Kılıçdaroğlu: Yanaşma MHP!

Olağanüstü toplanacak Meclis Genel Kurulu öncesinde partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "bir kaç Mehmet" sözü için Hüseyin Çelik'e "ucube" dedi. Kılıçdaroğlu, yanaşma dediği MHP'nin lideri Bahçeli'yi da uyardı.

Kılıçdaroğlu: Yanaşma MHP!
Kılıçdaroğlu: Yanaşma MHP!
GİRİŞ 14.08.2012 13:37 GÜNCELLEME 14.08.2012 14:57
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sınırları top yekün barut fıçısına dönüştüren gelişmeler yaşanıyorken, iç ve dış güvenlik tehdit altındayken, en son tatil yapması gereken yer TBMM'dir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü toplanacak Meclis Genel Kurulu öncesinde, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, salonda 'Yaşasın halkların kardeşliği', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek' sloganı  ile karşılandı. Bazı partililer, 'Arkadaşımız Hüseyin Aygün'ü aramızda görmek istiyoruz' yazılı dövizler taşıdı.

Kılıcdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Sınırları top yekün barut fıçısına dönüştüren gelişmeler yaşanıyorken, iç ve dış güvenlik tehdit altındayken, en son tatil yapması gereken yer TBMM'dir. En son kapılarını kapatması gereken yer TBMM'dir. Olağanüstü koşulların yaşandığı şu günlerde TBMM'yi kapalı tutmak, halkın idaresine saygısızlıktır. O iradeye saygı duyduğumuz için TBMM'deyiz. TBMM, yan gelip yatanların oturduğu bir yer değildir. Bu toplantı çağrısını demokrasisi normal işleyen bir ülkede iktidar partisi yapar. Bizde, iktidar Parlamento'ya gelip hesap vermekten, bilgi vermekten korktuğu için CHP toplantıya çağırmıştır." diye konuştu.

İktidar partisinin TBMM'yi bilgilendirmesinin esas olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "İktidar partisinin Meclis iradesine başvurması esastır. TBMM milletin iradesidir. Bu iradeyi bilgilendireceksiniz. Siz bunu reddediyorsanız, demokrasi açısından sınıfta kalmış demeksiniz. Aksi halde TBMM'yi baypas etmiş olursunuz, görmezden gelirsiniz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanı'nın, Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmadığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz sorumluluğumuz yerine getirdik. TBMM'yi ülkenin en acil sorunlarına çözüm üretmesi için toplantıya çağırdık. Bunu zaman işgali diye değerlendirmek millet idaresine saygısızlıktır." dedi. Kılıçdaroğlu, Meclis'i toplamayı terör örgütü propagandası olarak gören zihniyeti de milletin vicdanına havale ettiğini söyledi.

İKTİDAR YANAŞMALIĞI YAPILARAK İKTİDAR OLUNMAZ

Olağanüstü toplantı çağrısına olumsuz yanıt veren MHP'yi de eleştiren CHP Genel Başkanı, "Sağlıklı çalışan bir demokraside, muhalefet partisinin muhalefeti eleştirmesi sağlıklı değildir.  Samimiyetsiz ve tutarsız bir davranıştır. İktidar yanaşmalığı yapılarak iktidar olunmaz. İktidar hedefi olmayanlar muhalefete muhalefet ederler." şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bir sitemde bulunmak istediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Sayın Bahçeli terörle ilgili, 'Maalesef Türk vatanı PKK kuşatması altına alınmış, soluk alamaz hale getirilmiştir.' Bu yorum, bu görüş son derce tehlikeli, ciddi ve korkutucudur. Madem ki durum bu kadar ciddi, bu kadar tehlikeli ise bunun çözümünü, Türkiye'yi bu hale getiren AKP'nin politikalarına destek vererek mi sürdüreceksiniz? Kimse unutmasın. CHP olduğu sürece Türk vatanı hiçbir zaman bir başka gücün kuşatması altında olmayacaktır." dedi.

HÜSEYİN AYGÜN'ÜN KAÇIRILMASI

-Seçim bölgesinde sorunlarla ilgilenen arkadaşımız Hüseyin Aygün, PKK tarafından kaçırıldı.

-Bu eylemi şiddetle kınıyorum. Bu saldırı sadece Aygün'e değil, CHP ve Meclis'e yapılmıştır. O nedenle şiddetle kınıyoruz.

-Arkadaşımız halk oyları seçildi, silahsız ve korumasızdı. Herkesin ortak paydada buluşup bu olayı şiddetle kınamasını istiyorum.

-Türkiye'nin tek ses olup kınamasından dolayı mutluyum.

-Hal böyleyken bazıları 'oh olsun' diyor. Bunlar insan olamaz. İnsan böyle konuşmaz.

-Karayolunda sen güvenliği sağlamak zorundasın. Hani her metrede olanı biteni biliyordun. Akıl alacak iş değil.

-Bu arkadaşımız devlet güvencesiyle oraya gitti. Bizkoruma istemiyoruz. Gittiğimiz her yer TC topraklarıdır.

-Bir şeyin daha altını çiziyorum. Hiç şüpheniz olmasın bu olay bizim teröre bakışmızı değiştirmeyecek. Bizim teröre cevabımız, inadına demokrasi diyeceğiz. Asla kin ve şiddete mağlup düşmeyeceğiz.

-Terörü ancak biz çözeriz. Ancak CHP çözer.

HÜSEYİN ÇELİK'İN SÖZLERİNE TEPKİ

-Sayın Başbakan, şehitlerimizi küçümseyen ucubeleri sustursun.

-Nasıl ve neden bu noktaya geldik. Bu soruyu iktidar kendine sorsun.

-Halk elini vicdanında koysun. Terör konusunda AKP'nin ne yaptı?

-Türkiye'de son bir yılda ciddi bir yönetim boşlupğu var..

YORUMLAR 32
  • Hakkı Yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    mhp doğru yolda. sayın bahçeli izlediği politika ile doğru yoldadır..kılıçtaroğlu mhp'ye hiddetlendiğine göre , bahçeli doğru yapmıştır..
    Cevapla
  • Gökhan SERT 11 yıl önce Şikayet Et
    plan tutmadı. çok üzüldü kılıçdaroğlu vah! vah!
    Cevapla
  • metin dalkes 11 yıl önce Şikayet Et
    bence bu işi chp kendi kendileri yaptılar bunu . ben bir türk oğlu türk olarak bu adamların hizmetini yönetimini bu vatanın toprağında nefes bile almasını istemiyorum etekleri tutuşan kılıcdar oglu meydan sana bu memlektte cok dar genişlemek istiyorsan önçe aynaya sonra viçdanına bak insan canı almak allaha mahsus acımadan askerlerimizin canını aldırmaya yardım ediyorsunuz benim gördüklerimi düşündüklerimi bu vatan evladı da düşünüyor destek olmak yerine köstek oluyorsunuz sayın kılıcdaroğlu kılıcında bir şerefi haysiyeti var siz bu memleketi bu ülkeyi yönetmeyi hak etmediğiniz için bu millet size hep gereken şeyi yapaçaktır yani ne kadar yalvarsanız bu millet sizi yenilgiye mahkum edecektir siz gidin( karga ile çöplüğe biz başbakanımızla güle gidiyoruz ) yani bülbül insanı güle karga ise çöplüğe götürür. o kadar kin ve nefret doluyum bu insana allah size yedirdiği ekmeği nasip etmesin. amin
    Cevapla
  • arthur 11 yıl önce Şikayet Et
    pkk ya yanaşma olacağıma akp ye olurum. hiç olmazsa akp bu milleti enflasyon ve faiz canavarından kurtarmıştır der yine bir bahane bulurum da sen seeeeennn ey chp! pkk ya yanaşma olmanın bahanesini bulabilir misin?
    Cevapla
  • yasin özer 11 yıl önce Şikayet Et
    chp ancak terörü körükler. ermeni ne sebeple zulüm ettiyse pkk da aynı sebeple zulmediyor. sebebi ortadan kaldırmak için gerekli olan şeyler maalesef chp de yok. dine saygı göstermediğiniz sürece terörü nasıl bitireceksiniz. müslüman dinden uzaklaşsa çıksa ne olmasını bekliyorsunuz. medeni çağdaşmı. heleki dinin en önemli unsur olduğu doğuda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı