Batum kırmızı ışıkta geçti cezayı ödemem dedi

Kırmızı ışıkta geçtiği için kesilen 154 TL'lik ceza makbuzuna itiraz eden CHP'li Batum Cezayı ödemem deyip yargıya gitti.

Batum kırmızı ışıkta geçti cezayı ödemem dedi
Batum kırmızı ışıkta geçti cezayı ödemem dedi
GİRİŞ 16.01.2013 09:35 GÜNCELLEME 16.01.2013 09:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

CHP Eskişehir Milletvekili, Anayasa Profesörü Süheyl Batum, kendisine kesilen trafik cezasına Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz etti. İstanbul Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı bir ekip, 14 Kasım günü Prof. Batum'a ait 34 BP 6...8 plakalı otomobilin Beşiktaş'ta kırmızı ışık ihlali yaptığını tespit edildi. Otomobilin durdurulmasına fırsat olmadığı için tutanak hazırlandı ve 154 TL para cezası kesilerek ve Batum'a gönderildi.

'TUTANAK GEÇERSİZ'
Makbuzu teslim alan Batum, 5 Aralık günü ceza tutanağına itirazda bulundu. Batum, İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda Anayasa'nın 83/2. Maddesi gereğince milletvekilleri hakkında işlem yapılamayacağını belirterek, bu nedenle tutanağın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptalini istedi. Mahkeme itirazı önümüzdeki günlerde karara bağlayacak.

ANAYASA MADDE 83/2
Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili, Meclis'in kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz.

YORUMLAR 9
  • ahmet basar 11 yıl önce Şikayet Et
    keşke tersini yapsaydı örnek olurdu ama örnek olmamış........ ingiltere de bir doktor hastanın sağlığı için başbakanı hasta odasından dışarı attı. peki bu battum kırmızı ışığı geçerken birine çarpıp ölümüne sebebiyet verseydi. işte chp neleri barındırıyor. toplumsal kurallar ile milletvekili kurallarını birbirine karıştırıyor. eee git adam öldür o zaman nasılsa bir şey diyen yok. ALLAH size fırsat veripte başımıza sultan etmesin. binaaleyh aminn.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    bunu prof yapanın !. malesef laik kesimin profesörleri böyle, yalnız o kesimi müdafa etmeye, korumaya, anarşı yapmaya yetiştirildiler.
    Cevapla
  • Mustafa TAŞKIN 11 yıl önce Şikayet Et
    kanun açıkça yargılanamaz diyor ceza ödeyemez demiyor ki. hani kanunlar önünde herkes eşitti,kanunlar sadece millete mi uygulanacak kanun açıkça tutuklanamaz tutulamaz ve yargılanamaz diyor cezayı ödeyemez ibaresi varmı o kanunda iyi bakın kendi yanlarına nasılda uydurmaya çalışıyorlar kanunu.
    Cevapla
  • Nahit Pazarbaşı 11 yıl önce Şikayet Et
    doğruluk..... bize bu chp liler '' türküm doğruyum çalışkanım yasam '' diye öğretmedilermi.? he... anayasa profesörü.nerde kaldı senin doğruluğun.? bu aziz millet ne çekmişse bu chp zihniyetinden çekmiştir...!! okadar....
    Cevapla
  • NEDİM KURNAZ 11 yıl önce Şikayet Et
    dokunulmazlık kalksın diyenler.... iş kendilerine dokununca sonuna kadar kullanıyor o hakkı.ben nasıl ceza ödüyorsam onlarda ödemeli.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı