MHP, Gökçek'e karşı eski AK Partili'yi aday yapıyor

Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in rakibi olarak gösterilen Turgut Altınok, 14 yıl sonra MHP'ye geri dönüyor.

MHP, Gökçek'e karşı eski AK Partili'yi aday yapıyor
MHP, Gökçek'e karşı eski AK Partili'yi aday yapıyor
GİRİŞ 07.01.2013 10:51 GÜNCELLEME 07.01.2013 15:50
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Yerel seçim çalışmalarının startını veren MHP, ilk hamlesini Ankara'da yaptı. Daha önce MHP'de önemli görevler üstlenen 1999'da Fazilet Partisi'nden, ardından AKP'den Keçiören Belediye Başkanı seçilen Turgut Altınok, 14 yıl sonra MHP'ye geri dönüyor.

MELİH GÖKÇEK'LE KAVGALI

Akşam gazetesinden Volkan Yanardağ'ın haberine göre, aktif siyasete 25 yaşında başlayan Altınok, 1994'te MHP'den Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Altınok bu görevini 1999'da Fazilet Partisi, 2004'te ise AKP'den seçilerek sürdürdü. 2009'da Ankara Büyükşehir Belediye başkan adaylığını isteyen ancak, AKP tarafından yeniden Keçiören'e aday gösterilen Altınok, liste belirlemeleri için verilen süre dolarken adaylıktan çekildi. Melih Gökçek'le uzun süredir kavgalı olan Altınok'a adaylık sürecinde kasetle şantaj yapıldığı iddiaları o dönem gündeme gelmişti. Geçen sürede Altınok eski partisiyle yeniden yakınlaştı. Devlet Bahçeli, geçen ay Altınok'un oğlunun düğününe katılıp nikah şahitliği yaptı.

YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ ÖNEMLİ HAMLE
2009'da MHP'nin Büyükşehir adayı olan ve önemli bir oy oranına ulaşan Mansur Yavaş, parti yönetimiyle ters düşüp MYK dışı kalmıştı. Bu gelişmelerin ardından Altınok'un yeniden MHP'ye dönmesi, yerel seçimler için önemli bir hamle olarak değerlendiriliyor.

14 YIL SONRA ÜÇ HİLAL ROZETİ TAKACAK
Altınok'un MHP'nin Ankara Büyükşehir adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Altınok, 14 yıl sonra yeniden üç hilalli rozete kavuşacak. Altınok'un ya yarın yapılacak parti grup toplantısında ya da hafta sonu yapılacak Kızılcahamam kampında MHP'ye yeniden katılması bekleniyor.

YORUMLAR 35
  • meşhedi 11 yıl önce Şikayet Et
    üç dönemdir gökçeke oy veren biri olarak. altınok aday olursa hiç tereddütsüz oyumu veririm.keçiörende oturan biri olarak ,altınok zamanında gece saatte bile parka gidip ailecek oturabiliyordun,şimdi ise parkları serseriler doldurmuş.inşaattan çaldıkları odunlarla sabaha kadar parktan ayrılmıyorlar.şikayet etsen bile gelip ilgilenen yok...altınok olsa bu tür vakalar olmazdı
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 11 yıl önce Şikayet Et
    gökçeke karşı genel başkanınız aday olsa yine bu iş olmaz. bence mhp nin yapacağı en iyi iş ankarada gökçeği desteklemek olur
    Cevapla
  • burak şişman 11 yıl önce Şikayet Et
    !!??!!. ALLAH korusun heryer kasetçi dükkanı olur allama
    Cevapla
  • Alberto Monetti 11 yıl önce Şikayet Et
    mhp nin en iyi yaptığı iş oy bölmektir.. mhp en iyi yaptığı işi yapar ve oy bölerek chp nin kucagına belediye vermektir. yenimahalle zamanında mamak. mamakta aldık vay bitti mhp geldi dediler 3 cu anca oldular. ismail degerliyi yine getirdiler. bayrak asmada saksak yapmada ustlerine yoktur. çalışanını gözeten ankaralıya en iyi hizmet edecek biri gösterilsin bence. melih baskan görevini bitirdi gitmelidir. gelen baskan metroları bitirmeli ivedilikle. yeni metroları projelendirmelidir. ankaralı mhp ye oy verirse hata eder.
    Cevapla
  • Ahmet ASLAN 11 yıl önce Şikayet Et
    ankarada en güçlü aday veysel tiryaki. ankara, artık belediye başkanının değişmesini istiyor. ankaranın en büyük problemlerinden biri ulaşımdır. melih gökcek bir çok köprülü kavşak yaparak bir süreliğine ana yolları rahatlattı . uzun yıllardır bitirilemeyen ve karayollarına devredilen metro bir diğer olumsuz durum. turgut altınok ise keçiören'de parklar bahçeler yaptı, pazar yerlerini düzgün hale getirdi ancak alt yapı yatırımları ve uzun dönemli planlamalar konusunda yetersiz kaldı. benim düşünceme göre akp de en güçlü aday altındağ belediye başkanı veysel tiryaki dir. eğer turgut altınok mhp den aday olursa yenimahalle belediyesinde olduğu gibi chp, belediye başkanlığını alır. çünkü ankara'da melih beyden sonra en fazla oyu her zaman chp alıyor. oy bölündüğü anda chp li bir belediye başkanı olur. saygılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü