Kredi alacaklara müjdeli haber!

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, öğrenim kredisi ve burs miktarının artırılması, geri ödemesinin en az 10 yıla yayılması için kanun teklifi verdi.

Kredi alacaklara müjdeli haber!
Kredi alacaklara müjdeli haber!
GİRİŞ 08.06.2012 12:50 GÜNCELLEME 08.06.2012 12:50

Özgündüz, Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs Kredi Verilmesine İlişkin Kanun'da değişiklik yapan kanun teklifini, TBMM Başkanlığı'na sundu.

Teklife göre, yüksek öğrenim gören öğrencilerin aldığı öğrenim kredisi ya da burs miktarı, o yıl Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nca 16 yaşından büyükler için belirlenen asgari ücret miktarının 2/3'ünden az olamayacak.

Öğrenim ve katkı kredisi ödemeleri, kişi işe başladıktan sonra en az 10 yılda geri ödenebilecek.

Teklifin gerekçesinde, Anayasa'da, ''Devlet, maddi imkanlardan yoksun başarılı öğrencilerin, öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacı ile burslar ve başka yollarla gerekli yardımları yapar'' hükmünün yer aldığına işaret edildi. Gerekçede, ancak 2012 yılı için 260 liralık mevcut burs ya da öğrenim kredisiyle öğrencilerin eğitimini, insanca koşullarda ve ailesinden destek almadan devam ettirebilmesinin olanaksız olduğu ifade edildi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nce verilen kredilerin geri ödeme koşullarının da öğrenciler için avantajlı olmadığının belirtildiği gerekçede, ''Yüksekokul mezunları arasında yaygın olan işsizlik sorunu göz önünde bulundurulduğunda, mezuniyetten 2 yıl sonra geri ödemenin başlaması doğru bir uygulama değildir'' denildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?