Bakan Gül sert çıktı: Aklımızla alay etmeyin!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Darbe girişimi yargılamalarına bakıyorsunuz, Cumhurbaşkanımıza suikaste giden bile 'Ben yaptım' demiyor. O zaman hayaletler geldi ya da biz rüya gördük. Burada kimse aklımızla alay etmesin." dedi.

Bakan Gül sert çıktı: Aklımızla alay etmeyin!
Bakan Gül sert çıktı: Aklımızla alay etmeyin!
GİRİŞ 15.02.2018 09:56 GÜNCELLEME 15.02.2018 10:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gül, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinde (ESAM) düzenlenen  "Medeniyetimizde Adalet Anlayışı" konferansında yaptığı konuşmada, adaletin  dünyanın direği olduğunu, Türk medeniyetinin temelinde de adalet anlayışının  bulunduğunu söyledi. "Ben güçlüyüm, haklıyım." anlayışının yanlış olduğunu vurgulayan Gül,  Afganistan'da, Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de yaşanan acılara şahitlik  edildiğini, insanı insan yapan değerlerden kopuk olunmaması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür." sözünü  hatırlatan Gül, dünyada küresel bir adaletsizliğin var olduğuna işaret etti.

 Bakan Gül, "Bugün dünyada yaşananlara, etrafımızdaki gelişmelere  bakıldığında güçlü olanların dünyayı dizayn etmeye çalıştığı, küresel ideoloji,  küresel adaletsizlik var. Dünyada beş kişinin ya da beş ülkenin bir araya gelip  dünyanın diğer bütün milyarlarına hükmedeceği yönetim anlayışı asla adil bir  anlayış değildir." diye konuştu.

 

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe  girişiminin Türk milletinin demokrasiye sahip çıkmasıyla engellendiğine dikkati  çeken Gül,  örgütle mücadelenin devam ettiğini, darbecilerin adalet önünde hesap  verdiğini dile getirdi.

 Adalet Bakanı Gül,  darbe girişimine yönelik yargılamaların sürdüğünü  ifade ederek, şunları kaydetti: "Darbe girişimi yargılamalarına bakıyorsunuz, hiçbir sanık,  helikopterle Meclisi bombalayan, Cumhurbaşkanımıza suikaste giden bile 'Ben  yaptım' demiyor. O zaman hayaletler geldi ya da biz rüya gördük. Burada kimse  aklımızla alay etmesin. Bunlar mahkemelerde, yargılamalarda ortaya çıkacaktır."

YORUMLAR 5
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    İdam idam idam sayın Bakanım.Vatana ve millete ihanete idam idam idam.
    Cevapla
  • aynen 6 yıl önce Şikayet Et
    evet idam 3 yaşındaki çcocuklara tecavüz edilen bir ülke haline geldik bütün ihanet isyan tecavüzcülere idam
    Cevapla
  • Karamanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Hakimler işi sulandırıyor çabuk kararlar vermeleri lazım
    Cevapla
  • turkum 6 yıl önce Şikayet Et
    mahkemeymiş masumları yaktınız suçlular geziyor
    Cevapla
  • nevzat 6 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalama eli tetikte olanların tamamı içeride. Diğerleri de zaten yardakçıları. Masumlar da birer birer çıkıyor zaten.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'