Necdet Sezer'in afları didik didik edilecek!

ABD Büyükelçiliği'ne saldıran canlı bombanın eski Cumhurbaşkanı Sezer'in affıyla cezaevinden çıkmış olması gözleri Köşk'ün affettiği mahkumlara çevirdi.

Necdet Sezer'in afları didik didik edilecek!
Necdet Sezer'in afları didik didik edilecek!
GİRİŞ 14.02.2013 08:04 GÜNCELLEME 14.02.2013 14:27
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliğine saldıran DHKP-C'li terörist Ecevit Şanlı korsikof hastasıydı. Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedildi. Cezaevinde çıkan Şanlı üzerindeki 6 kilo TNT ile büyükelçilik saldırısını gerçekleştirdi.

İşte o intihar saldırısından sonra gözler köşk affıyla serbest bırakılan mahkumlara çevrildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi; Kenan Evren'den günümüze kadar cumhurbaşkanlarının çeşitli sebeplere dayanarak affedip cezaevinden çıkardığı kişileri mercek altına alıyor. Konu Ak Parti MYK Toplantısı'nda gündeme geldi. Bu amaçla Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulması kararlaştırıldı.

Kurulacak komisyon, ölüm döşeğinde olduğu için affedilen bu kişilerin cezaevinden sonra neler yaptıkları, hangi cumhurbaşkanının kimleri daha çok affettiği, af sürecinde yaşanan suistimaller gibi konuları inceleyecek.

Cumhurbaşkanının "af yetkisi" Anayasa'ya dayanıyor. Cumhurbaşkanı "sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek ve kaldırmak" yetkisine sahip. Bu özel af prosedürü, hükümlünün cumhuriyet savcılığına müracaatı üzerine başlatılıyor ve Adli Tıp Kurumu'nun raporuyla Cumhurbaşkanının takdiriyle gerçekleşiyor.

Adalet Bakanlığı; ABD Büyükelçiliği'ne saldıran terörist Ecevit Şanlı'yı affeden Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görev süresi boyunca 252 mahkumu affettiğini açıklamıştı.. Bu kişilerden bazılarının sonraki yıllarda büyük terör eylemlerine katıldıkları ortaya çıktı.

KAYNAK: SAMANYOLUHABER
YORUMLAR 33
  • SABIR SABIR 11 yıl önce Şikayet Et
    bu halk bunlara bir daha pirim verirse . macarlar gibi aslını kaybedecek bir ahit yapmış olur. çok geçmez camilerden ezan kalkar, yaşlılarımızın yüzündeki nur silinir. müsibetler ferc ferc yağar da ancak kendimize zarar veririz. dünyada bir ağırlığımız kalmaz.
    Cevapla
  • ali dilmen 11 yıl önce Şikayet Et
    vicdan. sormak lazım sayın sezere vicdanınız rahatmı diye
    Cevapla
  • nusrat şimşek 11 yıl önce Şikayet Et
    bu adam cumhurun başı. nası afetın yav afettıgın canıler yuvalar yıktı ınsanların dunyasını kararttı nalarb agladı tamam cezası varıse cekmelı bırını af edıyım derken obırının hayatı sövünüyor be sayın cumhurbaşkanım.
    Cevapla
  • yavuzkaplan 11 yıl önce Şikayet Et
    Ebruzer Kadayıf ve Kriminale.... Ebruzer kardeş sezer görevdeyken 2001 - 2007 tarihleri arasında affettiği yaklaşık 260 mahkumun çoğunu 58. ve 59. hükümet zamanında affetti. Yorumuma baktım iddiana dair birşey yazmadığımı gördüm. Ben 57. hükümetin avukatıda değilim. Kim bu ülkenin en ufak aleyhine karar verdiyse veya yönettiyse a hükümeti yada b hükümeti hakkımı zaten helal etmem. Kriminal kardeş yukarıda yazdığım gibi 260 mahkumun çoğunun affı, hangi hükümetin adalet bakanlığı tarafından sunuldu yapmayın sizler verilen yanlış kararları bile bir şekilde savunup su üstüne çıkarmaya çalışıyorsunuz.
    Cevapla
  • ERDOĞAN ÖZEVİ 11 yıl önce Şikayet Et
    GEÇEN AY. Geçen ay örtülü aftan yararlanan 15.000 kişiyide tek tek incelesinler. Ne kadar bölücü, hırsız, ırz düşmanı sapık dışarı çıkmış..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt