AK Parti'yi rekora taşıyan anket!

Ufukta seçim yok ama Türkiye'de gündem anketler. Bugün yayınlanan bir araştırmaya göre AK Parti rekora koşuyor. Sonuçları yorumlayan Fehmi Koru'nun sorusu ise çok çarpıcı.

AK Parti'yi rekora taşıyan anket!
AK Parti'yi rekora taşıyan anket!
GİRİŞ 03.12.2011 10:10 GÜNCELLEME 03.12.2011 10:10
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Son seçimlerde yüzde 50 oy alan AK Parti yüzde 60'a merdiven dayadı.

MetroPoll’un Prof. Dr. Özer Sencar başkanlığında yaptığı araştırmanın sonuçlarını köşesinden açıklayan star yazarı Fehmi Koru, verileri değerlendirdi.

Aynı zamanda, Türkiye toplumunun Dersim'le ilgili nabzını ve Tunceli halkının Erdoğan'ın çıkışı, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun tavrı karşısında ne düşündüklerinin masaya yatırıldığı araştırmada, deneklere “Bugün seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?” sorusu da yöneltildi.

MetroPoll’un araştırmasına göre “Bugün seçim olsa?”, kararsızlar, protesto oyları ve cevap vermeyenler değerlendirme dışı bırakıldığında, AK Parti yüzde 51, CHP yüzde 15.6, MHP yüzde 7.5 ve BDP yüzde 3 oy alıyor. Daha çok kararsızlar ve cevapsızlardan oluşan "Diğer" kesim ise yüzde 22,8 oranında.

Koru'nun açıkladığı anket verilerine göre AK Parti, kararsızlar ve cevapsızlar dağıtılmadan 12 Haziran seçimlerindeki oyunu geçmiş durumda. Yüzde 22,8'lik "Diğer" oyları, partilerin oranlarına göre eşit dağıtıldığında ise çıkan sonuç ise AK Parti'yi rekora taşıyor.

Fehmi Koru da yazısının sonunda buraya dikkat çekiyor: "Ak Parti yüzde 58’e doğru gidiyor mu, ne?"

TUNCELİ YİNE "CHP" DİYOR

Ankete göre Tuncelililer oylarını azaltsalar da yüzde 43.2'yle CHP yine birinci parti. CHP, 12 Haziran seçimlerinde 2'de 2 yaptığı Tunceli'de yüzde 56,2 oy almıştı.

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 28
  • aytek yıldızben 12 yıl önce Şikayet Et
    ak partide muhafazakar ve milliyetçi söylemler devam ederse. ak parti 58 değil 71 e kadar çıkabilir. durmak yok yola devam
    Cevapla
  • Kerem Baydoğan 12 yıl önce Şikayet Et
    Siz Yayınlamadıkça Yazacağım. Ben kurulduğundan beri bu partiyi destekledim. Ama şu an kararsızım ve nedenleri 1-Bedelli 2- Şike 3- Memur İşçi ve emekli sürekli fedakarlığa yönlendirilirken patronların yükü hafifiletildi. Asgari ücret tespit komisyonu toplanmış şimdi diyecekler ki 2002 de asgari ücrete şu kadar şundan şu kadar bundan alınıyor. ET, Domates benzin ulaşım kira elektrik kwh gaz vb. gibi şeyleri değilde zaten bir evin bütçesinde önemli yer tutmayan şeyleri getirirsen yanılırsın. 4-Dersim meselesine gelince o devrin iktidarı dersimliye zulmettide bize etmedi mi. Herkese zulmetti. O devirde dedelerden dinlediğimiz Kuran-ı Kerim taşıyor diye bile adam dövmemişler mi? Ayrılıkları değil aynılıkları gündeme getirin. 5-Elektrik faturalarındaki hukuksuzluk karşısında neden sustular. Ödemeyenin faturasını neden hala ben ödüyorum. 6- 65 yaşında (mezarda) emeklilik. Siz sahte anketlerle manipülasyon yapmaya çalışın bakalım. Alternatifsizlikde ilginç. Koca memlekette muhalefet yapacak adamda kalmadı ahMuhsin Başkan
    Cevapla
  • suat 12 yıl önce Şikayet Et
    ben bir akpli olarak oy vermeyeceğim. başbakanın ustalık dönemi icraatları 1 bedelli askerlik 2 bir haftada çıkan şike yasası bu ikisi yetiyor oy vermeme zengin ne askerlik yapar nede ceza evinde yatar kanun çıkar ...fakirin çocuğu askerlik yapmaz karakola götürülür güzel bir dövülür sövülür askeri şubeye teslim edilir ...
    Cevapla
  • Harun Paşa 12 yıl önce Şikayet Et
    Halid bin velid e. Milyon dolarları kazananların, en kral arabalara binenlerin, en süper evlerde oturanların, en güzel hatunları kollarına takanların futbolcular ve onların sırtından deveyi hamutuyla götürenlerinse futbol patronları olduğu bir dünyada futbol takımı ile kendisinin ve ülkesinin geleceğini bir tutan zihniyet AKP ye oy verse ne vermese ne? Ben de Fenerbahçeliyim ama bu asla adaletsizliği Fenerbahçe için hazmedecek kadar körleştiremez beni ve takım sevgim asla vatan sevgimin önüne geçemez. Hele hele cebinde bilet parasından başka parası yokken sigara bile almayıp eve ekmek bile götürmeyip maça giden takım sevdalıları? ne kadar da acınasıdır bir görebilseler. Yeri geldiğinde hayatlarını bile feda ettikleri takımın ne futbolcusu ne yöneticisi selam bile vermez, parasız stadın yanına bile yaklaştırmaz. Ne yazık ki insanlar maneviyattan uzaklaştırılarak futbolu bir din gibi algılayacak pozisyona girmişler o da ayrı mesele.
    Cevapla
  • toprak48 12 yıl önce Şikayet Et
    Akp'nin Yüzyılı değil. Yeniden dirilişin, jön Türkler ve ittihatçıların devrinin bitiş yüzyılı olacak inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi