Anamuhalefetsiz Meclis'te oylama yapılacak

Başbakan Erdoğan’ın hükümet programını Meclis Genel Kurulu’nda okumasının ardından TBMM bu hafta hükümet programı görüşmelerine ve güvenoylamasına sahne olacak.

Anamuhalefetsiz Meclis'te oylama yapılacak
Anamuhalefetsiz Meclis'te oylama yapılacak
GİRİŞ 10.07.2011 17:11 GÜNCELLEME 10.07.2011 17:11
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan’ın 8 Temmuz Cuma günü 61’nci hükümet programını Meclis Genel Kurulu’nda okumasının ardından TBMM bu hafta hükümet programı görüşmelerine ve güvenoylamasına sahne olacak. Hükümet programı üzerindeki görüşmeler, 11 Temmuz Pazartesi, güvenoylaması ise 13 Temmuz Çarşamba günü yapılacak.

12 Haziran seçimlerinin ardından tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesi nedeniyle CHP ve BDP milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu’nda yemin etmemesi iktidar ve muhalefeti yeni dönemin daha ilk günlerinde karşı karşıya getirirken, TBMM’de de hükümetin kuruluşuna ilişkin süreç işlemeye devam ediyor. Yemin krizinin aşılması için geçen hafta Cuma günü AKP ve CHP arasındaki görüşmelerin ardından yarın ortak bir bildirinin kamuoyuna açıklanması bekleniyor. TBMM Genel Kurulu’nda ise 61’nci hükümet programıyla ilgili görüşmeler yapılacak. Yemin krizinin aşılması durumunda saat 15.00’de toplanacak Genel Kurul’da önce yemin etmeyen milletvekillerinin and içmesi ardından da görüşmelere geçilmesi bekleniyor. Yemin etmeleri durumunda ise hükümet programı üzerinde MHP’nin yanısıra CHP ve BDP de görüşlerini açıklayacak.

GÜVENOYLAMASI YAPILACAK

Yemin krizinin aşılması halinde daha önce gerek Meclis Başkanlığı seçiminde oy kullanamayan gerekse de Lübnan’daki Türk askerinin görev süresini 1 yıl daha uzatan tezkereyle ilgili Genel Kurul’da söz alamayan CHP ve BDP, program görüşmelerinin yanısıra güvenoylamasına da katılacak. 61’nci hükümetin güvenoylaması ise geçen hafta AKP ve MHP’nin katıldığı Danışma Kurulu’nda alınan karar gereği, 13 Temmuz Çarşamba günü yapılacak. AKP’nin TBMM’de 327 sandalyesi bulunurken hükümetin güvenoyu alabilmesi içinse 276 milletvekilinin oyu yeterli olacak.

RTÜK ÜYELİĞİ SEÇİMİ YAPILACAK

Hükümet programı görüşmeleri ve güvenoylamasının yanısıra TBMM’de, tatile girilmeden önce RTÜK üyeliği seçiminin de yapılması bekleniyor. TBMM’deki partilere RTÜK üyeliklerinde düşen kontenjanlar netleşirken RTÜK’teki bir üyeliğin BDP kontenjanına geçmesine karar verildi. Genel Kurul'da, AKP kontenjanından boşalacak 2, CHP kontenjanından boşalacak 1 RTÜK üyeliği için seçim yapılacak. Yeni tabloya göre 9 kişilik RTÜK’te AKP’nin 5, CHP’nin 2, MHP ve BDP’nin birer kişilik kontenjanı olacak. Meclis'in güvenoylaması ve RTÜK üyeliklerinin seçiminin ardından da 1 Ekim'e kadar tatile girmesi bekleniyor.(

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR 7
  • bekir cizmeci 12 yıl önce Şikayet Et
    Ha varligi ha yoklugu ,ne farkeder?. Olsa ne olmasa ne,ne degisecek ki,boylece hic olmazsa sinir bozamazlar.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 12 yıl önce Şikayet Et
    CHP muhalefet degil YIKICILIK yapti hep.!. Keske pazartesi yemin etmeselerde firlerini degistirseler vv meclise gelmeseler diye düsünüdüm durdum .
    Cevapla
  • Şiran 12 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye CHP den kurtulmalıdır. Bu memlekete en büyük hayrı bu CHP yi kapatıp kapısına kilit vurup tarihin çöplüğüne atan adam yapacaktır. 1908 in hayat görüşü bugün nasıl ayakta tutuluyor ve memleketin önünde hep engel hep engel olabiliyor? Bütün boş adamlar bu partiye toplanıyor her seferinde tek amaç Türkiyenin ilerleyişini durdurmak oluyor. Darbecileri oturttuk şimdi sıra CHP de.Önümüzü kesen her engeli bir an önce aşmalıyız. AK Parti de bu CHP yi HİÇ kaale almamalı. Yok efendim gelin yemin edin falan filan... Bırakın gelmesinler! Adlarını bile anmayın ve artık biraz cesur olun nolur! Yüzde 50 verdik yahu! Daha ne yapalım??
    Cevapla
  • Hakikat 12 yıl önce Şikayet Et
    İşte Açıkladı Kılıçdaroğlu. AKP yi demokrasi ve özgürlük düşmanı Atatürk düşmanı başbakanıda vatan haini Türk düşmanı olarak görüyorlar meclisi çalıştırmıyorlar. Bugün dönüşüm tamamlanmıştır ama AKP nin devam etmesi için meclisin çalışması ve anayasanın değişmesi gerekiyor ülkenin %51 inin temsil edilmediği bir meclis ile bu olur mu?
    Cevapla
  • HASAN KARABASAN 12 yıl önce Şikayet Et
    )))). başbakan simavda bir şey söyledi. "bu sözümü unutmayın. tükürdüklerini yalayacaklar" dedi chp nin yemin boykotu ile ilgili. inşallah yemin etmezlerde chp siz tertemiz bir meclis çalışmalarına devam eder. ama öle olmayacak. yarı yalayıp yemin edecekler. mealesef. chp siz ve bdp siz bal gibi işler meclir ama millaki bala sirke katacaklar. keşke gelmeseler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?