Zeybek: Şehit olan asker yeğenimdi

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek uygulamada olan askerlik sisteminin yanlış olduğunu ve kökünden değiştirilmesi gerektiğini belirterek, 1996'daki bir terör saldırısını hatırlattı.

Zeybek: Şehit olan asker yeğenimdi
Zeybek: Şehit olan asker yeğenimdi
GİRİŞ 13.11.2011 17:11 GÜNCELLEME 13.11.2011 17:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Zebek “Türkiye’de bir saniye bile gecikmeden, zorunlu askerlik kaldırılmalı, profesyonel orduya geçilmelidir. Hele bedelli askerlik gibi saçmalıkların konuşulması ise son derece yanlıştır” dedi.

Namık Kemal Zeybek profesyonel ordunun gerekliliğine ilişkin görüşlerini açıklarken, 2006 yılında yaşadığı, bilgisayar mühendisi yeğeninin askerlik görevi sırasında birlik komutanı olarak teröristlerce tuzağa düşürülüp şehit edilmesi olayını örnek gösterdi. Zeybek yaptığı yazılı açıklamada bedelli askerlik uygulamasına karşı çıkarken şöyle dedi:

“Bu konuda türküler yapılmıştır. ‘Zenginimiz bedel öder, yoksulumuz asker bizim’ diye. Böyle türkülerin söylendiği bir toplumda, milli birlik ruhu olur mu? Bunların konuşulması bile felakettir. Bedelli askerlik gibi sözleri gündeme getirmek doğru değildir. Bunların gündeme getirilmesi, insanlarımızın birbirine olan sevgi ve saygısını sarsmak bakımından da tehlikelidir.”
Türkiye’de 750 bin asker bulunduğunu, bunun 250 bininin askerlikle doğrudan ilgisi olmayan işlerde çalıştırıldığını iddia eden Zeybek “Sistem kökünden yanlıştır ve zorunlu askerlik kökünden kaldırılmalıdır. Şanlı, şerefli tarihimizde olduğu gibi, neferinden, orgeneraline kadar ordumuz profesyonel askerlerden oluşmalıdır” görüşünü savundu.

-“HÜR TÜRK ASKER DOĞAR, YANLIŞ”-

“Her Türk asker doğar” deyiminin yanlış olduğunu belirten Zeybek, “Her Türk askerlik yaparsa bilimi kim yapacak. Tam tersine bizim tarihimizde 19. Yüzyılın ortalarına kadar zorunlu askerlik yok. Tamamen yetişmiş, meslekten askerlik var” dedi. Namık Kemal Zeybek, yedek subaylık sisteminin de kökünden yanlış olduğunu savundu ve Almanların zorlamasıyla 1. Dünya Savaşı’nda Türk sistemine girdiğini belirtti.

-“1999’DA BİR ŞEHİT VARDI, NEDENİ ÖZEL KUVVETLER...”-

Geçmişte terörle savaş konusunda yetiştirilmiş, meslekten asker, özel kuvvetlerden meydana gelen mücadele gücü bulunduğunu belirten Zeybek, 1999’da bir şehit verilmesini buna bağladı. DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, “Özel kuvvetler kaldırıldıktan sonra onlarla, yüzlerle, binlerle ifade edilen şehit vermeye başladık. Bu şunu gösteriyor, savaşı savaşçılar yapar. Gençler, üniversite bitirmiş, kendilerine bir meslek, bir iş kuracaklar. Sen onların hayat mücadelesinin en verimli çağından bir-iki sene çekip alıyorsun ve adına asker diyorsun” dedi.
Orduyu yıpratmak için söylenen her söze karşı olduklarını belirten Zeybe
k, “Ordumuz söz konusu olunca biz göğsümüzü gereriz ve içeriden ya da dışarıdan ordumuzu karalayacak her türlü kara propagandaya karşı koruruz. Ama aynı zamanda ordumuzu çağın gelişmelerine uygun ve tarihimizin de bize gösterdiği doğrultuda yeniden inşa etmeyi de kendi görevimiz olarak görürüz” dedi.

-“3 AYLIK EĞİTİMDEN SONRA DAĞLARA GÖNDERİLDİ ŞEHİT OLDU”-

DP Lideri Namık Kemal Zeybek, açıklamasının sonunda 2006 yılında bilgisayar mühendisi yeğeninin şehit edilmesi olayını şöyle anlattı:

“Benim yeğenim, 1 Eylül 2006’ tarihinde Çukurca’da şehit oldu. Adı Burak Okay’dı. Burak Okay bir bilgisayar mühendisiydi. Bu ülkeye çok pahalıya mal olmuş, nitelikli eğitim görmüş bir insandı. Burak nişanlıydı, askerden dönüp evlenmeyi planlıyordu. Ama Burak, Çukurca’da teröristlerin tuzağına düşürülen birliğin komutanıydı. Asteğmendi. Üç aylık bir eğitimden sonra kendisine terörle savaşta komutanlık görevi verilmişti. Karşısında hayatı savaşla geçen, dağlarda yaşamış insanlar vardı. Burak, eğin tek oğluydu. Babası ve annesi başına bir şey gelir diye bisiklete binmesine izin vermezdi. Böyle bir insanı alıyoruz, 3 aylık bir eğitimden sonra dağlara gönderiyoruz. Bu benim ailemde yaşadığım bir örnek. Ama bu ülkede binlerce insan bu acıyı yaşadı. Dolayısıyla askerlik dediğimiz iş, profesyonel bir iştir. Hele bu çağda, ancak bu konuda ciddi eğitim görmüş insanların başarabileceği bir şeydir.” (ANKA)

YORUMLAR 5
  • ALİ K.ÖNDER 12 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRU SÖZE BRAVO DEMEK LAZIM. ben akp yandaşıyım diye doğru sözden niye gocunayım arkadaş söyledikleri doğru keşke herzaman böyle doğruları konuşsa muhalefet,de hükümeti zorlasa profosyönel askerliği akp,nin istemediğini kim biliyorsa belgelerini ortaya koysun bugüne kadar akp pekçok şeyi yapamadı çünkü tsk,nın direncini kıramadı adamlar bugüne kadar dediğim dedik çaldığım düdük dediler pkk karşısında rezil olmasalardı bunuda yandaş dediğiniz basın ifşa etmeseydi aynı düdüğü çalmaya devam edeceklerdi sizde korkunuzdan eskiden olduğu gibi paşşaların karşısında esas duruşta bekleyip postal parlatacaktınız benim at gözlüklü akp düşmanı vatandaşım SİZ NE ZAMAN AKILLANACAKSINIZ YADA AKILLANMA İHTİMALİNİZ YÜZDE KAÇ
    Cevapla
  • Ertan YILMAZ 12 yıl önce Şikayet Et
    Remzi Altunkaya'ya. yandaş candaş kandaş diyerek birilerini güya rencide edebileceğinimi sandın. sen ak partiye yandaş değilsen düşmandaşmısın o zaman. daha 20 dakika önce arkadaşlarıma bu konuda bu haberi dahi okumadan zeybeğin söylediğinin aynısını ben söyledim. tabiki bunu sıradan herkes bu şekilde olacağını biliyor. ama ak parti doğru söyleyince neden düşmandaşlar hep birlikte doğrularına eğri diyorlar. ak partililerin bazıları en azından doğruya eğri demezler. susarlar veya yorum yazmazlar ama düşmandaşlarca doğruya eğri hatta ve hatta iftira dahi atılıyor o kadar
    Cevapla
  • BURHAN KUŞKAPAN 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Zeybek doüru söylüyor.. Yazıyı sonuna kadar okudum. Ben de yıllar (1992) önce aynı bölgede askerlik yaptım. Hatta Kuzey Iraka dahi girdik noldu. Ne değişti. Ben teskere aldım başkaları geldi. Bu böyle sürüp gitti.Sayın zeybek'in tüm söylediklerine katılıyorum. Çok geç bile kaldılar yazık...
    Cevapla
  • necmettin 12 yıl önce Şikayet Et
    once mecbur ediyorlar sonra para istiyorlar sonrada kac para kazandiklarini. acikliyorlar.boyle devlet olmaz.devlet halkini para kapisi olarak gormekten vazgecmeli.milletin malini millete geri satarak para elde etmek yanlistir.sonrada kalkiyorsunuz kasada su kadar var diyorsun,varda kime ne faydasi var.bana kasadaki parayi ovme.benim vergisini odemedigim hic bir sey yok.hani devletin sahip oldugu hersey milletindi.suyumu bana sattin elektirigimi bana sattin,kazandigim paradan zorla vergi aldin.yol yaptin parasini benden aldin.evimden vergi aliyorsun.bunlar artik harac niteligi tasiyan seyleridr.devlet halkindan harac almayi durdurmalidir.
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 12 yıl önce Şikayet Et
    fazla dogrulari söylemeyin ak partililer yorum yazmada zorlaniyor. burda kim dogru birsey söylese dogrulari anlatmaya kalksa yandas yorumcular hücüm ediyor fakat cok dogru oldugu zaman haberi okuyup kaciyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'