MHP, taşeron işçiler için araştırma istedi

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ve 19 milletvekili, taşeron işçilerin sorunlarıyla ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.

MHP, taşeron işçiler için araştırma istedi
MHP, taşeron işçiler için araştırma istedi
GİRİŞ 05.11.2012 12:15 GÜNCELLEME 05.11.2012 12:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinde, güvenlik ve temizlik hizmetleri gibi dar bir alanda başlatılan taşeronlaşmanın boyutlarının her geçen gün arttığı belirtilerek, artık hastanelerde doktor, hemşire, ebe ve sağlık memuru hizmetleri ile diğer kamu kurumlarında yemek ve ulaştırma hizmetlerinin hizmet alımı yoluyla sağlandığı kaydedildi.

Kamu hizmeti veren her 100 işçiden 60-70'nin taşeron olarak çalıştığına işaret edilerek, Hükümet'in, taşeronlaşmayı teşvik eder hale geldiği ileri sürüldü. Sendikasız çalıştırılan taşeron işçilerin her zaman işten çıkarılma kaygısı taşıdığı ifade edilerek, diğer sosyal haklar ile kıdem ve ihbar tazminatıyla ilgili olarak da sorun yaşandığı belirtildi.

Taşeron işçilerin sorunları konusunda araştırma yapılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılması istendi.

AA

YORUMLAR 1
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    taşeron işçiler. taşeron işçilerin birçoğunun ,bildiğim kadarıyla hiç bir hakkı yok,öyleki asgari ücretin bile altında çalışan işçiler var.çoğu taşeron işçinin sigortası,hiç bir sosyal hakkı yok. taşeron işçi çalıştıran şirketler,çalıştıracakları kişileri çoğunlukla emekli ve yaşlı kişilerden seçiyor,bu emekli ve yaşlı kişileri ,sana kimse iş vermez bu yaşta diye,asgari ücretin altında ,kayıt dışı çalıştırıyorlar. bu işler özellikle depo ,inşaat bekçiliği,hafif temizlik işleri gibi işler. hatta taşeron firmalarla iş yapan bazı belediyelerde bile bu işçilerden var sanırım,yani belediyeye ait bazı yerlerde bile kayıt dışı,sosyal hakkı olmayan işçiler olabiliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!