Başbakan'a doğum günü süprizi

Başbakan Erdoğan, İstanbul'dan Ankara'ya gelişinde, Melih Gökçek tarafından 59. doğum günü dolayısıyla hazırlanan kırmızı, beyaz güllerle süslenmiş pastayı kesti.

Başbakan'a doğum günü süprizi
Başbakan'a doğum günü süprizi
GİRİŞ 27.02.2012 00:57 GÜNCELLEME 27.02.2012 00:57
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'dan gelişinde Esenboğa Havalimanı'nda kendisini karşılayan ve doğum gününü kutlayanlara, ''Daha nice yıllara sizlerle el ele, birlikte yürümek üzere. Ne mutlu bize ki sizler gibi inançlı, kararlı bir kadromuz, kardeşlerim var'' diye seslendi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'dan Ankara'ya gelişinde, Esenboğa Havalimanı'nın Büyük Şeref Kapısı önünde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından 59. doğum günü dolayısıyla hazırlanan kırmızı, beyaz güllerle süslenmiş pastayı kesti ve kendisini karşılayanlara hitap etti.

Gösterilen hassasiyete teşekkür ederek sözlerine başlayan Erdoğan, kırmızı-beyaz güllerle donatılmış, Türk bayrağının rengini taşıyan pastanın anlam yüklü olduğunu belirtti. Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bu pastada bir anlam yüklü. Bu anlam da, Rabbimizin bizlere verdiği ömrü bu güne kadar nasıl geçirdik, bundan sonra nasıl geçirmemiz gerekiyor, işte bunun hesabı içerisinde olmaktır. Şüphesiz ki bu hesap, biliyorsunuz Afyonkarahisar'dan yola çıktığımızda 'her şey Türkiye için, her şey insanımız için' demiştik. Bugüne kadar böyle geldik, bundan sonra da böyle gideceğiz.

Devleti önce çıkaran anlayışları bir kenara atarak, insanı öne çıkaran bir anlayışla 9 yılı doldurduk ve şimdi 2023'e yürüyoruz. Hedefimiz insan öncelikli bir yönetim anlayışı. Bunu başardık. Bunu demokrasiyi güçlendirerek, ileri demokrasi anlayışla güçlendirerek devam ettireceğiz. Kimileri lafını yapar, biz lafını yapmadık, uygulamasını yaptık. Bu uygulamayı yaparken önümüze bariyerler oluşturdular. İşte Anayasa'nın 26 maddelik paketinin hazırlanmasında önümüze engel çıkaranlar, halka gittiğimizde yüzde 58 ile halktan en güzel cevabı aldılar. Bundan sonra da halkımızdan almaya devam edecekler.''

''Yapacağımız çok şeyler var'' diye konuşan Başbakan Erdoğan'ın sözleri sık sık ''Kıskananlar çatlasın'', ''Dik dur eğilme, dindar gençlik seninle'' sloganlarıyla kesildi.

''Pastayı keselim mi?'' diye kalabalığa soran Başbakan Erdoğan, ''Evet'' yanıtı üzerine, ''Ya Allah bismillah'' diyerek, üzerinde ''Rabbimiz sizi başımızdan eksik etmesin'' yazılı pastayı kesti. Erdoğan, ''Daha nice yıllara sizlerle el ele, birlikte yürümek üzere. Ne mutlu bize ki sizler gibi inançlı, kararlı bir kadromuz, kardeşlerim var'' dedi.

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan birbirlerine ikram ettikleri pastayı yediler. Kendisini karşılamaya gelenler arasında bulunan küçük bir kız çocuğuna da pastadan yediren Erdoğan, yanlarına giderek vatandaşları selamladı. Vatandaşların yoğun sevgi gösterileriyle karşılaşan Erdoğan, kırmızı-beyaz güllerle süslenen pastadan kendi elleriyle basın mensuplarına ve vatandaşlara da ikram etti.

Havalimanın çıkışında konvoy oluşturan taksi, dolmuş ve özel belediye otobüsleri de kornalarıyla Başbakan Erdoğan'ı selamladılar. Davul-zurna eşliğinde sevgi gösterisinde bulunan gruptakiler, Başbakan Erdoğan'ın doğum gününü kutlayan pankart açtılar.

Bu arada, kutlamada Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de hazır bulundu.

AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları tarafından, Büyük Şeref Salonu'nun önünde, ''Rahmetle anıyoruz seni / Tenzile Anne / Emanetin merak etme emin ellerde / doğum günün kutlu olsun Büyük Usta'' yazılı pankart açıldı. AK Partili gençlerden bazıları da ''Büyük Usta doğum günün kutlu olsun'' diyerek Başbakan Erdoğan'ın posterini açtı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Abdullah çetin 12 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Gül'e. Yenilmek haksız olmak anlamına gelmez !
    Cevapla
  • Ahmet Gül 12 yıl önce Şikayet Et
    YAŞAR GÜRAKAN . Çatlama paşam çatlama !. %50 aklına getir, kafanı iki elinin arasına al biraz düşün.Neden bu adam bu kadar seviliyor diye?
    Cevapla
  • mustafa 12 yıl önce Şikayet Et
    debdebe.... 5 bin kişiyi 5 saat bekletmenin dayanılmaz hafifliği..
    Cevapla
  • yaşar Gürakan 12 yıl önce Şikayet Et
    KUZEY KOREMİYDİ. Resmi geçitli bayram törenleri Kuzey Korede yapılıyormuş!Bu pastalı sazlı sözlü yaş günü kutlamaları acaba hangi ülkelerde yapılıyor?
    Cevapla
  • yaşar Gürakan 12 yıl önce Şikayet Et
    ABARTI ABARTI. Evde sazlı sözlü yaşgünü kutlaması- komşulardan yaş günü pastası -toplantıda yaş günü pastası- uçakta yaş günü kutlamması bu kadarda artık yeter dedirtmiyormu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler