Hilmi Özkök: Dilim kurusaydı da...

Eski Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök 'Ete soğan doğrama zamanı geldi?' diyen gazeteciye cevap verdi. Özkök, Balyoz davası için daha önce 'Kasaptaki ete soğan doğramam' sözleri için 'Dilim kurusaydı da söylemeseydim' dedi.

Hilmi Özkök: Dilim kurusaydı da...
Hilmi Özkök: Dilim kurusaydı da...
GİRİŞ 25.09.2012 14:12 GÜNCELLEME 25.09.2012 18:19
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Milliyet Gazetesi yazarı Mehmet Tezkan'a açıklamada bulunan Hilmi Özkök, Balyoz davası için daha önce 'Kasaptaki ete soğan doğramam' sözleri için 'Dilim kurusaydı da söylemeseydim' dedi.

Mehmet Tezkan'ın bugünkü yazısı şöyle:

Komutanlarla ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldığında dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök 'kasaptaki ete soğan doğramam' demişti.

Dün bunu hatırlattı.

'Ete soğan doğrama vakti geldi' dedim.. Özkök açıklama gönderdi.. Özeti şu; ete soğan doğradım..

Birlikte okuyalım..

"Bugünkü makalenizdeki benden beklentinizi okudum. Yazınız teorik olarak sağlam temele oturuyor. Düşüncenize ben de katılıyorum. Ancak pratikte gözünüzden kaçmış bir nokta var. Ben 'kasap-soğan' andırışmasını (Analoji) 2008 yılının Temmuz ayında bir gazete muhabirinin, henüz gerçekleşmemiş bir durumun gerçekleşmesi halinde ne yapacağımı sorması üzerine yaptım. 'Şimdiden bir şey söyleyemem' anlamını mahalli bir deyimle belirtmek istedim. Hay dilim kurusaydı! (Soruşturma safhasının gizliliği nedeniyle, bir soruya 'Yorum yok' yerine 'Var da diyemem, yok da diyemem' demem de başıma ne işler açtı. Ama benim üslubum böyle) Bu tarihte Balyoz davası diye bir şey gündeme gelmemişti henüz.

Ergenekon davasının soruşturma safhasında İzmir adliyesinde savcılara 7 saat, muhakeme safhasında İstanbul'da yargıçlara 2 gün 'Soğan doğradığımı' ve zaman zaman yanlış anlamaları düzeltmek için gazetelere beyanda bulunduğumu değerlendirememiş olmanızı anlamakta zorlanıyorum. Şayet çağrılsa idim Balyoz davasında da tanıklığımı yapardım. Bunu defalarca ifade ettim.

'İleride konuşacakmış' ifadenizle kastettiğiniz söylemim, Balyoz davasından alınacak dersler konusundadır. Yargıtay, AYM safhaları sonuçlanmadan dersler çıkarmak takdir edersiniz ki bizi güdük sonuçlara götürür.

Şayet benden beklentiniz televizyonlara çıkıp, açık oturumlara katılıp 'soğan doğramaksa' bağışlayın, ben muhakemelerin mahkemelerde yapılması gerektiği inancındayım. Böyle yaparsam dönemin Genelkurmay Başkanı olmam nedeniyle yargıya müdahale suçu da işlemiş olmaz mıyım?"

YORUMLAR 6
  • yilmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    balyozdaki tutuklamalara kendimce karsiyim. nedeni yorumda sakli okuyun :) darbelere karsiyim bunda herkesle hemen hemen ayni fikirdeyim ama ben ilk gunden beri sunu savunuyorum ergenokon v.s de icinde bunlar tavuk asil horozlar nerde?tavuk derken sunu kast ediyorum orduda bir emir komuta zinciri vardir bunu herkes biliyor.emrede itaat etmek disiplin geregidir öyle degilmi peki burda suclu astlarmi üstlermi? diye sorar bu yorumcu kardesiniz :) burda benim anlayisima göre üstler sorumludur yani emri yerine getiren degil emri verenler en agir cezaya carptirilmalidir diye dusunuyorum.mahkemeye saygim sonsuz mahkeme sunu verdi bunu verdiyi tartismiyorum ben kesinlikle ama sunu tartisirim bunun sivil ayagida var medya ayagida var dis ayagida var varda var kardesim sadece bu is iki generale amirale kalmaz diye dusunuyorum devamida gelmeli ama yargilama dedigim gibi ast ust muhabbeti olmadan yapildi emir verenle emri alanin arasinda fark var diye dusunuyorum.
    Cevapla
  • bedirhan dağdelen 11 yıl önce Şikayet Et
    adam gibi adam. sn özkök gerçekten adam gibi adam.bir vatandaş olarak ve millitarizmden acı çekmiş biri olarak tüm samimiyetimle elinizi öpmek isterdim..siz yalancı medyanın hokkabaz tetikçilerine aldırmayın dogru yoldasınız..
    Cevapla
  • kamil hisarlı 11 yıl önce Şikayet Et
    bizim bir kısım basın çarpıtma ve yalan ustasıdır...!. bu vesileyle sayın özkök paşa da basınımızın bu mahareti! ile yakından tanışmış oldu.
    Cevapla
  • bilal seher 11 yıl önce Şikayet Et
    google u boykot edelim. efendimize hakaret içeren filmi sitesinden çıkarmadan google girmeyelim.bari bukadarını yapalım
    Cevapla
  • xmenbln 11 yıl önce Şikayet Et
    özkök pasayi severim ama .... kardesim acik acik bildigini aciklasana ... bu askerlerde " kol kirilir yen icinde kalir " atasözünü ammada kabullenmisler .. maaleses tsk da kol kirilinca icerde kalmiyor tüm türkiye hissediyor ... bildigin ne varsa acik acik konus.. yürekli ol .. konulari atasözleri ile agzinda geveleyip demirelvari sözlerle 2-3 manaya gelecek sekilde aciklamayi birakin...2-3 arkadasimi koruyacagim diye türkiyenin basina corap örmeye calisanlarmi vatansever oluyor ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat