Yılın en çok konuşulan partisi ve lideri

Gazete, dergi, TV, internet sitesindeki haberlerin tek tek incelenmesiyle hazırlanan araştırmada, yılın en çok konuşulan partisi ve medyada en çok yer alan siyasetçisi belli oldu.

Yılın en çok konuşulan partisi ve lideri
Yılın en çok konuşulan partisi ve lideri
GİRİŞ 28.12.2011 16:41 GÜNCELLEME 28.12.2011 16:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Medya Takip Merkezi, yılın siyasi gündemine damga vuran partilerini ve siyasetçilerini belirleyen araştırmasının sonuçlarını açıkladı. 2000’i aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet sitesindeki haberlerin tek tek incelenmesi sonucu hazırlanan araştırmaya göre, yılın en çok konuşulan siyasi partisi AKP olurken, Başbakan Erdoğan ise medyada en çok yer alan siyaset adamı oldu.

İşte sonuçlar…

2011 yılı boyunca medyadaki tüm haberlerin analiz edilmesi sonucu elde edilen veriler ışığında hazırlanan siyaset gündemi raporuna göre, medyada en fazla yer alan parti AKP oldu.

12 Haziran’daki genel seçimlerde yüzde 50 oranında oy alarak iktidarını sürdüren AKP, yıl boyunca 878 bin 526 adet haberde yer aldı. Haberlerinde geçen yıla oranla yüzde 65 artış gözlenen parti, seçim öncesinde gerçekleştirdiği kampanyalarıyla da medyanın ilgisini çekti.
kullan
Yıl boyunca medyanın gündeminde yoğun olarak yer alan bir diğer siyasi parti ise, CHP oldu. Haberlerinde 2010’a göre yüzde 54 oranında yükseliş gerçekleşen parti, seçim öncesi yaptığı mitingleriyle basının sıkı takibinde kaldı. Seçimlerde CHP’den milletvekili seçilen adayların tutukluluğunun kalkmamasını protesto ederek mecliste yemin etmeme kararı alan parti, toplamda 739 bin 213 adet habere konu edildi.

Aynı rapora göre, yılın haber miktarlarında en fazla artış yaşanan partisi BDP oldu. Özellikle meclisteki yemin krizi ile gündeme gelen partinin haberlerinde yüzde 181’lik bir artış gözlendi.
İşte, 2011 yılının en çok konuşulan siyasi partileri;

 Başbakan Erdoğan Yılın En Çok Konuşulan Siyaset Adamı… (Bahçeli'nin önüne geçen bakan hangisi (Devamı 2. sayfada)

Başbakan Erdoğan Yılın En Çok Konuşulan Siyaset Adamı…

Medya Takip Merkezi’nin aynı araştırmasına göre, yılın medyada en çok yer alan siyasi ismi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu. TIMES Dergisi’nin Asya, Avrupa ve Pasifik sayılarına kapak olmasıyla uluslararası medyanın da ilgisini çeken Erdoğan, yılın genelinde 811 bin 795 haberde yer alarak en çok konuşulan siyaset adamıydı.
kullan
Medyada öne çıkan bir başka siyasetçi ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Medya yansımalarında önceki yıla oranla yüzde 74 yükseliş gözlenen ana muhalefet lideri, Hükümete ve Başbakan Erdoğan’a karşı yaptığı eleştirilerle sık sık gündeme geldi. Kılıçdaroğlu,  yıl boyunca 325 bin 254 haber ve yazıya konu edildi.

Araştırmaya göre, yılın medyada en çok yansıma bulan bir diğer siyasi ismi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu. Toplamda 169 bin 532 adet haber ve yazıda yer alan Gül, özellikle İngiltere Kraliçesi’nin davetlisi olarak katıldığı İngiltere gezisi, Futbolda Şike Yasası’nı geri çevirmesi ve sosyal paylaşım ağı twitter’dan yaptığı açıklamalarıyla gündeme geldi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • Mehmet YAZICI 12 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bunu bilmek için araştırmaya ne gerek vardı. Sadece Türkiye değil tüm Dünya insanı biliyor adama lafolsun diye DÜNYA LİDERİ demezler 50 küsür parti var Türkiyede hepsini topla,çarp,böl,katla bidaha çarp ne yaparsan yap 1/2 AK Parti etmiyor öyleyse sürpriz olan neki. DURMAK YOK YOLA DEVAM... Tüm TÜRKİYE sevdalılarına selam.
    Cevapla
  • akkor bayırlı 12 yıl önce Şikayet Et
    AYIPTIR AYIP!. Osman Pamukoğlu,Numan Kurtulmuş vs. var Namık Kemal Zeybek bu kasıtlı DP'yi yok sayan habercilikten vazgeçin lütfen
    Cevapla
  • yaşar Gürakan 12 yıl önce Şikayet Et
    Sağlam Hayri. Kardeş sen bu habere yorum yapta öğrenelim!Hadi buyur..
    Cevapla
  • Hayri SAĞLAM 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yaşar Gürakan'a. Kör göze parmak da soksan, göz kör ise ne yapılabilir ki? Bu habere ancak bu yorum yapılırdı zaten!!!
    Cevapla
  • yaşar Gürakan 12 yıl önce Şikayet Et
    Medya Kİmin kontrolünde. Allah aşkına medya kimin kontrolünde...İzinsiz yazı ver haber yapamıyorlar tabiki birinci olacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...