AK Parti Kongresi'ni izleyecek yabancı liderler

Başbakan Erdoğan İskele Sancak'ta hafta sonu gerçekleşecek ve kendisinin de Genel Başkan olarak son kez katılacağı AK Parti Kongresi'ni izlemeye geleceklerin isimlerini açıkladı.

AK Parti Kongresi'ni izleyecek yabancı liderler
AK Parti Kongresi'ni izleyecek yabancı liderler
GİRİŞ 26.09.2012 21:37 GÜNCELLEME 26.09.2012 21:37

Osman Can'ın AK Parti'ye katılmasını da değerlendiren Erdoğan,  Alacağızım arkadaşların ehliyeti çok iyi, yeni gelecek arakadaşların da konularında uzman isimler. Özellikle uluslararası alanlarda önemli noktalardaki isimler de bizimle olacak.

Kadın kotasında da en az yüzde 30 olacak. Asıl ve yedekde de bu oran korunmuş olacak.

Partiye katılımlarla birlikte Erdoğan kendisinin yerine isimler arıyor, bugün 3. dönem kararı gereklimi sorusuna da değinen erdoğan,

Bu soruyu kendime çok sordum. Arkadaşlar da bu konuyu dile getirdiler. MKYK'ya olayı gönderirsek bu omurgalı bir duruş olmaz. MKYK istediğini alır istediğini gönderir. Bizim burda ağırlıklı olan başkanlar ve üst düzey yöneticilerdir. Böyle birşey olursa başkanlar kendilerini koruma altına alır orda çakılır kalırlar. Milletvekilleri içinde  iki dönem yapanlar oldu. 3. dönem içinde olanlar da var. Biz son seçimde 169 arkadaşımızı aday göstermedik. Biz bu arkadaşlarımızı bir kenara koymak art niyet değil ilkeler üzerinden hareket ettiğimiz için bunu yaptık. Bizim bu duruştan taviz vermemenin adresi de AK parti olmalıdır dedik böyle hareket ettik. Bu konuda arkadaşlarla mutabakata vardık.

Her yeni isim sizin halefinizmi sorusuna ise

Yeni isimler parti ile ne kadar uyumlu olduğuna bakmak gerekir. Bu kişiler parti ile ne kadar uyumlu olur iyi bir noktaya giderse bu güzel olur. Biz ben merkezli değil biz merkezli ve kollektif akıl üzerine bina etmeye çalışıyoruz. AK Parti'de 3 dönemlik arkadaşlar gidince yerini 2 dönemlik arkadaşlar görev alacak. Ben bu davanın neferi isem, partim bana ne görev verirse yerine getirmeliyim. Lojistik destek konusunda kamuoyu araştırmaları vakıf çalışmaları ile aktif hale geliriz. Clinton kendine, ABD başkanlıktan sonra bir vakıf oluşturmuş hem ABD'de hem de uluslararası camiada hizmetini veriyor. Aile adına olsun başka ada olsun hizmet aksatmadan sürüyor. Bunun örnekleri dünyadavar Türkiye'de de bunun yapılması gayet normaldir.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusuna da değinen Erdoğan şunları söyledi:

Cumhurbaşkanılığına daha var. Ancak malesef Abdullah bey ile aramızı açmaya yönelik birçok adımlar atıyor, bizim Abdullah Bey ile arkadaşlığımız çok başka noktalardadır.  Bugün bir gazetede çıkan anketle ilgili olay da benim nezdimde hiçbir önemi yoktur. Sipariş üzerine yapılan anketlerin hiçbirine itibar etmeyiz.  Abdullah Bey Çankaya'da görevinin başında ben de Başbakanlık'ta görevimin başındayım.

Erdoğan,  gazetelerde çıkan haberler ve 3. kongreye katılacak konukların isimlerini de açıkladı:

Ben her gazeteyi okumuyorum. Her gazeteyi okuyarak demoralize olmamıza gerek yok. Okuduğum şeyin kıymeti harbiyesi olması lazım. Arkadaşlardan bazı konularda özet alıyorum. Ama okumuyorum. Okuduğum 10a yakın gazete var onları okuyarak güne başlıyorum.  Kongre için, Barzani, Maliki, Muhammed Mursi, Kırgızistan Cumhurbaşkanı, Irak Meclis Başkanı, Almanya'dan Schröder, Pakistan eski başkakanı Gilani, Pakistan'dan Peşaver eyaletinden Şahbaz Şerif gelecek. Halid Meşal gelecek. Gannuşi geliyor. Onlar da gelecekler. Bunların yanında yabancı siyasi parti liderlerinden gelenler olacak. 40 dolayında yabancı konuk gelecek. Bunlardan 15 dolayında kişi konuşma yapacak.

Biz de balkon konuşmaları diye isim yapmış olan konuşmayı aratmayacak belki de onun daha da ileri gidecek bir konuşma olacak. Bu benim kongrede yapacağım son konuşma olacak. Bu konuda çok büyük çalışma yaptık. Uzun bir konuşma olacak delegeler bizi mazur görür.

KAYNAK: HABER 7.COM
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi