DP: Fransa'nın alnındaki kara bir leke

Demokrat Parti (DP), Fransa'da Ermeni iddialarının inkarını suç sayan teklifin kabulüne ilişkin olarak, Fransa'nın alnına, silinmeyecek kara bir leke sürüldüğünü belirtti.

DP: Fransa'nın alnındaki kara bir leke
DP: Fransa'nın alnındaki kara bir leke
GİRİŞ 22.12.2011 19:57 GÜNCELLEME 22.12.2011 19:57

DP'den yapılan açıklamada, Genel Başkan Namık Kemal Zeybek başkanlığında toplanan Başkanlık Divanı toplantısında, Fransa'da Ermeni iddialarının inkarını suç sayan teklifin kabulünün değerlendirildiği ve bir bildiri yayımlandığı kaydedildi.

Bildiride, teklifin kabulünün en temel haklardan olan düşünce ve bilim özgürlüğüne değer verilmediğinin en açık belgesi olduğu belirtilerek, ''Fransa'nın alnına, silinmeyecek kara bir leke sürüldü'' ifadelerine yer verildi.

AB Bakanlığının kaldırılmasının gerektiği de savunulan bildiride, şunlar kaydedildi:

''Öte yandan Fransa'ya anlayacakları dilden birkaç cümle ve bir iki hareket yaparak bu tasarının geçmesini önlemek mümkünken devletimizin yetkililerinin, birtakım kurumların yöneticilerinin ve siyasi parti temsilcilerinin 'yalvar yakar' durumlarda Fransa'ya doluşmasını da anlamsız ve yakışıksız buluyoruz. Bu durumun, Fransız Meclisinin kararlarına hak etmediği bir değeri vermek anlamı taşıdığını da hatırlatmak istiyoruz.

Yetkililere ve etkililere, 1915 öncesinde Ermeni çetelerinin başlattığı Doğu Anadolu'daki Müslüman soykırımı teşebbüsünü ve işkenceyle öldürülen insanlarımızın konusunu gündeme getirmelerini, bu çeteleri kışkırtan ve destekleyenler arasında olan Fransız hükümetleri hakkında da gerekenin yapılmasında gecikilmemesini salık veriyoruz.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...