Erdoğan: Göreceksiniz bertaraf edeceğiz

Başbakan Erdoğan, şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu. Son günlerde artan terör olayları için, 'Meşruiyet çizgisine gelmek isteyenler poziyonunu almalıdır' dedi.

Erdoğan: Göreceksiniz bertaraf edeceğiz
Erdoğan: Göreceksiniz bertaraf edeceğiz
GİRİŞ 17.08.2011 03:34 GÜNCELLEME 17.08.2011 03:34
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede yeni bir dönemin başladığına işaret ederek, sınır bölgelerinde profesyonel askerlerin görev alacağı çalışmanın son aşamalarına geldiğini açıkladı. Erdoğan, terörle mücadelede tüm siyasi partileri birlikte hareket etmeye çağırırken, “Meşruiyet çizgisine gelmek isteyenler meşruiyet çizgisinde kalkmak isteyenler şimdiden pozisyonlarını almalıdırlar. Hiçbir siyaset birlik ve bütünlüğümüzden, kardeşliğimizden önemli değildir” dedi.

Başbakan Erdoğan, şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Demirspor Tesisleri’nde düzenlenen iftar yemeğinde bir konuşma yapan Erdoğan, terörle mücadele konusunda yeni bir dönemin başladığına işaret etti.

Şehitlik mertebesinin önemine ve şehit ailelerinin vakarlı duruşuna dikkat çeken Erdoğan, “Bizim için dünyadaki en büyük acılardan biri elbette insanın eşinden, evladından, kardeşinden ayrılmasıdır. Siz şehit aileleri bize bu anlamda eşsiz dersler veriyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun. Böyle bir acı karşısında sabır ve metanetinizi, inancınızdan, tevekkülünüzden, vatan ve millet aşkınızdan aldığınızı iyi biliyoruz. Sizler bu ağır imtihandan başı dik çıkan insanlarsınız. Sizler vatanını, milletini, istiklalini savunmak uğrunda gözünü kırpmadan şehadet gömleğini giymiş o kahraman yiğitlerin, kahraman ailelerisiniz. O yürek yakan cenaze merasimlerinde gözü yaşlı anne babaların izzetine, vakarına milletçe şahit oluyoruz. O metanetiniz, o vakarınız, o asil duruşunuz Allah’ın izniyle sonsuza kadar devam edecek. Hele hele biz teröristleri sevindirmeyeceğiz,, ifadelerinizdeki derinlik sizlere çok farklı bir istikamet çiziyor” diye konuştu.

-BİR ÖLÜP BİN DİRİLECEĞİZ-

Erdoğan, tarih boyu en ağır ve en zor şartlar içinde dahi bu milletin esareti kabul etmemesi ve istiklalinden taviz vermemesinin temelinde bugün şehit ailelerinin temsil ettiği ruhun olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Bu can bu bedende olduğu müddetçe bu ruhun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Zaman içinde bu milletin birlik ve beraberliğine bu ülkenin bütünlüğüne kastedenlerin kimlikleri hal ve hareketleri istediği kadar değişse de bu ruh değişmemiştir değişmeyecektir. Bugün de sınır boylarında nöbet bekleyen askerlerimiz, şehirlerimizi bekleyen polislerimiz sadece hudutlarımızı, sadece şehitlerimizi değil bin yıllık kardeşliğimizi, ülkemizin güvenliğini ve namusunu korumaktadırlar. Biliyoruz ki İstiklalimiz, bayrağımız onların şerefle taşıdığı, hayatları pahasına koruduğu bir mübarek emanettir. Bu emanete asla halel getirmeyeceğiz. Türkiye uzun yılardır bu milletin birliğine, beraberliğine insanlarımızın dostluğuna, kardeşliğine, kasteden terör belası ile mücadele halindedir. Hepimiz biliyoruz ki bu cinayet odağının asıl hedefi bu ülkenin birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü, huzurunu kaçırmak, ahengimizi bozmaktır. Bu menfur eylemleri gerçekleştirenler en önce insanlarımız arasındaki o kardeşlik hukukunu ortadan kaldırmak istiyorlar. O kardeşlik hukuku yara alırsa, bu milletin çocukları birbirine düşman olursa bu ülkenin bütünlüğü artık korunamaz diye düşünüyorlar. Türkiye’yi hain emellerine sürüklemek için cinayetler tasarlıyorlar. Dikkat ediniz bu ülkede toplumsal barışın tesisi yolunda ne zaman bir büyük adım atılsa hemen bu kanlı çeteler kirli oyunlarına başlıyorlar. Barış ve huzur ne zaman memleketimizin her köşesinde hissedilse barış ve huzurdan huzursuz olan taşeronlar tetikçilerini sahneye sürüyorlar. Türkiye ne zaman yaralarını saracak olsa, terörden büyük acılar çeken vatandaşlarımız “evet barış geldi huzur göründü” diyecek olsa tetikçiler derhal sahneye çıkıyorlar.

Taşeronlar, tetikçiler masum insanların yollarına mayın döşüyorlar. Bir benzin istasyonunda çocuklarının nafakasını temin eden insanlardan haraç istiyor, vermeyince kurşunluyorlar. Birazdan insanları namaza kurtuluşa çağırmak için hazırlanan bir imamı seher vaktinde cami avlusunda merhametsizce öldürüyorlar. Kanla beslenen bu örgüt esasen ne istiyor, mensuplarını ölüme yollayan bu örgüt ne istiyor, bizi öfkelerimize esir etmek istiyorlar.. Çatışma büyüsün insanlar arasına nifak girsin istiyorlar. Ateş düştüğü yeri yakmakla kalmasın her tarafı her yüreği yaksın istiyorlar, yüreklerimizi kin ve intikam duyguları rehin alsın istiyorlar, aklı selim yerini öfkeye bıraksın istiyorlar. Bu yanlış hesaplar hiçbir zaman tutmayacaktır. Bu hain terör çetelerinin bu ülkeyi bölmeye bu ülkenin insanlarını birbirine düşman etmeye gücü asla yetmeyecektir. Bu kaya gibi sağlam millet nifak çıkaranın fitne çıkaranın istediği şeyi yapmayacaktır. Bu iman dolu kalpler birbirine düşmeyecektir. Umduklarını asla bulamayacaklardır. Bir öleceğiz ama bin dirileceğiz.”

-YENİ YÖNTEM VE STRATEJİLER-

Erdoğan, terör örgütünün yanı sıra kendi çıkarları için perde arkasında bu oyunu yönlendirenlerin de olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında, bu planların milletin vakarı ve dirayeti karşısında un ufak olacağını söyledi. Bu milletin insanlarının birbirine düşman edilemeyeceğini belirten Erdoğan, “Buna biz izin vermeyeceğiz. Tek tek insanlarımız izin vermeyecek. Ama hepsinden önemlisi şehitlerimiz ve geride bıraktıkları aziz hatıraları için vermeyecek. Onların temiz ruhları bu ülkenin her köşesini bu milletin namusunu koruyacaktır. Bizler de demokrasiden hukuktan adaletten geri adım atmadan 74 milyon insanımızın emniyetini huzurunu mutluluğunu koruyacağız” dedi.
Terörle mücadelede yeni yöntem ve stratejilerin devreye sokulacağına da işaret eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bizler hiçbir zaman o gözü dönmüş caniler gibi düşünemeyiz. Bizler öfkelerimize intikam hislerimize mağlup olmayacağız. Ama terörü minimize etmek bu noktadaki azmimizin de bilesiniz ki tavizsiz süreceğinden şüpheniz olmasın. Şehitlerimizin emanetine leke sürdürmeyeceğiz. Gencecik evlatlarımızın bu kirli oyunun kurbanı olmasına göz yummayacağız. Buna izin veremeyiz. Günü gelişen şartları içinde Mücadele yöntem ve stratejilerimizi yenileyerek bu işin de üstesinden geleceğiz. Allah’ın izniyle herkes bundan emin olsun. Milletimiz müsterih olsun. Yeni bir dönem başlıyor. Milletimiz vatandaşımız hiçbir kutsalı olmayan bu cinayet şebekesinin bertaraf edildiğini görecektir. Meşruiyet çizgine gelmek isteyenler meşruiyet çizgisinde kalkmak isteyenler şimdiden pozisyonlarını almalıdırlar. Hiçbir siyaset birlik ve bütünlüğümüzden kardeşliğimizden önemli değildir. Herkesi günlük siyasetin bütün kaygılarını bir tarafta bırakarak bu kararlı mücadelemize destek olmasını bekliyor bunu içtenlikle temenni ediyoruz. 74 milyon huzur ve mutluluk istiyor. Demokrasiden, özgürlüklerden geri adım atmadan bu meseleyi halledeceğiz.

Bütün devlet birimlerimizle birlikte bunu hazırlığını en ince ayrıntısına kadar yapıyoruz. Sıcak bölgelerde profesyonel kadroların görev alması için hazırlıklar son safhasına gelmiş durumda. Emniyet teşkilatımız da bu alanda bütün eğitilmiş personeli ile bu mücadelenin içinde yer almıştır, yer alacaktır. Bütün güvenlik güçlerimiz koordinasyon içinde uyumlu ve ortak bir hedefe yönelik mücadelelerini yürüteceklerdir. İnşallah bu yeni anlayışın hayırlı sonuçlar doğuracağını hep birlikte göreceğiz. Biz bu ülkede tek millet dedik bu ülkede tek bayrak dedik. Bu ülkede tek vatan dedik tek devlet dedik ve bu yola böyle devam edeceğiz. 780 bin kilometre karelik vatan topraklarımızın üzerinde asla ve asla ameliyat yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Kimse bu tür kuru hayaller içerisine girmesin. Burada böyle bir operasyona kimse de boşu boşuna tevessül etmesin.”(ANKA)

YORUMLAR 55
  • ümit 12 yıl önce Şikayet Et
    Devlet olmak. Her güçlü devlet arkasında güçlü bir irade yani millet desteğiyle ayakta durur.Bu sayede çapulcu takımlarına da caydırıcı unsur teşkil eder.Şu anda herşey var destek,yetki ve de güç...Tek konu var gerçek suçluları yani perde arkasındakilerde dahil bulup en kısa zamanda hak ettikleri şekilde cezalandırmak..Unutulmamalıdırki geç gelen adalet adalet değildir........
    Cevapla
  • Faruk Özer 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başbakan. Tehdit Etmeyin Tehdit etmeyin!Müslüman Kardeşlerinizi Tehdit etmeyin rica ediyorum Altında kalırsınız Son Pişmanlık fayda etmez
    Cevapla
  • ahmet okutan 12 yıl önce Şikayet Et
    TERÖRİSTE CENNET OLDU BU ÜLKE.. Pazarlık masasında gibi,onu ver,bunu al işlerine giriştik.yanlıştan dönelim artık.
    Cevapla
  • Skywolf 12 yıl önce Şikayet Et
    Ramazandan sonra ne demk yahu?. Terörizmle savaşın Ramazanı, bayramı mı olur, ha karşınızdaki dindar bir örgüt falan da değil, ateist Leninist solcu bir örgüt, ne yapacaksanız hemen şimdi başlayın..
    Cevapla
  • Fethi Gonullu 12 yıl önce Şikayet Et
    AKP nin basarisi... terör konusunda, yaptigi acilimlarla, haburla, akp cok yol aldi.. eger acilimlar olmasa, habur olmasa, simdikinin misli analar agliyordu.. baskabakan ramazanla beraber acilimlari misli misli hizlandiracak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü