Anavatan'dan mezar açılmasıyla ilgili ilk yorum

Anavatan Genel Başkanı İbrahim Çelebi, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarının açılmasına karar verilmesine ilişkin, ''Umarız kamuoyunun beklentilerini karşılayacak bir sonuç çıkar" dedi.

Anavatan'dan mezar açılmasıyla ilgili ilk yorum
Anavatan'dan mezar açılmasıyla ilgili ilk yorum
GİRİŞ 17.09.2012 22:14 GÜNCELLEME 17.09.2012 22:14

Anavatan Genel Başkanı İbrahim Çelebi, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarının açılmasına karar verilmesine ilişkin, ''Umarız kamuoyunun beklentilerini karşılayacak ve yıllardır süre gelen şüpheleri giderecek sonuç elde edilir'' görüşünü belirtti.

Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın mezarının açılmasının üzüntü verici olduğunu bildirdi. Özal'ın yıllardır aydınlatılamayan şüpheli ölümünün kamu vicdanını ve sevenlerini rahatsız ettiğini kaydeden Çelebi, parti olarak konunun yakın takipçisi olduklarını ifade etti.

''Kanaatlerinin Özal'ın öldürüldüğü yönünde olduğunu'' bildiren Çelebi, şunları kaydetti:

''O dönemki ülke yöneticilerinin karmaşık ve tutarsız açıklamaları herkesi olduğu gibi bizi de rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın öldürüldüğü yönünde şüpheye teşvik etmiştir. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün konunun yakın takipçisi olduğunu biliyoruz. Gelinen nokta ise şüpheleri haklı çıkarmakta. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı elde edilen bulgular neticesinde mezarın açılmasına karar vermiştir. Umarız kamuoyunun beklentilerini karşılayacak ve yıllardır süre gelen şüpheleri giderecek sonuç elde edilir. Eğer ortada bir cinayet söz konusuysa faillerinin derhal yakalanmasını yüce Türk adaletinden bekliyoruz.''

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde