Kılıçdaroğlu'nun en büyük acı hissettiği gün

CHP lideri Kılıçdaroğlu 'Hayatımda bana en büyük acıları yaşatan günlerden biri de annemin öldüğü gündür. Dolayısıyla kadın deyince benim aklıma önce annem, anneler gelir''

Kılıçdaroğlu'nun en büyük acı hissettiği gün
Kılıçdaroğlu'nun en büyük acı hissettiği gün
GİRİŞ 05.03.2012 20:47 GÜNCELLEME 05.03.2012 20:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran, ''İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi''ne ilişkin, ''Birinci dört yıldan sonra siz eğer mesleki yönlendirme gibi bir ucubeyi ülkeye getirirseniz farklı bir toplum çıkarırsınız. Çağdaşlaşmadan geri adım atarsınız'' dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin kadın kollarınca genel merkezde düzenlenen tiyatro etkinliğinin açılışında bir konuşma yaptı.

Konuşmasına salondaki, aralarında Rahşan Ecevit'in de bulunduğu tüm kadınları selamlayarak başlayan Kılıçdaroğlu, ''Bir erkek olarak şunu söyleyeyim, hayatımda bana en büyük acıları yaşatan günlerden biri de annemin öldüğü gündür. Dolayısıyla kadın deyince benim aklıma önce annem, anneler gelir. Babamızla paylaşamadığımız pek çok şeyi annelerimizle paylaşırız. Sırlarımızı annelerimize anlatırız. Dertlerimizi annelerimize anlatırız. Hatta babamıza söylesin diye önce annelerimize anlatırız'' diye konuştu.

Kadınların yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, kadınların hep mücadele içinde olduğunu kaydetti.

Zorunlu eğitimin sekiz yıla çıkmasının ardından küçük yaşta evliliklerde ve çocuk işçiliğinde büyük oranda düşüş yaşandığını belirten Kılıçdaroğlu, 12 yıla çıkması halinde daha görkemli bir toplumun yaratılacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Şimdi orada geri adım attırmaya çalışıyorlar. Bu doğru değil. Hele hele birinci dört yıldan sonra siz eğer mesleki yönlendirme gibi bir ucubeyi ülkeye getirirseniz farklı bir toplum çıkarırsınız. Çağdaşlaşmadan geri adım atarsınız. Oysa çağdaşlaşmanın temel koşulu hepimizin okumasıdır. Eğitim budur. Eğitimin temel özelliği ülkesini, insanı seven yurttaş yetiştirmektir. Temel eğitimin özelliği budur.''

-''Annelere önemli görevler düşüyor''-

Kılıçdaroğlu, annelere önemli bir görev düştüğünü ve eğitim sisteminde kazanılmış haklardan geriye gidilmemesi için mücadele vermeleri gerektiğini söyledi. Siyasetçi olarak kendilerinin bu mücadeleyi verdiğini, ancak eğitimin toplumun ortak paydası olması nedeniyle herkesin üzerine düşeni yapmasının önemli olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, ''O mücadeleden en büyük kazanımı kız çocukları elde edecektir. Onun için bu mücadeleye anneleri davet ediyoruz'' dedi.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkını CHP'nin verdiğini, o nedenle partilerinin tüm kadınların evi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, kadının elinin değdiği yerin bereketlendiği kaydetti.

-''Sizin üzerinizden politika yapanlara izin vermeyin''

CHP'nin yeni tüzüğünde yüzde 33 cinsiyet kotasının bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, bunun mücadelesini de kadınların verdiğini, kurultayda kadınların erkekleri baskı altında tutarak, haklarını aldıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, ''Yüzde 33'le yetinmeyeceksiniz. Mücadelenizi veriniz. Kadın kolları genel başkanımıza da söyledim, bir an önce kadın kolları kurultayını da yapın. Ve sakın ola ki siyasette sizin üzerinizden politika yapanlara da izin vermeyin'' diye konuştu.

Kadın erkek eşitliğine inanmayan bir siyasal partide kadının yeri olamayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Bunu başbakanlık koltuğuna oturmuş birisi söylüyor bu ülkede. 'Ne demek kadın erkek eşitliği? Kadın erkek eşit değildir' diyor. Burada hayat biter. O nedenle bütün kadın kardeşlerimin bununla ortak mücadele etmesi lazım. Kadın erkek eşitliğini artık bütün dünya kabul ediyor. Hangi çağda yaşıyoruz? Sizin mücadelenizin kutsal bir mücadele olduğunu unutmayın. Siz bu mücadelede mutlaka başarılı olacaksınız.

Kadın konusunda çok şey söylendi. Bundan sonra da çok şey söylenecek. Şiirler, romanlar yazıldı, cinayetler işlendi. Neler yapılmadı ki bu ülkede ve bu dünyada. Her zaman mücadelede kadınlar galip geldi. Bütün baskılara rağmen mücadele verdiler. Öğretmenlerimizin çoğu kadınsa çok önemli adımlar atmışız, çocuklarımızı sağlam ellere teslim ediyoruz demektir.''

Kılıçdaroğlu, ''8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü''nü de kutlayarak, kadınların mücadelelerini her alana ve yılın 365 gününe yaymalarını istedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından etkinliğe katılan Rahşan Ecevit ve Nezihe Altıok'a çiçek sundu.

Rahşan Ecevit de yaptığı konuşmada bugün Türkiye'deki en önemli konunun irtica olduğunu ileri sürerek ''Kadınlar olarak elimizden geldiği kadar birbirimize sıkı sıkı sarılıp bu konuda kendimizi ezdirmememiz gerekir'' dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan'ın da bir konuşma yaptığı etkinlik ''Tiyatro Öteyüz''ün sahnelediği ''Kötü Masallar'' oyunuyla devam etti.

Etkinliğe CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra parti yöneticileri, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ahmet 12 yıl önce Şikayet Et
    KAFAYA BAK YA. birinci dört yıldan sonra siz eğer mesleki yönlendirme gibi bir ucubeyi ülkeye getirirseniz farklı bir toplum çıkarırsınız. Çağdaşlaşmadan geri adım atarsınız. Oysa çağdaşlaşmanın temel koşulu hepimizin okumasıdır. DİYOR
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi