800 çocuğa koruyucu aile aranıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bakım evlerinde kalan 0-3 yaş arası çocukların aile sıcaklığını tadarak büyümesi için yoğun bir çalışma yürütüyor.

800 çocuğa koruyucu aile aranıyor
800 çocuğa koruyucu aile aranıyor
GİRİŞ 13.01.2013 11:38 GÜNCELLEME 13.01.2013 11:38

Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu aile hizmeti veren bakanlık, sayıları 800'u bulan çocuklar için aile arıyor.

Gönül Elçileri Projesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatıldı. İlk gönül elçileri olarak ise vali eşleri seçildi. Vali eşleri, bulundukları illerde sivil katkıyı organize etmek için yoğun çaba serf ediyor. Düzenlenen toplantılarla koruyucu aile konusunda toplumu bilgilendirmeye çalışılıyor.

"KİTAP OKUYARAK, ALIŞVERİŞ YAPARAK KATKI YAPABİLİRSİNİZ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Askın Asan, projenin çok iyi gittiğini, vali eşlerinin adeta bir yarış içinde çalıştığını dile getirdi. Bu alanda en başarılı ilin ise Trabzon olduğunu belirten Dr. Asan, şunları dile getiriyor: "Biz bu sivil katkının her şekline ve her biçimine açığız. Bir tebessümden başlayın, her türlü projede bizlere destek olabilirler. Mesela bir görme engelliye kitap okumak, yada onunla ayda bir alışverişe çıkmak, hastaneye giden birine eşlik etmek, yada evde mantı açıp parasıyla bir öğrencinin eğitimine destek olmak gibi her alanda bizlere destek olabilirler."

"0-3 YAŞ ÇOCUKLARININ SICAK YUVAYA İHTİYACI VAR"

Özellikle kurumlarda kalan 0-3 yaş arası çocukların aidiyet duygusunun daha çok gelişebilmesi için bir yuva sıcaklığına ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Asan, toplumun bu konuyu çok bilmediğine işaret etti.
Koruyucu aile, evlatlık edinme yada gönüllü olma kavramlarının karıştırıldığını vurgulayan Asan, şu bilgileri verdi: "Evlatlık edinme, çocuğu nüfusunuzu almak, soyadınızı vermek şeklinde. Koruyucu aile ise belli bir süre çocuk evinizde kalacak, ona bir aile sıcaklığı vereceksiniz ama o sizin nüfusunuza girmiyor. Çocuklarınızdan ayırmayarak ona her türlü desteği sunuyorsunuz. Diğer faaliyette gönüllü olmak. Yani hafta sonu yada zamanınızın belli bölümlerini çocuklarla geçirme şeklinde oluyor."

Bu üç modeli ayrı ayrı tanıtarak, özellikle koruyucu aile müessesesinin çok daha iyi anlaşılması için uğraştıklarını belirten Asan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim şuanda ilk hedefimiz 0-3 yaş grubu, çünkü bu çocuklar çok önemli. Çünkü bilimsel araştırmalar, bu yaştaki çocukların zihinsel gelişimleri, kişilik gelişimleri, sosyal gelişimleri ailenin yanında olan çocuklarla karşılaştırıldığında geri oluyor. Kurumlarda çocuklara iyi bakılıyor ama aile sıcaklığında yetişmek, aile ortamında büyümek çok çok önemli. Öncelikle, 800 olan 0-3 yaş grubu çocukların koruyucu aile müessesesinden yararlanmaları."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı