Kemal Burkay'ın PKK'dan acil isteği

Kanal 7'de Mehmet Acet'in sunduğu 'Başkent Kulisi'nde bu hafta Kürt aydın Kemal Burkay konuk oldu. Burkay, son dönemde artan terör olaylarını yorumladı.

Kemal Burkay'ın PKK'dan acil isteği
Kemal Burkay'ın PKK'dan acil isteği
GİRİŞ 25.09.2011 14:44 GÜNCELLEME 25.09.2011 14:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış


Burkay'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

PKK'NIN SON SALDIRILARINI NASIL YORUMLAMAK GEREKİR?

Seçimlerden sonra diyalog sürecinin daha da ilerleyeceği, Kürt Sorunun çözümünde yeni adımlar atılacağı bekleniyordu. Ancak öyle olmadı ve yeniden şiddet sarmalına girdik. Benim hep kaygılarım oldu.

Bu süreçte yapılan yanlışlardan ilki CHP ve BDP'nin Meclis'e gelmeyerek yemin etmemesi ve Meclis'i boykot etmesi oldu.  Yapılacak iş en başta parlamantedo bulunmaktı. CHP çabuk döndü, BDP devam etti. Bu riskli bir davranıştı.

BDP'nin yemin etmemesi kaos yaratttı ve silahlı eylemlerde geldi.

Ben geçmişten beri silahla çözümün arkasında olmadım.

Öcalan'la belli kurumların yürüttüğü bir diyalog vardı. Öcalan son olarak Barış Konseyi'ni oluşturduk demişti. BDP'li arkadaşlar müzakere oluşturulsun istiyor ancak silahlı eylemlerde de bir artış söz konusu.

Barış konseyi süreci sabote edilmek istendi. PKK eylemsizlik ilan ettiğinde askeri operasyonlarla sıkıştırılmalarını yanlış bulduk.

Seçimlerden sonra diyalog sürecine girilmesi beklenirken saldırılar ve operasyonlar oldu. Demekki süreç sabote ediliyor. Bunu kim yapıyor PKK'nin merkezinde yer alanların bir bölümünün yaptığı ortadadır.  
 
Ancak şu da varki PKK Ankara'daki olayları üstlenmedi bizim haberimiz yok dedi. O zaman açıklama yapmak zorundalar. TAK, kendilerine ait bir örgüt mü kendileriyle bağlantılı mı ya da değil mi?.

PKK, kentlerde eylem yapamıyor da bu tarz oluşumlara havale ediyorsa bunu açıklamalaı ya da TAK'ı reddetmelidir. Ya da TAK'ı mahkum etmelidir.

Ya da bir takım odaklar bu eylemleri gerçekleştiriyordur. Yani kurdun dumanlı havayı sevmesi gibi.

BU SALDIRILAR KARŞINDA KÜRTLER NE HİSSEDİYORLAR?

Geçmişte ve ya da bu uzun çatışma döneminde Kürtlerin bir bölümü bu eylemlere hak verdi. Bunların gerekçesi ise şuydu:

Bizim haklarımız tanınmadı, üzerimize gelindi, bizim üzerimize hep şiddetle gelindi, bize başka yol bırakılmadı. Bize sadece dağın yolu bırakıldı.

PKK uzun zaman içinde destek gördü ve güçlendi ancak konjoktür değişti ve Kürtler artık bu eylemlere destek vermedi.

Son eylemler Kürt sokağında onay görmüyor. Belki denilebilir neden ses çıkmıyor diye. Ama şu var sessiz de olsa büyük bir Kürt bölümü bu olayları onaylamıyor. Hatta BDP'ye oy verenler de dahil.
PKK'ya sempati duyanlar da dahildir bunlara.












KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • aytek yıldızben 12 yıl önce Şikayet Et
    kemal burkuyor. görüntüsü bile beni burkuyor. memlekette adam mı kalmadı da bu tipler aydıncık olarak sürekli medya manşetinde. zaten azmış terör örgütü içimizi burkuyor üstüne medya bunları manşete koyuyor. bizim sevinebileceğimiz bir gün yok mu. Allah büüyüktür. son gülen iyi güler. bu tipler ağlar inşallah.
    Cevapla
  • Cengaver 12 yıl önce Şikayet Et
    iş sana kaldıysa. Bunların hiçbirine güvenilmez..İlk fırsatta satar..Ulan AB gireceğiz diye yılandan neet umulmaya başladı yazık yazık.İcraat bekliyoruz icraat yetti artık..
    Cevapla
  • tuncay tezel 12 yıl önce Şikayet Et
    SENİ TAKAR MI PKK KEMAL BURKAY?. Seni kaale alan yok. Marksist yapınla Marksist Leninist Pkkyı durdurmaya çalışıyorsun güya..
    Cevapla
  • yaşar Gürakan 12 yıl önce Şikayet Et
    HÜKÜMETİN DOSTU... Bu adamın seceresine bakın resimlerine bakın...Şimdi bu adam AKP nin dostu...Destek verenler sağolsun...övünsün...
    Cevapla
  • göktürk 12 yıl önce Şikayet Et
    googla kemal burkay yazın. görselleride 4 fotoğrafa bakın kimler var fotoğrafta talbani,öclan,kemal burkay ahmet türk ne kadar da barış yanlısı kişiler değil mi çok muhterem biri kemal burkay
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!