Turan: CHP artık Mustafa Kemal'in partisi değildir

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili, Habertürk'te Teke Tek programında Fatih Altaylı’nın konuğu olarak gündemdeki konular hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Turan: CHP artık Mustafa Kemal'in partisi değildir
Turan: CHP artık Mustafa Kemal'in partisi değildir
GİRİŞ 17.01.2018 18:10 GÜNCELLEME 17.01.2018 18:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Abdullah Gül’le ilgili tartışmalara dair konuşan Turan, “Mesela KHK’daki bir hüküm meselesi değildir. KHK’daki yer alan hükmün bir benzerinin resmi görevliler için bir yıl önce verilmesine ses çıkarmayanların bu kez çıkıp ses çıkarması, Kılıçdaroğlu ile aynı konumda durması doğru bir yaklaşım değil. Bunu doğru bulmuyoruz. Bundan bağımsız olarak, Sayın Gül Cumhurbaşkanı adayı olmasın diye eylem düzenleyenlerin, Anayasa Mahkemesi’ne koşup 367 ucubesini üretenlerin bugün çıkıp Sayın Gül’den medet umuyor olması ibretlik bir durumdur” dedi.

AK Parti ve MHP arasında “milli mutabakat” olarak isimlendirilen ittifak konusunda da değerlendirmede bulunan Turan, CHP ile HDP arasında son 2-3 yıldır devam eden ittifaka ses çıkarmayanların AK Parti-MHP yakınlaşmasına ses çıkarmasının tuhaf olduğunu söyledi.

İTTİFAK KONUSU

Turan, “CHP ile HDP arasında 7 Haziran seçimlerinden bu yana bir ittifak söz konusu. Bir Genel Başkan Yardımcıları, HDP’ye oy verdiğini söyledi. Bir milletvekilleri Demirtaş’la beraber ‘iyi salladık’ diye espriler yaptı. Dokunulmazlıkların kaldırılmasında ve başka konularda Meclis’te beraber hareket ettiler. Bu partiler ittifak yapınca ayıp olmuyor da AK Parti ile MHP’nin yakınlaşması neden ayıp oluyor? AK Parti ile MHP arasında tarihsel olarak çeşitli ihtilaflar olsa da MHP, kritik dönemlerde üstlendiği işlevle siyasal alanı güçlendiren adımlar attı. Bugün de böyle bir adım atarak Sayın Erdoğan’a destek veriyor” ifadelerini kullandı.

CHP'NİN YENİ İSTANBUL İL BAŞKANI'NIN SKANDAL PAYLAŞIMLARI

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan İstanbul İl Kongresinde İstanbul İl Başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu’nun skandal paylaşımlarına dair de açıklamalarda bulunan Turan, bunun bir tesadüf, bir istisna olmadığını, bir sonuç olduğunu ifade etti. Turan, “Kaftancıoğlu yeni CHP için bir sonuçtur. Partiyi ulusalcı/milliyetçi bir yapıdan çıkararak HDP’nin kötü bir kopyası hâline dönüştürdüler. Kılıçdaroğlu’na bir görev verildi, o da bu görevi başarıyla uyguluyor. Mustafa Kemal’in partisinin bu hâle gelmesi CHP tarihi için utanç vericidir” dedi.

YORUMLAR 2
  • belcikadan 6 yıl önce Şikayet Et
    ama yine bu partiye sadece rte dusmanligi icin destekleyenler var
    Cevapla
  • Vatan 38 6 yıl önce Şikayet Et
    Teröristlerin patisi ile ittifak yapıyor Atatürk olsa hepsini astirirdi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var