34 seçim anketinden çıkan oy oranları

Konsensus, Metropoll, Andy-Ar, USADEM, ANAR, GENAR, gibi araştırma şirketlerinin seçim anketlerinin ortalamasına göre partilerin oy oranları:

34 seçim anketinden çıkan oy oranları
34 seçim anketinden çıkan oy oranları
GİRİŞ 05.05.2011 15:24 GÜNCELLEME 05.05.2011 15:24
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Seçimlere çok az bir süre kala anketler peş peşe gelmeye başladı. Partilerin kendi yaptırdığı anketlerin yanında bazı araştırma şirketleri de yaptıkları çalışmalarla seçmenin nabzını tutular.

Kimi anketlerde tavan yapan partiler bazı anketlerde ise şok düşüş yaşadı. Bundan önceki seçimlerde doğru tahminlerde bulunan ve Türkiye genelinde araştırmalar yapan şirketlerin anketleri birbirine çok yakın çıksa da hiçbir araştırma şirketinin sonucu yüzde yüz kesin değil. Mutlaka küçük de olsa bir sapma oranı bulunuyor.

Ama yapılan tüm araştırmaların ortalaması seçim sonuçlarına en yakın sonucu bildirmektedir.

Türkiye genelinde anket yapan Konsensus, Metropoll, Andy-Ar, USADEM, ANAR, GENAR, MARMARA, Trend, ORC, İKSara gibi araştırma şirketlerinin sonuçları medyada ve kamuoyunda çokça konuşulmaktadır.

Ocak 2011'den bugüne kadar Türkiye genelinde bu şirketler tarafından yapılan ve medyada yer alan 34 seçim anketi ve araştırmasının ortalaması şöyle:

AK Parti: 46,95

CHP: 26,55

MHP: 11,85

BDP: 5,81

DİĞERLERİ: 8,84

Kaynak: aktifhaber.com

YORUMLAR 17
  • Trueman 12 yıl önce Şikayet Et
    Seçim ile ilgili tek dileğim inşaallah şu mhp barajı aşamaz. Seçim ile ilgili tek dileğim inşaallah şu mhp barajı aşamaz ve akıllı uslu bir adam gelir mhp nin başına ,uyanın ey türkücüler,türkücü diyorum gerçek ülkücüler zaten bu adamın arkasından gitmiyor...
    Cevapla
  • ahmet mg 12 yıl önce Şikayet Et
    .:.. AkP %48-50 arasında olur diğer partilerde pek bi iniş çıkış olmaz
    Cevapla
  • Göktuğ HİLAL 12 yıl önce Şikayet Et
    Yayınlayacağım. Bir önceki seçimde yaptığım seçim anketinde sadece (+),(-) 2 Puan yanılma gerçekleşmişti. Yakında bende yayınlayacağım anket sonucumu
    Cevapla
  • ahmet kaya 12 yıl önce Şikayet Et
    mhp çok tehlikeli. mhp iktidarı türkiyeyi çok sıkıntıya sokar allah bu milleti mhp va hakpar gibi partilerin şerrinden korurusun amin
    Cevapla
  • mete doruk 12 yıl önce Şikayet Et
    1. Akp'nin tek başına iktidar olmasına kesin gözüyle bakıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor