Ahmet Türk'ün burnunu kıran vekil adayı

Samsun'da DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'e saldırarak burnunu kıran İsmail Çelik de milletvekili adayı oldu. İsmail Çelik'in aday olma gerekçesi ise şöyle.

Ahmet Türk'ün burnunu kıran vekil adayı
Ahmet Türk'ün burnunu kıran vekil adayı
GİRİŞ 13.04.2011 00:02 GÜNCELLEME 13.04.2011 00:02
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Samsun'da DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'e saldırarak burnunu kıran İsmail Çelik, bağımsız milletvekili adayı oldu.

12 nisan tarihinde Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan 'Bulanık Olayları' davasını izlemek için Aysel Tuğluk, BDP Muş milletvekilleri Sırrı Sakık, Nuri Yaman, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş ile birlikte Samsun'a gelen kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'e adliye çıkışında yumruk atan İsmail Çelik, tutuklanarak cezaevine konulmuştu. İsmail Çelik, 68 gün cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Türk'ün burnunu kıran İsmail Çelik, resmi olarak milletvekili aday ücretini yatırarak, başvuru evraklarını seçim kuruluna teslim etti. Çelik, Samsun'dan resmi olarak bağımsız milletvekili adayı oldu.
Yaptığı olay sonrası birçok haksızlığa uğradığını belirten İsmail Çelik, Samsun halkına en iyi şekilde nasıl hizmeti edeceği düşüncesiyle yola çıktığını söyledi.

Cezaevinden çıkalı 1 yıl olduğunu, 68 gün tek başına bir odada cezaevinde kaldığını belirten Çelik, "Benimle aynı statüde olan birinin burnunu kırdığım için 68 gün cezaevinde kaldım. Başka illerde saldırı yapanlara dokunulmadı bile. Samsun'da emniyet müdürü, şube müdürleri görevden alındı, başka illerde dokunulmadı bile. Ben hala işsizim, iş bile bulamadım. Yaşadığım haksızlıklardan dolayı strese girdim, 15 kilo verdim. Samsun'da yapılan haksızlıkları kırmak için yola çıktım. Halkımıza en büyük değeri
verecek benim. Yönetimden hiç memnun değilim. Samsun bana destek çıkacak. Seçilecek 9 milletvekilinden biri benim" dedi.

Kimsenin rantına ortak olmayacağını, bu nedenle hiçbir partiden aday olmadığını ifade eden Çelik, "Ben kimsenin oyuncağı değilim. Cebim para dolu değil ama aslan gibi yüreğim var. Halkımızın tepkileri çok güzel. Zaten onların desteği nedeniyle aday oldum. Komiseri tokatlayanlar Meclis'te ise ben de o Meclis'te olmalıyım" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 35
  • ahmet ercan 13 yıl önce Şikayet Et
    ne demek istedim. arkadaşlar bu adam yaşı 70 i maşkın bir milletvekiline attığı yumrukla övünüyor .ve bu yaptığından oy almayı umuyor. şimdi böyleleride bölücü değilde nedir. bu adam ahmet türke yumruk atmakla tüm kürtlere olan kin ve nefretini kusmuştur .ç bizimki tehdit değil.bizim demek istediğimiz kimse sahipsiz değildir.polise tokat atan taş atan ne kadar bölücü ise bu adamda en az okadar bölücüdür.
    Cevapla
  • Murat Erturk 13 yıl önce Şikayet Et
    Samsunlu yüz vermemeli. Samsun ülkemizin en medeni şehirlerinden biri. Medeniliğin değil kavganın sembolü olmuş, PKK'ya Türkiye düşmanlarına hayatta bulamayacağı propaganda fırsatı vermiş bir adama oy vereceğini sanmıyorum. Yumruğu övenler, ne insanlığı ne demokrasiyi hakederler. Allah sonumuzu hayır etsin
    Cevapla
  • cihat genç 13 yıl önce Şikayet Et
    tamam yumruk olayı süperde. vekil olma olayı biraz garip
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 13 yıl önce Şikayet Et
    YENİ VEKİLLER: AMAN BURUNLARA DİKKAT!. Kaptan mağara adamları da olacak artık mecliste.
    Cevapla
  • Kahramanmaraşlı 13 yıl önce Şikayet Et
    antipati. Vekil adayını eleştirenlere; "nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdirle uslanmayanı hakkı kötektir" atasözü boşuna söylenmedi herhalde, burnunu kırdığı şahısla aynı çizgide olan modern teröristler daha fazlasını yaptılar ve yapmayada devam ediyorlar. Kimseyi tahrik etmiyorum, ama bunca yapılan haksızlıklar karşısında da elimiz armut toplamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!