İnce: Koruma kalkanı oluşturuluyor

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, MİT Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifini eleştirirken, ''Suç işleme görevi verdikleri kişilere koruma kalkanı oluşturmak istiyorlar'' dedi.

İnce: Koruma kalkanı oluşturuluyor
İnce: Koruma kalkanı oluşturuluyor
GİRİŞ 15.02.2012 15:36 GÜNCELLEME 15.02.2012 15:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İnce, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, özel yetkili mahkemelerin ihtiyaç bitince kapatılacağına yönelik ifade kullandığını belirterek, bunun, son muhalif tutuklanana kadar bu mahkemelerin devam edeceği anlamına geldiğini ileri sürdü.

CHP'nin, Türkiye'nin faşist bir ülke olmaması için direndiğini belirten İnce, MİT Kanunu'nda değişiklik öngören teklife değinerek, Türkiye'nin artık ayağı kalkması gerektiğini ifade etti. Özellikle hukuk fakültelerinin konuşması gerektiğini belirten İnce, ''Türkiye'de bir hukuk cinayeti işlenirken, hukuk fakültelerinin, sendikaların, meslek kuruluşlarının sessiz kalması anlamlıdır. Çünkü bu, AKP'nin devlet içinde çete oluşturduğunun en son göstergesidir'' diye konuştu.

İktidarın, ''ucu kendine dokununca yasa çıkardığını'' iddia eden İnce, şunları söyledi:

''Suç işleme görevi verdikleri kişilere koruma kalkanı oluşturmak istiyorlar. Başbakan ülkeyi teslim aldı zaten. Bütün kurumlar diz çöktü. Şimdi Başbakan bunun hukukunu yaratmak istiyor.

Kenan Evren ile Recep Tayyip Erdoğan aynı kafadır, aynı mantıktır. Başbakan'ın izin vermediği hiçbir kişi için, hiçbir savcı soruşturma açamayacak. Artık bu ülkede hiçbirimizin can güvenliği yoktur. Bu ülkede hukukun üstünlüğü yoktur. Daha genel ifadeyle bu ülkede devletimizin güvenliği yoktur. Buna karşı çıkan bizlerin de başına neler geleceğini, buna karşı çıkan bizlerin başına bu çetelerin neler getirebileceğini önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz.''

Ali Rıza Öztürk de MİT Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifinin dün TBMM Adalet Komisyonunda yapılan görüşmelerine değindi. Temel hak olan yaşama hakkının Başbakan'ın iki dudağı arasına sunan bir kanun teklifinin görüşüldüğünü ileri süren Öztürk, ''Dün komisyonda insanların yaşama hakkı tehlikeye atıldı'' iddiasında bulundu.

Öztürk, MİT mensuplarının ifadesinin ilk defa alınmadığını, daha önce açılan soruşturmalar kapsamında ifadesi alınan MİT mensupları olduğunu belirterek, ''O zamanlar Bekir Bozdağ ve iktidar yanlıları neredeydiler? Ne zaman ki iktidarın yakını olan mevcut Müsteşar Hakan Fidan ve diğer dört personelin ifadeye çağrıldı, o zaman ayaklandılar. Bu bahane edilerek, Başbakan'ın kendi özel çetesini oluşturmaya olanak tanıyan bir kanun teklifini getirildi'' dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, teklifin yasalaşması halinde Anayasa Mahkemesine gidip gitmeyeceklerine yönelik soru üzerine şunları söyledi:

''Önce AKP milletvekillerinin sağduyulu olmasını bekliyoruz. Teklife ret oyu vermelerini bekliyoruz. Kulislerde bu teklifin doğru olmadığını söyleyen AKP milletvekilleri var. Biz de bütün direncimizi göstereceğiz. Bu arada, Sayın Cumhurbaşkanı var. Neden Sayın Cumhurbaşkanı'nı es geçip Anayasa Mahkemesine gidiyorsunuz. Yani bu ülkede bütün doğruları CHP mi yapacak? Sayın Cumhurbaşkanı AKP noteri mi? Sayın Cumhurbaşkanı veto etsin. En son aşaması bizim Anayasa Mahkemesine gitme hakkımız. Bu aşamaya gelmeden önce bakalım buralardan geçecek mi? Bu nedenle peşinen bir şey söylemek mümkün değil.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 12 yıl önce Şikayet Et
    İNCE EFENDİ ?. Laiklik ve ilkelerine değiştirmeye teklif bile edilemez. CHPnin eseridir. O kadar senedir Ettiğiniz haltın üstüne oturmuş, daha farkında bile değilsiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler