Burhan Kuzu'ya yumurtaya 4 yıl hapis!

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'ya, katıldığı etkinlikte yumurta atan ve protesto eylemi gerçekleştiren 13 üniversite öğrencisi hakkında 4 yıla kadar hapis cezası istendi

Burhan Kuzu'ya yumurtaya 4 yıl hapis!
Burhan Kuzu'ya yumurtaya 4 yıl hapis!
GİRİŞ 27.07.2011 12:01 GÜNCELLEME 27.07.2011 12:01
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Hüseyin Gazi Kaykı'nın haberi

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'ya, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde katıldığı etkinlikte yumurta atan ve protesto eylemi gerçekleştiren 13 üniversite öğrencisi hakkında, ''Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret'' ve ''Kamu görevlisine görevini yaptırmamak amacıyla cebir kullanmak'' iddialarıyla, 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral tarafından açılan davanın iddianamesinde, Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonunda, Mülkiyeliler Birliği ile fakülte öğrencilerinin oluşturduğu Mülkiye Sosyal Araştırma Topluluğu organizesinde, 8 Aralık 2010 tarihinde gerçekleştirilen ''Türkiye'de Anayasa Sorunu'' isimli konferansa, Burhan Kuzu'nun da katıldığı anımsatıldı.

Toplantı öncesinde, güvenlik güçlerine, toplantının protestolu ve sıkıntılı geçeceği ile olaylar çıkacağı hususunda duyumlar geldiği belirtilen iddianamede, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı ile Ankara Üniversitesi Rektörlüğünce, gerekli güvenlik önlemlerinin alınması için Ankara Valiliği ve Emniyet Müdürlüğüne yazılar yazıldığı kaydedildi.

Konferansın ilk konuşmacısı olan CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un anlatımlarının ıslık ve sloganlarla devam ederek sona ermesini takiben, Burhan Kuzu'nun, konferans vermek amacıyla salona gelerek kürsüye çıktığı hatırlatılan iddianamede, bu sırada salonda bulunan kişilerce ''Kolektif Yumurta Şenliğine Hoş Geldiniz'' ve ''Hesap Soracağız Öğrenci Kolektifi'' yazılı pankartlar ile İstanbul'da darp edildiği belirtilen bir kişinin resminin bulunduğu dövizler açıldığı, çeşitli sloganlar atıldığı ve Kuzu hedef alınmak suretiyle yoğun şekilde yumurta, pet şişe, konfeti ve ayakkabı atılmaya başlandığı belirtildi.

Atılan materyallerden korunmak için tedbir olarak bulundurulan şemsiyeler açılsa da yumurtaların Kuzu'ya isabet ettiği kaydedilen iddianamede, başlamadan kesilen konferansın, Burhan Kuzu'nun salondan çıkarılması ve emniyetinin sağlanması ile sona erdiği anlatıldı.

İddianamede, öğrencilerden biri tarafından güvenlik görevlilerine koltuk atıldığı, başka bir öğrenci tarafından hakarette bulunulduğu, bir başkasının ise sivil güvenlik görevlisinin boğazını sıktığı ifade edildi.

Öğrencilerin, savcılık ifadelerinde, yumurta ve ayakkabı attıklarını kabul ettikleri aktarılan iddianamede, yumurta ve ayakkabı atılmasının ''küçük düşürücü'' nitelik arz ettiği ve söz konusu eylemin ''hakaret'' kapsamında değerlendirildiği kaydedildi.

İddianamede, üniversite öğrencilerinden 10'unun, TCK'nın 125/1-3a-4. maddeleri gereğince, ''Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret'' iddiasından, 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapisle, 3'ünün ise TCK'nın 265/1-3. maddeleri uyarınca, ''Kamu görevlisine görevini yaptırmamak amacıyla cebir kullanmak'' gerekçesiyle, 8 aydan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    burda imamhatipçilik oynamıyoruz. leşe üşüşen akbabalar gibi zihniyet problemli ne kadar tip varsa burda !maksadınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.ak partinin gençleri şimdiye kadar hiç bir siyasiye bu aşağılık davranış veya benzeri bir davranışta bulunmadı.üstelik burhan kuzuda davacı olmadı.yine altını çiziyorum savcı kamu adına görev yapar,savcının iddianamede 4 yıl istemiş olması 4 yıl ceza verileceği anlamına gelmez.darbe dönemlerini iyi inceleyin masum göstermeye çalıştığınız solcu gençlerin darbelere yaptığı önemli katkıları göreceksiniz !burhan kuzuya reva görülenler süheyl batuma görülmedi.
    Cevapla
  • MAHMUT ŞEVKET PAŞA 12 yıl önce Şikayet Et
    bu gunler. yuksekovada asker panzerinin onunden pkk bayrağı ile bolucu başının posterini gecirene ne kadar hapis.haburda ki teroristlere ne kadar hapis.ergun poyraz 4 yıldır içerde ne için içerde.kitap yazdığı içinse tazminat davası acarsın bu neyin hapsi.
    Cevapla
  • foti foti 12 yıl önce Şikayet Et
    ibrahim bi'tanesin. aynen yazdıklarına katılıyorum. Arzu ettiğimiz, görmek istediğimiz bu.Malesef insanımız Müslüman olmak ile fanatik olmanın çizgisini çizemişyor. Hak yiyor, zulüm ediyor. Bende imam hatip mezunuyum bu arada :)
    Cevapla
  • ibrahim kuloğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    ASALIM ABİ NE DEYİM YANİ. Arkadaş bi yorum yaptık milletin bi küfür etmediği kalmış. madem hepimiz müslümanız şeriat hükümlerine uyalım ozaman. bu burhan hocaya yumurta atan gençlere 4 sene vermek yerine mahkemede şeri hüküm olan kısasa kısas hükmü uygulasın burhan hocada onlara yumurta atsın. gidin sorun burhan hocaya o bile razı olmaz o gençlerin dört yıl hapsine. doğrudur ben imam hatipliyim. ve vicdanım var. yumurta atan solcu diye ipini çekemem. en muhafazakarından en solcusuna en inançlısından en ateistine herkese eşit ve hakkaniyetli davranılmalı bence. bir imam hatipli gitsede chp li birine yumurta atsa bana kızanların çoğu okişiyi kahraman ilan eder. demek istediğim şudur. bu militan fikirlerden ve şiddetten ve ölçüsüz cezalardan kaçınmalıyız. islamın özünde kul hakkı diye bişey var şimdi yumurta atan birine 4 yıl hapis verirsen kul hakkını kamyonla yemiş olursun. burhan kuzu hocamıza verelim bir koli yumurta kameraların karşısında o gençlere burhan hoca yumurta atsın olsun bitsin.
    Cevapla
  • realrebel 12 yıl önce Şikayet Et
    ali isimli yorumcuya. geç karşıya gelen geçen sana yumurta, boya atsın, yemediyse sus da adam saysınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...