Erdoğan: Ellerini ovuşturanları milletim görsün

Yere düşen şehidin herhangi bir iktidarın değil bu milletin evladı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan "Şehit haberleri geldikçe iktidar yıpranıyor' diyenleri milletim görsün" dedi.

Erdoğan: Ellerini ovuşturanları milletim görsün
Erdoğan: Ellerini ovuşturanları milletim görsün
GİRİŞ 22.09.2012 18:21 GÜNCELLEME 22.09.2012 18:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Yere düşen kahraman şehit, herhangi bir iktidarın değil, öncelikle bu milletin evladıdır. Kimin neye hizmet ettiğini, kimin hangi hesabın içinde olduğunu milletim görsün'' dedi.

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Danışma Meclisi ve Katılım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, terör sorununun dünyanın her yerinde iktidarın, muhalefetin, medyanın ve sivil toplumun ortak aklıyla, ortak iradesiyle, ortak çabalarıyla çözüldüğünü belirtti.

Eski İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile bu konuları çok görüştüklerini anlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''(Muhalefet ile bu konuda nasılsın?) dediğimde bana verdiği cevap; (Biz bu konuda asla ayrıma düşmüyoruz, müşterek çalışıyoruz). İngiltere Başbakanı, gerek Tony Blair olsun gerekse ondan sonra gelenler olsun, hepsiyle yaptığım görüşmede bana verdikleri cevap; (Bu konuda muhalefetle mücadeleyi beraber yürütüyoruz). Bize geliyorsun, terör örgütüyle bir başka mücadele, bizdeki muhalefetle bir başka mücadele. Ana muhalefet partisi, teröre ortak çözüm üretelim diye kapımızı çalıyor, geliyor, görüşüyor. Ana muhalefet partisi bize gelmeden önce Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi ile ilgili Başbakan Yardımcım randevu istedi. Randevuyu vermediler. Kendileriyle görüşülemedi. Fakat onlar bizden randevu isteyince, kendilerine randevu verdik. Geldiler. Üç arkadaşıyla geldi. Benim yanımda da üç arkadaş. Görüştük. Dedi ki; (MHP randevu vermiyor). Dedim ki; (Siz MHP'nin, şunun veya bunun randevusunu bırakın. Ben şimdi şu anda yanımdaki üç arkadaşıma talimat veriyorum. Siz de yanınızdaki üç arkadaşınıza talimat verin. Hemen bizim bu arkadaşlarımız çalışmaya başlasınlar. Hazırlıklarını yapsınlar, ondan sonra da önümüze getirsinler. Hakikaten burada çözüme yönelik ne varsa, biz Yürütme olarak bunu uygulamaya hazırız). O günden bugüne üç ay geçti. Hala CHP'den bir ses yok. Bu kadar açık net söylüyorum; ver üç tane arkadaşına talimatı, ben üç arkadaşıma talimatı veriyorum. Çalışmaya başlasınlar. Samimi değiller. Akşam başka, sabah başka.''

-''Medyada da ayrı bir sorumsuzluk''-

Medyada da ayrı bir sorumsuzluk olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Allah aşkına, hangi ülkede, teröre karşı halkı ve vatanı için canını ortaya koyan güvenlik güçleri bu kadar hırpalanır? Hiç kusura bakmasınlar. Diyorlar ki; (Başbakan medyaya çok saldırıyor). Ne yapacaktım? Okşayacak mıydım? Dertli olan biziz, canı yanan biziz... Sen habire orada canı yananlara karşı, sadece (onun üzerinden ne kadar avanta elde ederim), ona bakıyorsun.

Bir gün terör örgütü çıkıyor, alçakça, korkakça benim askerimi, polisimi arkadan vuruyor, ertesi gün medya çıkıyor, daha ağır bir şekilde güvenlik güçlerimizi yerden yere vuran yayınlar yapıyor. Beyler! Bu asker, bu polis, bu güvenlik birimleri bir mücadelenin içindeler, canlarını ortaya koydukları bir mücadelenin içindeler. Herkese düşen, bu mücadeleye köstek değil, destek olmaktır. Manen destek olmaktır. Elbette eleştiri olacak ama bunun yeri de, zamanı da, üslubu da bu olamaz, olmamalıdır. Yapıcı eleştirinin ve sorgulamanın da usulü vardır. Yeri vardır, zamanı vardır. Burası bir hukuk devleti. Hukuk devletinde, nasıl hesap sorulacağı bellidir.''

-''Teröre teslim olmayacağız''-

Erdoğan, göğsünü siper eden komutanın, canını ortaya koyan polisin, her gün terör saldırılarıyla uğraştığı kadar, muhalefetin ve medyanın sorumsuz saldırılarına da göğüs germek zorunda kaldığını dile getirdi.

Polisin de, askerin de, istihbaratçının da, korucunun da, AK Parti'nin mensuplarından değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin, bu aziz milletin evlatlarından oluştuğunu ifade eden Erdoğan, ''Yere düşen kahraman şehit, herhangi bir iktidarın değil, öncelikle bu milletin evladıdır. Kimin neye hizmet ettiğini, kimin hangi hesabın içinde olduğunu milletim görsün. Acı haberler geldikçe, şehit haberleri geldikçe, (AK Parti yıpranıyor, iktidar yıpranıyor) diyerek ellerini ovuşturanları milletim görsün. Herkes teröre teslim olsa da biz olmayacağız'' diye konuştu.

Yeri gelecek Hakkari'de, Muş'ta, Şırnak'ta, Van'da olacaklarını ifade eden Erdoğan, 23 Ekim'de Van'da olacağını söyledi.

Erdoğan, ''Bu yola çıkarken bir ahitle çıktık. Nedir o? Kefenimizi giyerek çıktık'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Sara Özer 11 yıl önce Şikayet Et
    ıyi görüyoruz sayin basbakanim. bütün akbabalar, les kargalari is basinda ama bizim ayagimizin önüne dizdikleri taslar adimlarimizi daha ileri atmamiza vesile oluyor
    Cevapla
  • mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    şehit haberi geldikçe. ihmali olanlar kimse eleştiremeyecekmiyiz..iktidar yıpranmasın diye..hükümet ordu emniyet kimler sorumluluk makamındaysa eleştirilebilir..şehit geliyorsa terörle mücadelede başarısızssınız demektir..anketlerde halk hükümeti terörle mücadelede başarısız bulduğunu söylüyor..size oy verenlerde söylüyor..halk ne diyorsa doğrudur diyordunuz..başarısızssınız..böyle bir durumda iktidarda kim olsa yıpranır..yani normal..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler