayındaki bütçe görüşmeleri sırasında çökme  yaşandığını ve buranın tadilata alındığını anlattı.

BU HABERLER BİZİ ÜZÜYOR

 Tavan çökmesinin, Meclisin 15 Temmuz FETÖ'nün darbe teşebbüsünde  aldığı hasardan kaynaklı olduğunu vurgulayan Kumbuzoğlu, "Bu nedenle odayı  değiştirme kararı aldık. Bir diğer gerekçe ise eski makam odası dar, diğer oda  ise daha geniş bir mekan. Odalarda bir tuvalet, lavabo ve zaman zaman mescit  olarak da kullanılan soyunma odaları mevcuttur. Yeni oda için yeni ve lüks bir  masraf yapmadık. 'Çok lüks masraflarla abdesthaneler yapıldığı' şeklindeki  haberler bizi üzüyor. Buradaki eşyayı, masayı, koltukları, sandalyeleri o tarafa  taşıdık. Yeni, ilave bir harcama yok." diye konuştu.

 Kumbuzoğlu, değiştirilen odayı sadece TBMM Başkanı Kahraman'ın  kullanmadığına, oturumu yöneten başkanvekillerinin de kullandığına dikkati çekti. Kumbuzoğlu, yapılan değişikliğin, Mecliste görev yapan kavasların  kullandığı geniş oda ile oturumu yöneten başkan veya başkanvekiline tahsis edilen  makam odasının yer değiştirilmesinden ibaret olduğuna işaret ederek, kavasların  kullanımına verilen ve tavanında çökme yaşanan odanın yapısının güçlendirildiğini  söyledi.

 Meclisteki sığınakların da en son teknolojik yöntemlerle Acil Afet  Yönetmeliği'ne uygun şekilde elden geçirildiğini, Genel Kuruldan tahliye  noktalarının mevcut olduğunu anlatan Kumbuzoğlu, 24 saat hizmet verecek acil  durum ekibinin de hazırlandığını kaydetti.

Yeni makam odasındaki eşyaların tümünün eski olduğunu vurgulayan  Kumbuzoğlu, yeni odaya sadece, Birinci Meclisin Genel Kurulunda yer alan, hat  sanatıyla "Emronulduğu gibi istişare edin" yazılı tablonun replikasının  asıldığını belirtti.  Kumbuzoğlu, "Yapılanın neresi lüks? Pencere var mı? Yok. Yeni bir  malzeme aldık mı? Yok. Neresi lüks? Bu haberler biz bürokratları ve Meclis  çalışanları üzüyor. Bizim yaptığımız, tasarruf tedbirlerine uyarak daha  kullanışlı, ferah mekanlar sağlamaktır." dedi.

CHP'Lİ ÖZEL İŞGAL DEMİŞTİ...

CHP'li Özgür Özel, TBMM Başkanı tarafından mescit ve abdesthane yaptırılmasını "işgal" olarak nitelendirdi.

 

YORUMLAR 3
  • dursun 6 yıl önce Şikayet Et
    cehepe zih niyeti insan ların inanç ve mescitleriyle uğraştık ça yok olacaklar işallah
    Cevapla
  • Hisar 6 yıl önce Şikayet Et
    İşallah değil kardeşim inşâAllah bilgilendirme mesajı...
    Cevapla
  • ABC 6 yıl önce Şikayet Et
    İnanç özgürlüğünü savunan CHP sana ne oluyor insanlar ibadet etmesin mi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!