'Cindoruk'un iddiaları asla düşünülemez'

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Hüsamettin Cindoruk'un 'Darbe Araştırmaları Komisyonu yeni bir darbeye zemin hazırlıyor' iddialarına cevap verdi.

'Cindoruk'un iddiaları asla düşünülemez'
'Cindoruk'un iddiaları asla düşünülemez'
GİRİŞ 12.10.2012 12:08 GÜNCELLEME 12.10.2012 12:11

Yavilioğlu, halk adına Meclis'in verdiği yetkileri kullandıklarını belirterek, “Yapılan çalışmalar, her alanda demokrasi çıtamızı artırmaya yöneliktir. Darbe araştırmalarının yeni bir darbeye zemin hazırladığı iddiası düşünülemez." dedi.

Meclis Darbe Araştırmaları Komisyonu'nda 27 Mayıs darbesi ve 12 Mart muhtırası ile ilgili bilgisine başvurulmak istenen Hüsamettin Cindoruk, Meclis'in davetini reddederek “Yeni bir darbe olgusunun geliştirildiği ve yeni bir darbe ihdas edildiğini" iddia etmişti.

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Cindoruk'a tepki gösterdi. Yavilioğlu, "Halk adına Meclis'in verdiği yetkileri kullanıyoruz. Çalışmalar, her alanda demokrasi çıtamızı artırmaya yöneliktir. Darbe araştırmalarının yeni bir darbeye zemin hazırladığı iddiası asla düşünülemez." ifadesini kullandı. Komisyonun hiç kimseyi sorgulamadığını, sadece görevini yaptığını kaydeden Yavilioğlu, "Sayın Cindoruk'tan başka da davetimizi kabul etmeyen veya edemeyenler olmuştur. Fakat bu şahısların hiçbirisinin bu şekilde bir suçlaması olmamıştır. Halkımız, her yönüyle kendisine açık olan bu süreci değerlendirme olgunluğuna ve demokrasi ahlakına sahiptir. Bütün araştırma ve incelemeleri halkımız değerlendirecek ve kararını verecektir.” diyerek komisyonun çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'