Abdullah Öcalan serbest mi bırakılacak?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Abdullah Öcalan'ın geçmişine dair söyledikleri ve ardından gelen açıklamaların yankıları hala sürüyor. AK Partili Hüseyin Çelik, Öcalan'la ilgili çok önemli bir soru işaretini ortadan kaldırdı.

Abdullah Öcalan serbest mi bırakılacak?
Abdullah Öcalan serbest mi bırakılacak?
GİRİŞ 19.12.2012 06:49 GÜNCELLEME 19.12.2012 10:01
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Arınç'ın "Öcalan'ın lisedeki arkadaşları şimdi nerelerde, kendisi ise teröre bulaştı" türünden açıklaması sonrası, lide döneminden Öcalan'ı tanıyan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz açıklama yapmıştı. Yılmaz, Öcalan'ın lisede 5 vakit namaz kılan biri olduğunu anlatmıştı.

"ÖCALAN'IN YOLU MU AÇILIYOR?"

Habertürk ekranlarında AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik'i ağırlayan Fatih Altaylı, kendisine gelen mesajlardan yola çıkarak belli kesimlerde oluşan algıyı direkt olarak sordu: Öcalan'ın serbest kalmasının yolu mu açılıyor?

HİÇ GÜNDEMİMİZDE OLMADI

Bu konudaki algıyı giderebilmek için kesin bir dille konuşan Hüseyin Çelik, "AK Parti sözcüsü olarak konuşuyorum, hiçbir zaman böyle bir gündemimiz olmadı" dedi.

ÇELİK ÇOK AÇIK KONUŞTU

İşte Hüseyin Çelik'in açıklamaları

"Abdullah Öcalan, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olmuş bir hükümlüdür. Bir tutuklu değildir. Türkiye'nin dışında AİHM kararı gibi uluslararası hukuk da bu konuda son sözü söylemiştir. Dolayısıyla birilerinin, hele hele AK Parti'nin Öcalan'a af getirmek gibi, onun serbest kalmasını sağlamak gibi bir gündemi asla yoktur. Ben parti sözcüsü sıfatıyla bunu çok net olarak söyleyebilirim"

YORUMLAR 17
  • yilmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    devlet bu teröristi asamadi. hukumet demiyorum bakin efendiler.devlet bu caniyi asamadi benim devlete olan inancim sifirdir.hele hele türkiye cumhuriyeti devletine.ne kadar aci dimi.vatandasi oldugum devlete inancim kalmamis bunu devlet iyi dusunsun benim gibi niceler var.agir ama dogru sen ulkenin butunlugunu bölmeye parcalamaya calisan kisiyi ve buna paralel asker,polis,ögretmen,doktor,yasli,kadin,bebek,colcuk cocuk demeden öldüreni katledeni adada kapilari pencereleri bile ithal bir sekilde bak besle.bunu bana birisi izah edebilirmi?ondan sonrada bu devlete güven.. bu devleti sevmek ayri birsey güvenmek ayri birsey bakin ikisini karistirmayin.bizi yönetenler malesef bu bölücü basi konusunda bir takim anlasmalara vararak dis devletlerle bu millete ihanet etmistir.teslim ederiz ama idam etmeyin adil yargilayin diye acin okuyun efendiler bu dediklerimi yoksa yuzume tukurun.namaz kilmis banami kilmis..
    Cevapla
  • arthur 11 yıl önce Şikayet Et
    ak partiyle herkes müslüman oluyor, yaşasııınn. iktidarın gücü darblerin testinden de başarıyla geçince sevda demirel gibi bir güzide şahsiyetimiz dahi namaz kılmaya başladığına göre apo şu anda mertebeler katedmiş derviş olmuştur aga:))
    Cevapla
  • Bilal DİRİĞ 11 yıl önce Şikayet Et
    ..... namaz kılmayan kafir olmaz, kafir de namaz kılmaz, onun ki de bu hesap.
    Cevapla
  • ayhan demir 11 yıl önce Şikayet Et
    yuh. terör uzantısı partinin yöneticisine yapılan işkenceyi duyunca ben olsaydım dağa çıkardım diyen sayın bakan 80 sonrası cezaevlerine işkence gören zulme uğrayan hatta asılanlar kimlerdi : sadece terör yandaşı şeref yoksunları değil, polis katilli sol örgütlerde değildi, ülkücüler bak bakalım caza evinde işkenceye uğrayanları ,suçsuz yere asılanlar ,namazını kılarken dipçik darbesiyle seccadesi üzerinde can verenlere, rağmen devletine milletine küsmeyen yaşadıklarını söylemeyi devlete zarar verir diye söylemekten çekinen ülkücülerin bu şerefli davranışının ne kadar takdire şayan davranış olduğunu anlayamaz tabi.
    Cevapla
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    türkiye adeleti. daha birkaç gün önce konyada ,77 yaşında yatalak bir kadın,oğlunun kız kaçırması yüzünden .... o yaşta cezaevine konuldu,yani cezaevinde bir nevi ölüme terkedildi diyebiliriz. işte sen kalk 77 yaşında,bunamış,yatalak ,neyin ne olduğunu bilmeyen kadını hapse at--- sonra kalk,çoluk çocuk masum kişilerin ölüm emrini vermiş,adı çocuk katili ve insan kasabına çıkmış,azılı bir vatan haini teöriste af düşün . bakmayın türk halkının şimdi sessiz kaldığına,yumuşak atın çiftesi yaman olur demişler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler