Bozdağ: Cenazelerde tekbir getirmek mekruh

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, “İbadet esnasında yüksek sesle ve topluca tekbir getirmek dahi mekruh görülmüştür” sözleri tartışma yaratacak.

Bozdağ: Cenazelerde tekbir getirmek mekruh
Bozdağ: Cenazelerde tekbir getirmek mekruh
GİRİŞ 22.10.2012 06:37 GÜNCELLEME 22.10.2012 08:14
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu'nun, “Din görevlilerinin şehit cenaze töreni dualarında bölücü terör örgütü aleyhinde ifadeler kullanmaları yönünde bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?” soru önergesini yanıtladı. 

Şehit cenaze merasimlerinin, ibadetin huzur ve huşuuna uygun olarak gerçekleştirilmesi, cenaze adabına yakışmayan söz, tutum ve davranışlardan uzak durulması ise son derece önemli olduğunu vurgulayan Bozdağ, cenaze törenlerinde yüksek sesle tekbir getirmenin mekruh görüldüğünü ifade etti. İşte Bozdağ'ın soru önergesine verdiği cevabın ilgili kısmı:

"Zira cenaze namazı yüce dinimize göre sıradan bir tören değil; tıpkı cuma ve bayram namazları gibi bir ibadettir. İbadet esnasında yüksek sesle ve topluca tekbir getirmek dahi mekruh görülmüştür. Islık çalmak, alkışlamak, tezahüratta bulunmak, slogan atmak gibi ibadetin huzur ve huşuunu bozacak ve cenaze adabına yakışmayacak tutum ve davranışların dinen uygun olmadığı ve bu tür davranışların şehidin ruhunu inciteceği ve ona karşı saygısızlık olacağı ise muhakkaktır. Şehit cenaze merasimlerinde aziz şehitlerimize karşı en büyük görevimiz yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmektir. Onların aziz hatıralarına karşı göstereceğimiz en büyük saygı hakkın, hukukun, adaletin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yanında yer almaktır."

YORUMLAR 11
  • Akil Bilir 11 yıl önce Şikayet Et
    dadaş cehaletinizi bu kadar aleni ortaya dökmeyin ALLAHın güzel isimlerinde ekber diye bir isim yoktur.. kaldıki ekber isim değildir. esma-u husna daki büyüklüğü ifade eden isim el-kebir dir.
    Cevapla
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    namaza katılan zaten namaza durur..namaz biter defin için hareket edilir..şehit olduğu için ALLAH u ekber diyerek uğurlanır. şehit olduğu için duyan gelir...mübarek cenaze kalabalıklaşır...mübarek insan mübarek sesle uğurlanır..yer gçk ALLAH u ekber diye inler...mekruh olan ne..
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 11 yıl önce Şikayet Et
    namaz esnasinda kimse tekbir getirip isik calmaz. sayin bozdag sizinde haburda davul zurna calmaniz kadar mekruh degildir biz daha ilimli islama gecmeye sizin gibi niyetli degiliz akp siirlerimi okunsun siz milletin imaninida ölcmeye kalktiniz
    Cevapla
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    din tüccarları önce tekbir nedir onu öğrenin sonra sallayın. cenazede ülkücülerin söylediği bizi yaradan rabbimin güzel isimlerinden ekber dir..ALLAH ü ekber demek ne zaman ve hangi cahil mekruh der...iki cihan padişahı alemlerin gülyüzlü peygamberi efendimizin katıldığı ve sonraki ve osmanlı da ve halen bütün savaşlarda bile ALLAHü ekber denmiştir...bin yıllık sembol çağrıdır...
    Cevapla
  • Akil Bilir 11 yıl önce Şikayet Et
    dininiz atalardan görme islamsa herşeye kılıf bulunur yok hz. muhammed (as)ın yaşadığı ise cenazedeki tekbir mekruhtur!. bugün ne yazıkki ekseriyetin yaşadığını iddia ettiği din atalar dinidir. efendimiz müşriklere islamı tebliğ ettiğinde onlar biz atalarımızın dinin nasıl bırakırız demişlerdi. bugünkülerin müslümanlığı da hakeza benzerdir. hayatında en azından bir defa kuran meali okumamış, siyer bilgisi sıfırın altında, sahabeden habersiz hatta kimi ilahiyatçıların telkiniyle düşman, fıkıh bilgisi olarak konu komşudan icazetli bir islam cahili sözde müslüman toplum sözkonusudur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız