Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı

Erdoğan başkanlığında Genelkurmay Karargahında yapılan Şura toplantıları sona erdi. Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanan YAŞ kararları açıklandı. Atamalar şöyle:

Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı
Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı
GİRİŞ 04.08.2011 15:52 GÜNCELLEME 04.08.2011 15:52
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ÖZEL ASALETEN ATANDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Orgeneral Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanlığına asaleten atanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararını imzaladı.

YENİ KOMUTA KADEMESİ VE ORDU KOMUTANLARI

Genelkurmay Başkanlığı: Genelkurmay Başkanı Vekili Org. Necdet Özel Genelkurmay Başkanlığı'na asaleten atandı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı: Kara Kuvvetleri Komutanlığına, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu geldi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı: Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel gelirken,

Hava Kuvvetleri Komutanlığı: Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Mehmet Erten oldu.

Jandarma Genel Komutanı: Orgeneral Bekir Kalyoncu Jandarma Genel Komutanlığı'na getirildi.

Harp Akademileri Komutanı: Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Harp Akademileri Komutanlığı'na atandı.

Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanlığı: Ege Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Taşdelen EDOK Komutanı oldu.

1. Ordu Komutanı: 3. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman 1. Ordu Komutanlığına getirildi.

2. Ordu Komutanı: Adı Jandarma Genel Komutanlığı için geçen Orgeneral Servet Yörük 2. Ordu Komutanı olarak kaldı.

3. Ordu Komutanı: 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Ahmet Turmuş 3. Ordu Komutanlığına atandı.

Ege Ordu Komutanı: Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüd Başkanı Korgeneral Abdullah Atay Ege Ordu Komutanlığına,

Genelkurmay 2. Başkanlığı: 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar Genelkurmay 2. Başkanlığına getirildi.

Donanma Komutanlığı: Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Nusret Güner Donanma Komutanlığına getirilirken,

YAŞ üyeliği: Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı YAŞ üyesi oldu.

HAVA'YA KORGENERAL ERTEN

Hava Kuvvetleri Komutanlığına Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Mehmet Erten atandı. Gelecek yıl emekli olacak Erten 1 yıl süreyle bu görevi yapabilecek.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI'NA KALYONCU

Jandarma Genel Komutanlığı'na Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu atandı. Bu görev için Servet Yörük'ün ismi öne çıkıyordu. Ancak Yörük'ün bir yıllık orgererallik tecrübesi olması nedeniyle Bekir Kalyoncu getirildi. Kalyoncu iki yıldır orgeneral.

KALYONCU'NUN BAŞKANLIK YOLU AÇIK

Kalyoncu'nun Genelkurmay Başkanlığı yolu da açık bulunuyor. İki yıl sonra Kalyoncu en kıdemli orgeneral olacağı için Kara Kuvvetleri'ne oradan da Genelkurmay Başkanlığı'na atanabilecek.

TUTUKLU SUBAYLARA 1 YIL UZATMA

Balyoz davasından yargılanan 14 tutuklu subayın görev süresi 1 yıl uzatıldı.

EDOK KOMUTANI SALDIRAY BERK EMEKLİLİĞİNİ İSTEDİ

Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Org. Saldıray Berk emekliliğini istedi. Org. Berk'in yerine 'İnternet Andıcı' soruşturması kapsamında savcının hakkında yakalama kararı talep ettiği Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler getirildi.

11.50 NECDET ÖZEL, BAKANLAR KURULU ONAYINI BEKLİYOR

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanlığına atanmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararının beklendiğini, bunun ayrı bir prosedür olduğunu belirterek, ''Orada bir sorun yok zaten bellidir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı kararnameler, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever tarafından açıklandı. Sever, gazetecilerin Genelkurmay Başkanlığına bu görevi vekaleten yürüten Orgeneral Necdet Özel'in getirilip getirilmediğinin sorulması üzerine, ''Genelkurmay Başkanının atamasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı beklenmektedir, orada bir sorun yok zaten bellidir. Onun ayrı bir prosedürü vardır, o işlemektedir. Bakanlar Kurulu kararı çıktıktan sonra o buraya gelecek, onun ayrı bir prosedürde işleyecek'' dedi.

''Bazı davalardan yargılamaları devam eden ve YAŞ'ta terfileri görüşülen 14 generalin durumunun'' sorulması üzerine de Sever, 14 generalin görev sürelerinin 1 yıl uzatıldığını belirterek, ''14 General için 1 yıl temdit'' dedi.

11.30 MİLLİ SAVUNMA BAKANI YILMAZ VE GENELKURMAY BAŞKAN VEKİLİ ORGENERAL ÖZEL, ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDEN AYRILDI

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Necdet Özel, Çankaya Köşkü'nden ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Yılmaz ve Özel'i kabulü 25 dakika sürdü.

11.20 ORGENERAL ATAMALARI CUMHURBAŞKANLIĞI BASIN BAŞDANIŞMANI SEVER TARAFINDAN AÇIKLANACAK

Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) orgeneral atamalarının, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever tarafından açıklanacağı belirtildi.

YAŞ kararlarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunmak üzere, Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Çankaya Köşkü'nde bulunuyor.

Gül'ün kararları onaylamasının ardından, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever'in orgeneralliğe yapılan atamaları açıklayacağı belirtildi.

10.55 YILMAZ VE ÖZEL, KARARLARI CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN ONAYINA SUNMAK ÜZERE ÇANKAYA KÖŞKÜ'NE GELDİ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Necdet Özel, Yüksek Askeri Şura kararlarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunmak üzere Çankaya Köşkü'ne geldi.

Orgeneral Özel, makam aracıyla saat 10.55'te Çankaya Köşkü'ne protokol kapısından giriş yaparken, Milli Savunma Bakanı Yılmaz'ın ise daha önce 5 No'lu kapıdan Cumhurbaşkanlığına geldiği öğrenildi.

Orgeneral Özel ve Bakan Yılmaz, Yüksek Askeri Şura kararlarını Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sunacak. Kararların, Gül'ün onayından sonra kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

10.20 YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANTISI SONA ERDİ. ERDOĞAN ŞURA KARARLARINI İMZALADI

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi. Şura kararlarını imzalamak için Genelkurmay Karargahına gelen Erdoğan, kararları imzalamasının ardından 20 dakika kaldığı Karargahtan ayrıldı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Vekili Org. Necdet Özel, şura kararlarını Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sunmak üzere Çankaya Köşkü'ne çıkardı. 

YAŞ atamalarının saat 12.00'de Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever tarafından açıklanacağı belirtildi.

YAŞ toplantısında alınan kararların Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulduktan sonra kamuoyunda açıklanması bekleniyor.

Toplantıda, terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alındı.

Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personelin durumu da toplantıda değerlendirildi. Şura'da, TSK'yı ilgilendiren diğer konular da görüşüldü.

KAYNAK: HABER7-AA
YORUMLAR 13
  • Ali Goyak 12 yıl önce Şikayet Et
    Dag Fare Dogurdu. Bu atamalar ilk gun yayinlanan fotografin vermek istedigi mesaja uymuyor kesinlikle. Bir fotograf verip 14 balyozcuyu terfi ettirdiler. Helal olsun askerlere. Tecrube dedikleri sey bu olsa gerek!
    Cevapla
  • ahmet okutan 12 yıl önce Şikayet Et
    AK PARTİ ORDUDAN ŞİKAYET ETMEZ ARTIK. Hayırlı olur inşallah..
    Cevapla
  • mehmet bulut 12 yıl önce Şikayet Et
    vesayete son. darbelere hayr....
    Cevapla
  • salih1159 12 yıl önce Şikayet Et
    NE DEMEK LAZIM. Eski iki genelkurmay başkanının ellerinin yarısı çeketin içinde olarak okyanus ötesindeki kardeşlere mesaj göndermelerine rağmen,ABD Biz Org Necdet Özel ile iyi anlaşırız demesi biraz şüpeyle karşılamak gerekiyor.ÇOK uyanık olmak lazım.Acaba diyorum onlara yaptıramadığı darbeyi bunlarla yaptırmayı planlamış olmasın,zira bunlar şimdi tam güvenilir gibi bir hava estirdi yani ergenekonculardan değil mi acaba diyorum zira tamamı sabıkalı gibi.yani neden bu kadar zaman beklediniz yani herşeyden haberiniz kesinlikle varken naptınız bu güne kadar,neden toplu halde onlara karşı bir imza kampanyası yada basını mail yağmuruna tutma yada toplu istifa yada bir kaç el ateş ederek bakın dikkat çekiyorum bu adamlar darbe planlıyor vs vs yani ABD ne demişse bayağı bir incelemek gerekiyor nede olsa bu güne kadar pkk nın dostu olan ABD bizim yeni genelkurmay başkanımızla nasıl iyi geçinir.gerçi eskileriylede iyi geçinirdi bu da başka bir yönü..
    Cevapla
  • serkan gül 12 yıl önce Şikayet Et
    İLAHİ ADALET. Bir zamanlar ordu hükümetleri yıkıyordu şimdi herkes yerini biliyor ALLAHIM sen ne büyüksün Hatırlarmısınız ERZURUMDA korgeneral osman özbek vardı rahmetli erbakana hakaretlerini ya bu millet isderse sizde aşağı inersiniz ama hala aklıl çalışmayan insanlarımız görmeyen gözler var aramızda syn başbakanım minnattarım sana o kıymetli ellerinizden doya doya öpüyürüm zaten rizede güney suda elinizide öpmüşdüm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri