KKTC'ye 82. il plakası gündemde

KKTC’nin Kıbrıs gazetesine konuşan Bakan Bağış, çözüm için her opsiyonun masada olduğunu belirtti.

KKTC'ye 82. il plakası gündemde
KKTC'ye 82. il plakası gündemde
GİRİŞ 04.03.2012 15:58 GÜNCELLEME 04.03.2012 15:58
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Eğemen Bağış, Kıbrıs müzakereleriyle ilgili çarpıcı bir çıkış yaptı. Bağış, "Çözüm olmazsa KKTC Türkiye'ye bağlanabilir" dedi.

Türkiye’nin iki devletin tek çatı altında birleşmesi ve iki kurucu devletin oluşturacağı yapı ile iki tarafın da huzur içinde yaşamasının güvence altına alınmasını ümit ettiğini belirten Bağış, “Çözüm, iki liderin anlaştığı bir birleşme ya da iki liderin uzlaşarak ayrılıp 2 ayrı devlet olması ile KKTC’nin Türkiye’ye bağlanması olabilir. Bütün bu opsiyonlar masadadır” şeklinde konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas’ın toplumlarına kabul ettirdikleri her çözümün arkasında olduklarını vurgulayan Bağış, “Bunun içinde birleşme de vardır birleşmeme de. Yeter ki iki lider bunu kendi toplumlarına kabul ettirebilsin. Türkiye için tek bir hassasiyet vardır. O da, Ada’da siyasi bir eşitliğin sağlanmasıdır” dedi.

MUHALEFETTEN KINAMA
KKTC'de ana muhalefet CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ise Bağış'ın bu sözlerine sert tepki gösterdi. Yorgancıoğlu, KKTC’nin Türkiye’ye bağlanmasının bir seçenek olduğu düşüncesinin kabul edilemez olduğunu söyledi ve kınadı.

YORUMLAR 19
  • sistem atik 12 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs Türkü de aynı şeyi yıllarca istedi ama olmadı.. Şimdi CTPli sosyalistlerin istemezük çığlıklarını çarşaf çarşaf veren medya neden yıllardır Türkiye ile bağlanmak isteyen kıbrıs türklerinin sesine kulak tıkadı acaba. Amaç bölücülük de ondan. Şimdi kıbrısta bir avuç sosyalistin türkiye düşmanlığını manşete taşıyacaklar, türkiyeden de bir avuç kendini bilmez hemencecik bunların hepsi nankördür beslemedir diye ortalığı saçma sapan yorumlara boğacaklar, böylece tek yürek türk milleti kıbrıslı türkiyeli diye ikiye bölünecek, düşman sevindirilecektir. Uyuma Türk Milleti, bu boyalı basına aldanma. Kıbrıs Türkü 1878 de adanın ingilize kiralanmasından beridir anadolu ile birleşme ve türk bayrağını göndere çekme sevdasındadır ama buna lozandan beridir kulak asılmadı ve dikkate alınmadı. Lütfen bir iki militan sosyalistin sözüyle milliyetçi Kıbrıs türkünü karalamaya çalışan forsatçı ve akılsızlara fırsat vermeyin. Bakın milliyetçi UBP başa düne kadar sorun yoktu. UBP iktidar olunca heryerden sorun çıkarıyor bunlar. Medyada çanak tutuyor bunlara
    Cevapla
  • kemal gürbüz 12 yıl önce Şikayet Et
    böyle artistlik yapmaları normal. Bu KKTC'nin yaptığı ilk artistlik değil ve son olacağı da pek görünmüyor.Önceden de Başbakana terbiyesizlik yapmışlardı.Biz bunlara ne kadar para verirsek onlarda bize o kadar nankörlük yapacakları anlaşılmış oluyor.Böylesini aç bırakacaksın o zaman aklı başına gelecek.Devlet olsan ne olacak aç olduktan sonra bir kıymeti var mı?Sizin gibi dünyada karnını doyuramayan bir sürü devlet var.Muhalefetten de kınama gelmiş.Muhalefet kınayacaksa önce kendisini kınasın.Bizden para alırken hiç ülkesini kınama gibi bir duruma girmiyor.Halil bey Yunanistan'a bağlanmak için referandum yapılsa %70 kabul çıkar demiş.Halil bey o referandum 2004 yılında Annan Planı adı altında yapıldı.Zaten %65 oranında evet çıktı.Keşke Kıbrıs Rum Kesimi bunları kabul etseydi de beraber Rum kesimi ile birlikte beraber açlıktan ölselerdi belki o zaman akılları başlarına gelirdi.
    Cevapla
  • halil soba 12 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYEYE BAĞLANMAK İSTEMEZLER. Adada yıllardır dinini öğrenmeyen,milli ve manevi değerlerini,atalarını,geçmişini bilmeyen günübirlik yaşamak yeyip içmek için yaşayan başka düşüncesi olmayan nesil yetiştirmişler onun için orada bir oylama yapsan Türkiyeyei bağlanmayı isterseniz Yunaistanamı bağlanmak isterseniz deseniz % 70 Yunaistana bağlanmak isteyen çıkarsa hiç şaşmayın.Kıbrısta o nesli yetiştiren zihniyet Türkiyedeki gençliğinde dinini öğreenmeyen,atalarını inkar eden,milli ve manevi değerlerden yoksun gençlik yetişmesini istiyor,o gençlik yetiştiği zaman Türkiyeninde Yunanistana bağlanmasına itiraz etmez zaten.
    Cevapla
  • fermanı tan 12 yıl önce Şikayet Et
    gerçek. yemeği yiyiğ tabağına tüküren nankör insan ne yapsanız boş hele iman etmeyen musibetlerle doludur ikna edemezssiniz pire için yorgan yakan cinstendir bence butun halk kktc böyle değildir öyle ise bırak ne halleri varsa görsünler yada ebesini dedesini görsün ergenekon yatağı denizin ortasında sap gıbı duran ne yapabilirsin kara biziz karaya düşman olan denizde kalır
    Cevapla
  • ahmet uçar 12 yıl önce Şikayet Et
    KIBRISLILAR HAKLIDIR 2. 5.si, okumaya giden öğrenciler, ve buna bende dahildim bir zamanlar,,, o halkı anlamadık. ingiliz asimilasyonu bombardımanına maruz bırakılan bu halk, 3 te 2 si ingilterede ayağı buluna bir halktır ve türkiye adetleri bunları sıkar. siz baskı yaparsanız bu ters teper. 6.sı türklerin kıbrıslılara düzenli başa kakma olayları. sizi biz kurtardık vs... inanın 1 gün içinde dinlediğiniz bu şeylerden kusasınız gelir o kadar deyim size. 7.si ben kktc meclisine misafir olup kurulu izlemiş biriyim. sürekli bir dayatma var o insanlara. türkiye bazen onları yok sayarcasına hareket ediyor ve gururları kırılıyor. o insanlar küçük bir toplumu teşkil ederler ve varolma mücadelesini bugün de sürdürürler. daha anlatılacak o kadar şey var ki inanamazsınız diyip burada bitiriyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı