Erdoğan: PKK'lılar Ladin gibi evde saklanmıyor

Başbakan Erdoğan, Bakü dönüşünde havalimanında Ricciardone'nin yapmış olduğu açıklmaya cevap verdi.

Erdoğan: PKK'lılar Ladin gibi evde saklanmıyor
Erdoğan: PKK'lılar Ladin gibi evde saklanmıyor
GİRİŞ 17.10.2012 07:43 GÜNCELLEME 17.10.2012 08:20
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin, Türkiye'ye PKK'nın yönetim kadrosunu tasfiye konusunda El Kaide lideri Bin Ladin'in öldürülmesinde kullanılan yöntemi önerdiklerini belirterek, "Ancak Türkler mücadelelerini yasalara göre yapıyor" sözlerine Başbakan Erdoğan'dan cevap geldi.

Başbakan Erdoğan, ''Bin Ladin'in yakalanmasının şartları, ülkesi olsun bulunduğu yerle ilgili farklı şartlar. En basitinden birisi normal bir şehrin evinde kalıyor. Öbürü dağın mağaralarında oluyor. Bu mağaralar biliyorsunuz 100-150 metre derinlikteki mağaralar ve bu mağaralarda şu anda güvenlik güçlerimiz bu mücadeleyi yürütüyor. O bakımdan çok farklı. Tabii bu mağaraların olduğu yerleri ancak gördüğünüzde dersiniz ki buranın şartlarıyla Bin Ladin'in vurulduğu yerin şartlarını biliyorsunuz. Bütün resimler, video görüntüleri falan ortaya çıktığında... Bir ev. Çok farklı bir durum var. Yani şartları çok farklı. O şartlar içinde bunu değerlendirmek gerekiyor.''

Erdoğan, bir gazetecinin ABD Büyükelçisi'nin konuyla ilgili değerlendirmesinde kanunlara vurgu yaptığını anımsatması üzerine ise ''Bizler her attığımız adımı, uluslararası hukuk neyse ona göre atarız. Burada hiçbir endişe söz konusu değil'' ifadesini kullandı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ne söylemişti!

"Türk hükümetiyle PKK ve Kandil konusundaki tüm istihbarat bilgilerini paylaşıyoruz. Daha da fazlasını önerdik. Bin Ladin'in yakalanmasında, çoklu disiplinli yaklaşım sergiledik. İleri teknolojiden, özel harekattan, kolluk kuvvetlerinden yararlandık. Türk hükümetine de PKK ile mücadele konusunda önerimiz oldu, kullandığımız taktik-teknik-prosedürleri paylaşmayı önerdik. Ancak Türk yetkilileri mücadelelerini yasalara, deneyimlerine göre yapıyor. Biz daha da yakın şekilde çalışmaya hazırız. Şu ana kadar PKK'yı askeri açıdan yenmemiş olmamız hem Türkiye'nin hem ABD'nin üzüldüğü bir konu. Ama bu mücadele konusunda ABD'ye yönelik şüphe beni üzüyor, hatta sinirlendiriyor. Çünkü böyle olunca düşman müttefikler arası ilişkiye şüphe yerleştirmekte başarılı oluyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Hiçkimse 11 yıl önce Şikayet Et
    2- söz konusu menfaat ise gerisi teferruattır ! abd atasözü ;-). iki ucu pis değneği seçenek olarak sunup yeni bir tuzak kurdunuz.aynı ikide bir kandile operasyon isteyen bordo-çeneliler gibi,operasyon kabul edilse 1-sizinde gayretlerinizle olabildiğince çok sayıda şehit verdirip (100 lerce) hükümeti zorda bırakarak ,muhtemelen şehit cenazelerinde provokasyonlarla kaos çıkarmak 2-türk kürt arasında uçurum açmak 3-yeniden sertliği kutsayan sizin çocukları iktidara geçirip ,eski hamama eski tası koymak. hedeflerinize ulaşırsınız.yok kabul edilmese bugün olduğu gibi açıklamalarla gerekeni yapmayan hükümet durumuna düşürürsünüz. hakkını verelim hakikaten çakalsınız.anlamadığınız ve anlayamayacağınız nokta ise devranın hızla değişmekte olduğu.artık semavi plan devrede on sene içinde dev hadiseler olacağını birçok alim yıllar evvelinden söylemişti zaten.bekleyin ,bizde beklemekteyiz,şüphesizki ALLAH tuzak kuranların en hayırlısıdır.
    Cevapla
  • Hiçkimse 11 yıl önce Şikayet Et
    1-düşmanın açık bıraktığı kapılar,onun isediği yere çıkar.örümcekler kendi ağına takılmazlar- yıllar önce söylenmiş,zafer dergisinde (ilim,araştırma dergisi) bir abimizin sözü.. riccardionmusun akordionmusun sempatik olmaya çalışsanda son derece antipatik görünüyorsun bana.durup dururken bu yardımseverlik pek hayra alamet gelmedi doğrusu.sanki gaza getirip,bol şehitli,ortalığı karıştıracak hükümeti zora sokup iki aşırı ucu (pkaka ve kavmiyetçi güruh) daha da azdırıp taraftar toplatacak bir operasyon yaptırmaya çalıştığınızı düşünüyorum.baktınız iyi çocuklar beceremedi,our boys silivride,ekonomik olarak dünya yıkılırken krizler teğet geçiyo tc' yi.ab işsizlik ortalaması %10-11 iken tc ortalaması % 8,5 civarına inince,bölgede ağanın pohu üstüne poh olmaz diye doğrudan el atmak icap etti olaya.
    Cevapla
  • FatheR 11 yıl önce Şikayet Et
    abd, israil pkk yı besliyor bunu bilmeyen var mı?. abd, israil pkk yı besliyor ve kendi çıkarları doğrultusunda taşeron olarak kullanıyor yakalanan pkk lıların itirafları bu bilgiyi doğruluyor. bunu da dünya alem bilirken abd ile ilişkilerimiz de hernedense bu konu gündeme gelmiyor.
    Cevapla
  • ali özdemir 11 yıl önce Şikayet Et
    söz konusu olan abd nin çıkarları olduğunda pkk yıda besler asalayıda ve benzerlerinide. pkk yla mücadele diyor sila akışının lojistik desteğin ardı kesilmiyor.avrupa bankalarından yapılan para transferlerini görmüyorlarmı, kaçakçılığa göz yummuyorlarmı bunların hepsi teröre karşı ama kendi ülkelerinde başka ülkelerin ne olduğu yada olmadığı umurlarında değil, konuşmalarına bir bakın siyonist israilin çıkarları doğrultusunda karar alıyorlar, öyle olmasa idi bugün filistindeki katliam ve toprak işgali bu boyutlara ulaşamazdı orta doğuda sesini çıkaramaz boğulurlardı. ancak gerek islam coğrafyası ve gerekse komşu ülkelerin sessiz kalması sonucu bugün filistin çok büyük acılar yaşıyor. ve bizim topraklarımızda hainlerin planları bilmemiz ve uyanık olmamız gerek, hainlere iyi çocuklar diyenleri iyi tanımamız gerekiyor. teröriste ağlama polemiğiyse cabası, bunlar ortak ittifak yapmışlar ortak çıkarları doğrultusunda hareket ediyorlar. ülkeyi parçalamak ve yahudinin ekmeğine yağ sürmek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?