Batum'dan çok tartışalacak benzetme

CHP'li Batum, AK Parti'nin aldığı yüzde 50 oyu değerlendirirken, "Doğru, halk yüzde 50 AK Parti'ye oy verdi. Olabilir. Alman halkı da Hitler'e 1933'lerde oy vermişti. Hem de yüzde 44 oranında oy verdi." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 18.07.2011 17:24 GÜNCELLEME 18.07.2011 17:24
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir milletvekili Süheyl Batum, CHP olarak demokratikleşmenin nasıl yapılacağını bildiklerini söyleyerek, "Ama Türkiye'yi etnik açıdan açıklıkla bölecek, parçalayacak, farklı etnik kimliklere bölecek bir özerklik projesine kesinlikle karşıyız." dedi.

Batum, AK Parti'nin aldığı yüzde 50 oyu değerlendirirken, "Doğru, halk yüzde 50 AK Parti'ye oy verdi. Olabilir. Alman halkı da Hitler'e 1933'lerde oy vermişti. Hem de yüzde 44 oranında oy verdi." ifadelerini kullandı.

Batum, Eskişehir'de milletvekili Kazım Kurt ve partisinin il başkanı Erman Gölet ile birlikte düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP olarak her dört kişiden birinin oyunu aldıklarını hatırlatan Batum, Türkiye' de AK Parti iktidarına ise öyle ya da böyle destek veren bir yüzde 50'nin olduğunu belirterek, "Kesinlikle kabul etmeyen bir de yüzde 50 var. Dolayısıyla CHP olarak kesinlikle olayları AK Parti iktidarı gibi arkasından giden uygulayıcısı olmaktan başka işi olmayan bir parti değiliz. Bunu göreceksiniz. Meclis açıldığında göreceksiniz. Biz olayların farkındayız." dedi.

"Türkiye'yi ne böldüreceğiz, ne askerimizi şehit ettirip arkasından da suçu onlara ve millete atan bir zihniyeti başıboş bırakacağız?" ifadesini kullanan Batum, şöyle dedi:

"Bundan dolayı herkesin içi rahat olsun. Ne yaptığımızı bilsinler. Neden yemin edip etmediğimizi iyi bilsinler? Neden bugüne kadar Habur açılımına karşı çıktığımızı (sözüm ona içi boş, bomboş demokratik açılıma) ne açıdan karşı çıktığımızı bilsinler? Biz demokratikleşmeyle hemfikiriz. O yüzden Anayasa yapmış tek partiyiz. Biz demokratikleşmenin nasıl yapılacağını biliyoruz. Ama demokratikleşme görüntüsü altında birilerinin bize empoze etmeye çalıştığı, kendi çıkarları nedeniyle planlara (evet) diyerek Türkiye'yi etnik açıdan bölecek, parçalayacak projelere karşıyız. Farklı etnik kimliklere bölecek bir özerklik projesini de kesinlikle karşıyız."

CHP'nin bu zamana kadar söylediği hiçbir şeyin yanlış ve boş çıkmadığını söyleyen Batum, "Doğru, halk yüzde 50 AK Parti'ye oy verdi. Olabilir. Alman halkı da Hitler'e 1933'lerde oy vermişti. Hem de yüzde 44 oranında oy verdi. Hiçbir zaman oy verenlerin haklılığını, vermeyenlerin de haksızlığını göstermez oyun fazlalığı veya azlığı. Önemli olan bu tarihsel olaylar nasıl; doğruluyor mu, doğrulamıyor mu, onu gösterir. Terör olayı burada duruyor. Neden bir plan yok? Yeni Anayasa burada duruyor, neden bugüne kadar bir madde dile getirmediler. Şunu şöyle yapacağız, bunu böyle yapacağız. Kardeşliği böyle sağlayacağız, kardeşliği böyle getireceğiz topluma, diyorlar. Bunlar böyle olmaz." ifadesini kullandı.

''HER 4 KİŞİDEN BİRİ BİZE OY VERDİ''

Batum, Başbakan'ın ''Yeni anayasa toplumsal barışı sağlayacak'' dediğini öne sürerek, yeni anayasanın birilerinin verdiği, hükümetin de oynuyormuş gibi yaptığı bir planın parçası olduğunu iddia etti.

''Bu anayasa, ilk 4 maddenin olmayacağı ve genel affın ekleneceği bir anayasa olacak'' diyen Batum, şöyle devam etti:

''Kafalarındaki anayasada üniter devlet olmayacak. Tayyip Erdoğan'a da vadedilen, otoriter rejimi sağlayacak demokratik, laik cumhuriyet ibaresinin olmadığı bir anayasa. Bir de bu oyunun parçası olarak genel af. DTK da biraz acul davrandı bu konuda. Onlara 'federasyon kuracaksınız, biz ilk 4 maddenin olmadığı bir anayasa yapacağız' sözü verildi. BDP, özellikle Hatip Dicle ve KCK konusunda anlaşamayınca acul davranarak kendilerine birileri tarafından söylenen bu projeyi devreye soktu ve 'demokratik özerklik ilan ediyoruz' dedi. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Her 4 kişiden biri bize oy verdi. Bu planın olabileceğinden endişelenen yüzde 50'i de baskılara rağmen AKP'ye oy vermedi. Türk milleti merak etmesin. Bütün tabloyu görüyoruz.''

''AKP BİZİ İÇERİYE SOKABİLMEK İÇİN BİZİMLE ANLAŞMA YAPTI''

Tutuklu CHP milletvekillerine ilişkin Türkiye'de 4 yargıcın açık hukuk kurallarına aykırı davrandığını ileri süren Batum, şunları kaydetti:

''Bu demokrasi, milli egemenlik ve hukuk ayıbını ortaya koymak istedik. Bunun bir rehin olduğunu biliyorduk. Hükümet de 'Ver anayasamı, bu anayasanın içine gir. Ben de rehinleri geri veriyim sana' dedi. Bu olayın net şekilde ortaya çıkmasını istedik. Bu net bir şekilde ortaya çıktı. Daha 10 gün önce 'hakimlere ben ne yapabilirim ki hakimler hakkında soruşturma açabilir miyim hukuku uygulamıyorlar diye' diye konuşan hükümet, tek tahliye kararı veren üçüncü hakimi de 'rehineler elden kaçırılmasın' diye sürdü. Bu ortaya çıktı. 'Genel bir anayasa ile bütün sorunları çözeriz' dediler. Yemin etmedik. AKP bizi içeriye sokabilmek için bizimle anlaşma yaptı. Burada iki ibare var. Bunlardan birincisi 'Bütün milletvekilleri yargılanabilir ancak meclise gelip yargılanmaya devam edecek, tutuklanırsa hüküm giyecek'. Buna imza attılar. İkincisi daha da önemli. 'Türk hukukunun herkese yönelik olarak evrensel hukuka uygun yorumlanması ve uygulanması zorunludur' diye bir ibare koydurduk. Başbakan, bunu 'başka çarem yok' diye imzaladı.''

Batum, CHP'nin Türkiye'yi bölecek bir özerklik projesine kesinlikle karşı olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA-CİHAN
YORUMLAR 46
  • aga 12 yıl önce Şikayet Et
    anlaşıldı. artık chp diye bir partiyi tamamen sileceksiniz. Arkadaş yok şöyle yaptık yok böyle şartları kabul ettirdik de falanda fişmanda yemezler daha fazla kıvırmayın. başbakanın dediği gibi tükürdünüzü yaladınız işte.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 12 yıl önce Şikayet Et
    Hitler'de sizin gobi Nasyonal sosyalist idi !. Sizin iciniz yaniyor, bir türlü kuyruk acinizi unutamiyorsunuz . sizce normal olarak ordudaki darbeciler bu isi % 50 ile kazanmis olsalarda hükümete darbe yapilmaliydi, yapamadiklari icinde ordu bilhassa senin icin kagittan kaplan damgasi yedi. kuyruk acinizi Millet 4 senede bir size hatirlatacak. Bu aci arkaniza iple baglanmis gibi varoldugunuz sürece gele gelecek . Hakikatlari bir türlü göremiyen sayin profesörüm.
    Cevapla
  • hayri kozalak 12 yıl önce Şikayet Et
    hitler tarihini oku adam. senin için katil olan hitler alman milleti için bir kahraman.bunu bile bilemeyecek kadar aptal olan adamlara bak ne de benzetme yapmışsın..
    Cevapla
  • 1299 12 yıl önce Şikayet Et
    encümeni danişin altın çocuğu batum: sen yat kalk Halkımızın basiretine dua et.. (Allah korusun) Size mi oy verecekti Halk? şu halinize bir bakın! entrika sizde, hakaret, küfür sizde, yalan sizde, iftira sizde, silahlı örgüt avukatlığı sizde, sex skandalı sizde, kıvırma sizde, dinimize hakaret sizde, başörtüsü düşmanlığı sizde, Milleti küçük görme, aşağılama sizde... neyinize oy verecekti bu Halk? boş vaadlerinize, tutarsız konuşmalarınıza, çağdışı söylemlerinize mi? ne sanıyorsunuz siz kendinizi?
    Cevapla
  • ali kadir çekgel 12 yıl önce Şikayet Et
    33 zihniyeti. bu sözler şunu gösteriyor ki, CHP yöneticileri hala 33 zihniyetinde takılıp kalmış. Ama yıl 2011...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek