'Doğu'da Askerlik Kısalsın'

CHP'li Ensar Öğüt, Meclis Başkanlığı'na, Doğu ve Güneydoğu'da askerlik yapanların üç ay erken terhis edilmesini önerdi.

'Doğu'da Askerlik Kısalsın'
'Doğu'da Askerlik Kısalsın'
GİRİŞ 10.10.2012 18:49 GÜNCELLEME 10.10.2012 18:49
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

CHP Ardahan milletvekili Ensar Öğüt, T.B.M.M.'de düzenlediği basın toplantısında Askerlik Kanunu'nda değişiklik yapılmasıyla ilgili Meclis Başkanlığı'na sunduğu bir kanun teklifi hakkında bilgi verdi. Öğüt, Doğu ve Güneydoğu illerinde askerlik yapanların üç ay erken terhis edilmesini önerdi.

"ÇARŞI İZİNLERİ BİLE YOK"

Ensar Öğüt, zorunlu askerlik hizmeti kapsamında bazıları Antalya'da, Bodrum'da askerliğini yaparken daha çok fakir aile çocukları olan başka askerlerin ise 15 ay Şırnak'ta, Van'da, Hakkari'de çarşı izni bile olmaksızın askerlik hizmetinde bulunduğunu ifade etti. Ensar Öğüt, sadece bu askerlerin üç ay önce terhis edilmesiyle hem kendilerine hem de ailelerine büyük bir moral destek verileceğini vurguladı.

"EŞİTSİZLİK ORTADAN KALKACAK"

Bu yönde Meclis'e verdiği kanun teklifine diğer parti gruplarından da destek beklediğini belirten Ensar Öğüt, teklifin kabulü halinde Doğu ve Güneydoğu illerinde askerlik yapanların üç ay erken terhis edilmeleri yani 12 ay askerlik yapmalarının temin edilmesiyle bir eşitsizliğin de önüne geçilmiş olacağını sözlerine ekledi.

"İKİ TARAF DA SİLAH BIRAKSIN" DEMİŞTİ

Ensar Öğüt daha önce de terör sorunun çözümüne ilikin ilginç bir çıkış yapmış ve şöyle konuşmuştu:

"Örgüt de asker de silah bıraksın. Siyaset mekanizması olan hükümet, diyalogla sorunu çözecek. Kürt sorunu Türk'ün de sorunudur. Türk'ün cebinden paralar alınıyor, Kürtler'i öldürmek için bomba yağdırılıyor, insanlar yoksullaştırılıyor"

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • Ejder Ejderha 11 yıl önce Şikayet Et
    maaş bağlanmalı. süreyi kısaltmak, bazı arkadaşların belirttiği gibi, en verimli döneminde askerleri terhis etmek demek. bunun yerine terör bölgesinde askerlik yapanların ailelerine maddi durumlarına bakılmaksızın asgari ücretten az olmayacak şekilde maaş bağlanmalı. bu hem askerin kendisine, hem de ailesine maddi ve moral destek sağlar.
    Cevapla
  • halil soba 11 yıl önce Şikayet Et
    düşündümde iyi fikir milletvekılı sayısınıda bir kaç bine çıkaralım. enine boyuna düşündümde iyi fikir,zengin çoukları ve makam mevki sahiplerının çocukları,milletvekilinin çocukları, milletvekili olup meclise gidecekleri için,devam mecburiyeti olan üniversitelere gidemeyeceklerinden 3-5 fakir çocuğunun önü açılır okuma şansı artar.
    Cevapla
  • abdullah sadri 11 yıl önce Şikayet Et
    aslında iyi bir teklif. aslında iyi bir teklif orda askerlik yapmayan bilemez düşünün izmirde 15 aylık askerlik yapan bir adam çarşıya çıkabiliyor evci izniyle ailesini görebiliyor 2 gün ama doguya giden bir askerin çarşıya çıkma imkanı yok evciye çıkma imkanı yok 15 ay boyunca 7/24 askerler 12 ay olmaz ama 14 ay olabilir yani 1 ay çarşılara sayılıp erken bırakılabililrler onlarınkide hak haksa
    Cevapla
  • fatih 11 yıl önce Şikayet Et
    bu teklifi sadece bdp destekler. erlerin eğitimli ve savaşacak kıvama gelmesi yaklaşık 1 yıl sürüyor. askerin işe yarar dönemi son 3-5 ayıdır. onuda erkenden terhis edersen orduyu pkk'nın avucuna bırakırsın. erlere şu aşamada maddi destek vermekten başka güzellik yapılamaz. tek tartışılması gereken profesyonel askerlik neden tutmadı? 27 yaşında kadar kullandığım geleceğini çaldığım insanı o yaşta işsiz güçsüz bırakıyorum. bu adam nasıl geçinecek bu yaştan sonra ne yapacak. uzman çavuş deyince yığınla gelen adamlar, erbaş deyince neden gelmedi bir düşün...
    Cevapla
  • Nurettin 11 yıl önce Şikayet Et
    gandinin adamlari normal.. yaa bunlari hangi mantikla secip milletvekili yapiyorlar bilmemki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!