Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yumuşak geçiş

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'yumuşak geçiş' projesi hazırladığını söyledi.

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yumuşak geçiş
Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yumuşak geçiş
GİRİŞ 15.10.2012 17:00 GÜNCELLEME 15.10.2012 17:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı bu geçişin hem sektör çalışanları hem de dershane sahipleri açısından nasıl bir yumuşak bir geçiş yapılabilir onun üzerine çalışıyor. Bu çalışma önümüzdeki günlerde bakanlıkça açıklanacak." dedi.

Milletvekili Avcı, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı'nda, İl Başkanı Süleyman Reyhan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, 4+4+4 ve dershanelerin kapatılması konusunda açıklamalarda bulundu. Eğitimde 4-4-4 süre geçiş sürecinde korktukları açıda sıkıntılı bir süreç yaşamadıklarını belirten Avcı, bazı sıkıntıların olduğunu ancak bunları da gidermek için canla başla çalışıldığını kaydetti.

"Milli eğitim personeli bunu gidermenin yolunu buldu ve çalışıyor." diyen Avcı, şunları söyledi: "4+4+4'ün tutmayacağı yönünde provokasyonlar yapıldı, olumsuzluklar ortaya atıldı. Ama öğretmen ve velilerin desteği, anlayışı ile bu süreci atlattık. Korktuğumuz bir sancıyı ve sıkıntıyı yaşamadık. Eğitim camiası tatil yapmadan bu süreci atlatmak ve yeni sisteme geçmek için var gücüyle çalıştı. Gelecek sene bu kadar yorulmayacaklar."

Dershanelerin kapatılması konusuna da değinen Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu geçişin hem sektör çalışanları hem de dershane sahipleri açısından nasıl bir yumuşak bir geçiş yapılabilir, onun üzerine çalışıyor." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda bütün dershanelere birer mektup göndererek, durumları, potansiyelleri öğrenmeye çalıştığını kaydeden Avcı, "Buradan gelecek bilgilere göre döküm ortaya çıkarılacak. Bu rapora göre yumuşak bir geçiş yapılması sağlanacak. Bu konu da önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığı gerekli açıklamaları yapacaktır." ifadesini kullandı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 4
  • gökmen zihni 11 yıl önce Şikayet Et
    işte demokrasi!. eğitim sistemindeki çarpıklığı gideremeyen devlet çareyi dershaneleri kapatmakta buluyor.. aileler eğitime güvense dershanelere çocuklarını neden göndersin?. eğitim sistemindeki bu çarpıklık ve eşitsizlik sürdükçe, üniversiteye ve benzeri kurumlara giriş sınavla olduğu müddetçe dershaneleri kapatmak bu millete darbe dönemlerinde verilemeyen zarar verilmiş olacaktır.. hükümette çok önmeli bir eksiklik var. meşveret ve şura. yazık..
    Cevapla
  • Kamil 11 yıl önce Şikayet Et
    gücümüz yetmiyor demiyorlarda. mevzu gariban vatandaş oldu mu hiç gözünün yaşına bakmıyorlar ama ...
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    dersanelerin kapatılmasından önce öğretmenleri uyarın .. derslerini talebelerine iyi anlatsınlar.da çocuklar desaneye ihtiyaç duymasın .bu sektör tamamen mafyalaşmış. dersane kazanıyor öğretmen kazanıyor devlet okulları kaybediyor.!
    Cevapla
  • Ejder Ejderha 11 yıl önce Şikayet Et
    kapatmak faydadan çok zarar getirir. zaten laçka olan devlet okulları, dersanelerin kapatılmasıyla daha da laçkalaşır. cüzi bir parayla okuldan daha derli toplu ve sınava dönük eğitim alan öğrenci okuldaki kalitesizliğe mahkum olur. zengin çocuğu gider özel öğretmen tutar, fukara yine yaya kalır. hükümet bir daha düşünüp, ezileni daha da ezdirmesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!