AK Parti'den tartışmaları bitirecek formül

AK Parti'nin hukukçu kurmayları, cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmasını biterecek formülü buldu.

AK Parti'den tartışmaları bitirecek formül
AK Parti'den tartışmaları bitirecek formül
GİRİŞ 04.01.2012 08:34 GÜNCELLEME 04.01.2012 08:34
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bilal Çetin'in haberi

Perşembe günü Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'na "Bu kanun 2014 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinden itibaren uygulanır" düzenlemesi eklenecek. Bu düzenleme ile seçimlerin 2014 yılında yapılması kesinleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu, yarın Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek.     AK Parti'nin hukukçu kurmayları Gül'ün görev süresinin  7 yıl olduğunu netleştirecek formülü buldu.

KESİN HÜKME BAĞLANACAK

Kanuna  eklenecek geçici madde ile Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'nun 2014 yılında yapılacak 12. Cumhurbaşkanı seçiminden itibaren uygulanacağı hükme bağlanacak. Bu düzenleme ile YSK'nın 2012 ylında cumhurbaşkanlığı seçimi takvimi işletmesi engellenecek. Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'na Gül'ün görev süresinin 7 yıl olduğunun yazılmasına yönelik düzenlemeden 'şık olmayacağı' gerekçesiyle vazgeçildi.

Bugün

YORUMLAR 7
  • levent 12 yıl önce Şikayet Et
    Cahil takimina. neymis milletvekilleri 5 yilligina secilmis te sonra 4 yil a dusmus - TBMM si secim kararini alinca kalan sureye bakilmaz - ustelik secim kararina yani 22 temmuz secimlerine tum partiler evet dediler - gelelim cumhurbaskani secimine - hukukta temel prensip bir kisinin KAZANILMIS HAKKI VARDIR - eger gul 7 yilligina secilmis se sonra sistem 5+5 e dondurulduyse YSK siz bu degisiklikten hangisini lehinize goruyorsaniz size o uygulanir denilir - secilmis bir cumhurbaskaninin suresini kanunla dusuremezsiniz yeni kanun yeni secilecek cumhurbaskanlarinin secim suresini belirler gorevdekini degil
    Cevapla
  • İsmail Coşkun 12 yıl önce Şikayet Et
    Ağzı olan konuşuyor.. Bilip bilmeden herkes anayasa profesörü kesildi. Millet olarak böyle değil miyiz zaten? En iyi teknik direktör, en iyi başbakan, en iyi inşaatçı, en iyi sporcu vs.vs. İşte bizim toplumumuzun en zayıf noktası. Ama atalarımız da güzel söylemiş valla. "Ağzı olan konuşuyor."
    Cevapla
  • nadirkelleci 12 yıl önce Şikayet Et
    ALİ ATEŞ EFENDİ..... ANAYASADAN Bİ HABERSİN, abdullah gülü kim seçti, meclis seçti, hangi kanundu hatırla 7 yıl görev için dimi, 2014 de 7 yıl doluyor, halk seçince süre 5 yıl, ama daha halk hiç seçmedi, o yüzden sen çeneni boşuna yormuşsun,abdullah gül eski yasa ile seçildi, süresi 7 yılda bitecek halk seçinde 5 yıl olacak süre, bunu anlayın, tabii muhalefetin amacı şu, erdoğan 2014 de bırakacağı için oradadan da cumhurbaşkanı seçilmesin diye seçimleri 2012 de yapalımki tayyip başbabakan iken cumhurbaşkanı da başkası olur diyorlar, aslında 2014 erdoğan cumhurbaşkanı, abdullah gülde başbakan olmalı en güzel bu, abdullah gül daha genç kaldı yorulmadı..
    Cevapla
  • yavuz kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    AliAteş sıkıntın ne ?. Cumhurbaşkanı ile ilgili yasa çıkmadan o zamnaki şartlarda bu 7 yıldı. Ve kazanılan haklar gereği Cumhurbaşkanı da bu 7 yıldan yararlanıp çekilecek. Velhasıl 5 yıl sonra değil 7 sonra gitmiş olacak bu 2 yıl sıkıtınız niye. 5 yılda biterse yerine sol bir cumhurbaşkanımı gelecek yoksa 7 yıl olursa mı sol bir cumhurbşk. gelecek. Cevap hayır. Eeee derdiniz ne. Derdiniz Tayyip Erdoğanı erkenden Ak parti başından ayırıp AK partiyi dağıtmak. Ama yemezler. Bu iktidar sizin gibilerin 70 yılda yapamadıkları nı yaptı. Bu hileleri mi anlayamayacak. Birde hak hukuk la açıklamaya çalışmazmısınız komedi
    Cevapla
  • ali ateş 12 yıl önce Şikayet Et
    nerede kaldı milletin iradesi. hani milletin hizmetçileri onun talimatlarını yerine getirenlerdiniz.hani millet iradesinden üstün tutmuyordunuz hiçbirşeyi.millete 5 yıl dedirttiniz şimdi milleti kaale almamak için binbirtürlü numara çeviriyorsunuz.abdullah bey de pek memnun halinden tam bir istemez yan cebime koycu çıktı.sayın cumhurreisi anayasa öyle emrediyor benim görev sürem 5 yıl desene.diyemezsin...neden? sayın başbakan yanaklarını sıkarak oturttu oraya seni yanaklarını sıkmadan inemezsin.insen bir daha zaten oturamazsın.hem hayrünisa hanım efendide kızar sana emine hanım oraya gelecek diye.millet iradesi sizin için işinize geldiğinde önemli ve bunu milletim diye gazladığınız insanlar yavaş yavaş görüyor.işinize gelmediğinde ne anayasayı ne milletin iradesini umursamazsınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!