"AK Parti'nin ampülü geleceğe ışık tutuyor"

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Abdulkerim Gök, AK Parti'nin ampulü geleceğin Türkiye'sinde her alanda olduğu gibi enerjimizde de ışık olacak ve parlayacaktır, dedi.

"AK Parti'nin ampülü geleceğe ışık tutuyor"
"AK Parti'nin ampülü geleceğe ışık tutuyor"
GİRİŞ 16.12.2012 06:35 GÜNCELLEME 16.12.2012 11:04

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Abdulkerim Gök, TBMM Genel Kurulunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bütçesi üzerine, Ak Parti grubu adına konuştu.

Milletvekili Gök, ‘Türkiye'nin 2023 yılında Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi olma hedefi vardır. Bugün ülkemiz Avrupa'nın 6 ncı, dünyanın 16 ncı büyük ekonomisine sahiptir. Enerjide istediğimiz hedeflere tam ulaştığımızı söyleyemesek de, 10 yılda 100 milyar TL yatırım ile ciddi gelişmeleri başardık.' dedi.

Gök, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"AK Parti Hükümetimiz, önümüzdeki yıllarda da aynı kararlılıkla ülkemizin sahip olduğu bütün enerji kaynaklarını en ekonomik şekilde kullanmaya ve en fazla verimi elde etme çabasına devam edecektir.

İnşaa edilen barajlarımızı, yenilenebilir enerji kaynaklarımızı ve nükleer enerji santrallerimizi tam anlamıyla kullanmaya başladığımızda Türkiye'nin dışa bağımlılığı azalacaktır.

Hükümetimiz 10 yıllık süreçte enerjinin üretim, iletim, dağıtım ve tüketim aşamalarında, enerji verimliliğinin arttırılmasına ve desteklenmesine, toplum genelinde enerji bilincinin geliştirilmesine, yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanılmasına yönelik çalışmalarda bulunmuştur.

Bu amaçla 10 yılda 100 milyar TL civarında yatırım yaptık ve bu yatırımlarımızın meyvelerini almaya başladık. Örneğin yıllık 62 milyon 768 bin kw-saat enerji üretimi sağlayacak olan tesisleri Başbakanımız birkaç gün önce 112 tesis açılışı ile ülkemize kazandırmıştır.

Hükûmetimiz, 10 yılda 1.215 tesisi ülkemize kazandırmış ve enerji alanında Cumhuriyet tarihinde görülmemiş çalışmalara imza atmıştır. İnşaallah önümüzdeki yıllarda, yapılan tesislerin tam kapasite ile çalışmaya başlaması ile enerji ihtiyacımızın büyük bir bölümünü kendi karşılayan bir ülke olacağız.

AK Parti'nin ampulü geleceğin Türkiye'sinde her alanda olduğu gibi enerjimizde de ışık olacak ve parlayacaktır. Allah'ın izniyle yolumuz açık, geleceğimiz aydınlıktır. Unutmayalım ki, bizler birey olarak enerjimizi gereksiz tartışmalara değil, Türkiye'nin enerjisine nasıl katkı sağlarız düşüncesine harcamalıyız."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu