BDP'li Osman Baydemir'den örnek açıklama!

Diyarbakır'da düzenlenen etkinlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Baydemir barış süreciyle bu ısınan ortamda örnek bir açıklama yaptı!

BDP'li Osman Baydemir'den örnek açıklama!
BDP'li Osman Baydemir'den örnek açıklama!
GİRİŞ 08.02.2013 13:22 GÜNCELLEME 08.02.2013 15:58
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Baydemir, 'Türk'ün Kürt'e Kürt'ün Türk'e kurşun sıkması haramdır, vebali büyük olacaktır. Nefret duygusu geliştiriliyor ki iktidar olunabilinsin' dedi.

Toplum Gönüllüleri Vakfı ve gönüllü gençlerin koordinasyonunda gerçekleşen, 21. Gençlik Konseyi 7-10 Şubat tarihleri arasında, 98 TOG örgütlenmesinin katılımı ile Diyarbakır'da gerçekleştiriliyor.

Etkinlik kapsamında düzenlenen panelde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

ÇOCUKKEN İKİ ŞEYDEN KORKARDIK

Baydemir, 'Ben çocukken iki şeyden korkardık. Bir, zikir yaparken iki Erivan radyosunu dinlerken; jandarma gelecek diye.."

VEBALİ ÇOK BÜYÜK

Türk'ün Kürt'e Kürt'ün Türk'e kurşun sıkması haramdır, vebali büyük olacaktır. Nefret duygusu geliştiriliyor ki iktidar olunabilinsin' dedi.

YORUMLAR 81
  • Ahmet Doğan 11 yıl önce Şikayet Et
    neden acaba. sayın osman baydmir çocukken iki şeyden korkardık diyor. biri zikir çekerken biri erivan radyosu dinlerken. bir kürt neden erivan radyosunu dinler ki? yoksa osman baydemir kürt değil mi? kürt kardeşlerim bilsin diye.
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    ırkçı ve de faşo kimdir?. ben türküm ya da kürdüm diyen ırkçı denmez. kavminin haklarını arayana da ırkçı denmez. ben şimdi uygur türklerinin haklarını savunduğum zaman ırkçı olmam. ama ne zaman ki türkler dünyaya hakim olmalı, cihana hükmetmeli,üstün bir ırktır, lütfeden bir ırktır dersem ırkçı olurum. eleştiri farklı bir şey. ben, türkiye'nin hemen her yöresindeki kültürlerin tuhaf yönlerini gördüğümde eleştirdim. hiç bir kültürü aşağılamam ama kutsallaştırmam da. ben bir iyiliği, güzelliği bazen amerikan kültüründe görürüm, bazen türk kültüründe görürüm, bazen arap kültüründe, bazen kürtlerin kültüründe, bazen ermenilerin kültüründe...bu gün adına ırk denilen şeylerin bir çoğu zaten sanaldır. mesela:araplar ve yahudiler hz. ibrahim'in çocuklarıdır. çok daha geriye gitsek bu coğrafyadakilerin hepsi hz. nuh'un çocuklarıdır. sanal şeylerle uğraşmanın bir alemi yok.
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    ddd mantıklı olmak lazım.... birileri bir şeyler yapmış, diğerleri de ona mukabil bir şey yapmış. üstelik kendine bir kaç milyonluk taban da bulmuş. sen şimdi çıkıyorsun sanki üç beş kişiden bahsediyormuş gibi konuşuyorsun. şu an yaralar sarılmaya çalışıyor. bu alanda sanatçısı da siyasetçisi de bir şeyler yapmaya çalışıyor. pekiyi siz ne yapıyorsunuz? siz onları karalıyor aşağılamaya çalışıyorsunuz. tamam diz çöktürmek istiyordunuz, bunu yapamadığınız için üzgünsünüz ama artık bunun yapılamayacağını, yapılmasına gerek olmadığını, velev ki yapılsa sonrasında daha büyük yaralar açılacağını artık görseniz iyi olur. bunu idrak edecek zekaya sahip olduğunuzu düşünüyorum.
    Cevapla
  • darbeleredurde 11 yıl önce Şikayet Et
    misliyle muamele gören müslümanlar. devlete düşman olmadı zaten ALLAH dan gayrı sahipleri,medyaları,avrupalı,israilli ağa babaları olmadığı içinde dış dünyadanda destekleri olmadı.dini sohbet için 3 ü- 5 i bir araya gelenleri şeriat ilanı etmek üzere örgütçülükten içeriyi boyladı.onlarada dışkı yedirildi,jop sokuldu ama izzetlerinden çıkıpta kürtçüler gibi biri bin yapıp reklam yapmadılar.uzlaşmanın tek yolu önce terör örgütü silah bırakacak ,terörün emrinde ve zillet içinde yaşayan siyasetçiler,yazar-çizer takımı dillerini kısacak sonrası gelir.kedi gibi hem bağırır hem bağırırlarsa bu iş bitmez.bilmediğiniz bişey daha baydemir veya abileri veya gruduslar veya yazar-çizerlerin laflarıyla terör örgütü bir tek geri adım atmaz.
    Cevapla
  • darbeleredurde 11 yıl önce Şikayet Et
    kimse. terör örgütüyle kürtleri aynı kefeye koymuyor zaten yorumlarımızda ortada.müslümanların şarkı-türkü gibi dertleri olmamalı hele erivandan yayın yapan bir radyo asla olmamalı !kraldan fazla kralcı geçinen vatandaş 33 yıl öncesi yaşanmış bakan hikayesi 20 küsür yıl öncesi yaşanmış olaylarla bugünü anlatmaya çalışıyor.bugüne son 10 yıla bakacaksınız tek bir faili meçhul,sizin deyiminizle''köy yakma'' boşaltma,dışkı yedirme,kürtçe konuştuğu,şarkı-türkü dinlediği için yaşanmış bir yaptırım,işkence varmı ? bdp lilerin bugün yaptıkları her konuşma geçmişte kapatma nedeniyken polise silah çekme,devlete kafa tutma,tehdit,hakarete rağmen kapatma,yaptırım varmı ? ALLAH dan korkmak lazım türk deyince türkleri ırkçı,faşist ilan edenler gece gündüz kürt ve kürtçeyi dilinden düşürmeyenler ama alkış ve övgü alıyorsa burda bir yanlış var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!