Tunay: CHP milletvekiliyim ama CHP'li değilim

Cumhuriyet Halk Partili Faik Tunay, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Her seferinde Turgut Özal'a olan hayranlığını yineleyen Tunay, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyaset yaptığını ancak CHP'li olmadığını açık bir şekilde ifade etti.

Tunay: CHP milletvekiliyim ama CHP'li değilim
Tunay: CHP milletvekiliyim ama CHP'li değilim
GİRİŞ 18.02.2013 13:27 GÜNCELLEME 19.02.2013 06:25
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi…

Görüşleriyle 'bilindik' CHP'li düşüncesinden aykırı olan, genç yaşına rağmen cesur çıkışlarıyla dikkatleri üzerine toplayan ve 'doğruya doğru, yanlışa yanlış' diyebilecek kadar da muhalif bir çizgide olan CHP'li Faik Tunay, Haber7.com'u ziyaret etti. 

Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, Yayın Koordinatörümüz Osman Ateşli ve editörlerimizden Ferhat Esnek ile Ömer Süt'ün sorularını yanıtlayan CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, partisinin politikasını eleştiren açıklamalarda bulundu.

"ÖZAL HAYRANIYIM, CHP'Lİ DEĞİLİM"

Anavatan Partisi'nde siyasete başladığını, Özal hayranı bir siyasetçi olduğunun vurgusunu yapan Tunay, CHP'li olmadığını, sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili seçildiğini dile getirdi.

KİMLİĞİMİ HİÇBİR ZAMAN GİZLEMEDİM

Ailesinin Menderes ve Özal döneminden beri siyasetle uğraştığını ve bununla da gurur duyduğunu sözlerine ekleyen CHP'li Tunay, CHP içerisinde her zaman dik durduğunu, bu kimliğini gizli tutma gereği duymadığını şu sözlerle ifade etti:

"Benim bu görüşlerimi genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da biliyordu ve beni destekliyordu. CHP'ye beni özellikle kabul etti. Cumhuriyet Halk Partisi'nde asla iki yüzlülük yapmadım ve hep Faik Tunay'ın görüşlerini savunarak samimiyetsiz davranışlarda bulunmadım. Faik Tunay geçmişiyle övünüyor. Artık günümüz teknoloji ve bilim çağı, kimden neyi gizliyorsunuz."

CHP'DE YÖNETİM SORUNU VAR

Zaman zaman yaptığı çıkışlardan dolayı tabandan tepki aldığını ancak CHP yönetiminden ufacık bir uyarı almadığını açıklayan Tunay, partinin tepesindeki dönüşümün tabana tam yansımadığını savundu:

CHP NASIL İKTİDAR OLUR?

"Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki değişim ve dönüşüm arzusunun tabanda karşılık bulmamasından CHP bocalıyor. İnsanlar Kürt-Türk, Alevi-Sunni, Hristiyan-Yahudi, laik olan-olmayan diye ötekileştiriliyor. Benim için millete rağmen değil, milletle birlikte siyaset önemlidir. Bu parti milletvekili olduğum CHP de olsa bu gerçeği kavrayamayan partinin başarılı olma şansı neredeyse hiç yok! Yani Cumhuriyet Halk Partisi'nin biraz daha halka açılması, siyasetin "halka rağmen değil halkla beraber" yapılacağını gösterme çabası içerisinde olması gerekiyor. Kurulduğu tarih olan 2002 yılından beri AK Parti ülkeyi idare ediyor ve 3 dönemdir tek başına iktidar. Sağlıklı işleyen demokrasilerde, normal şartlarda her iktidarın bir alternatifi olmalıdır."

FAİK TUNAY KİMDİR? 

Rumeli Balkan ve Trabzon kökenli bir ailenin ilk çocuğu olarak 5 Mart 1981 tarihinde İstanbul'da doğan Faik Tunay, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümünden mezun oldu. Anavatan Partisi ile siyasete atılan Tunay, partisinin İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlendi. 2009 yılında yerel seçimlerde İstanbul'un en genç meclis üyelerinden bir tanesi olarak Şişli Belediyesi Meclis Üyeliği görevine seçildi. 18 Aralık tarihinde düzenlenen CHP kurultayında Parti Meclis üyeliğine seçilen Faik Tunay, 2011 genel seçimlerinde İstanbul 3. bölge 7. sıradan milletvekili oldu.

İngilizce, İtalyanca, İspanyolca, Boşnakça-(Hırvatça) bilen Faik Tunay, Rumeli ve Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzonspor kongre üyesidir.

omer.sut@haber7.com
Haber7

YORUMLAR 12
  • Mustafa Ilgaz 11 yıl önce Şikayet Et
    Doğruya doğru. Bu yaşta bulunduğu yeri ve o yeri hazmetmesini kutluyorum. Faik Tünay'ın, Chp'nin 1945'te kapıldığı hastalıktan kurtulması için çalıştığı da aşikar. Ama chp'yi 1 kişi maalesef bu hastalıktan kurtaramaz. Özellikle bunun tam aksi için çalışan bir genel başkanları varsa...
    Cevapla
  • Abit ŞEKER 11 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir siyasetçi :). Siyesetçi dediğin böyle olur. Herkesi idare eder, uyutur. Menfaat nerde siyasetçi orda. Siyasetçinin ilkeleri yoktur menfaatleri vardır.
    Cevapla
  • Mustafa Türköz 11 yıl önce Şikayet Et
    Bir kokumu var ? ne?. Hımm zamanında başlatılmış, geleceğe dönük,önemli bir yatırım hamlesi sanki.. Bu ülkede seçimler mi yaklaşıyor ne? Bu işte tanıdık bir koku ve hava var gibi gibi sanki... Hadibakalım ! kolay gelsin...
    Cevapla
  • hüseyin 11 yıl önce Şikayet Et
    YANLIŞŞŞŞSIIIIN. Kardeşim hem rahmetli MENDERES hayranı ve o fikriyatta olacaksın hemde onlara hayatı zindan eden tabii milletede bir partinin ki o masumların şehit edilmesinde baş sorumludur CHP sen bu sözlerinle ciddi ciddi bir hastalığını eleveriyorsun.Açık sözlülüğüne,samimi olmana bulunduğun camia ters düşüyor. MEVLANA HZ.lerinin dediği gibi 'YA OLDUĞUNU GİBİ GÖRÜN,YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL.
    Cevapla
  • Nail Sivri 11 yıl önce Şikayet Et
    ya yürü git..... Chp'li değilmiş.En azından kendine oy vermişsindir.Chp'nin altına mührü vururken aklına hiç Özal gelmedi mi? Ya Adnan Menderes ,Fatin Rüştü Zorlu.Türkçe okutulan ezanlar aklına gelmedi mi?Ahır yapılan camiler.Depo yapılan camiler.Başörtüsüne uzattıkları pis eller. Milletvekilliğini yaptığın partinin bu milletin nezdinde sahip olduğu yer belli. O beğenmediğiniz millet var ya ,işte onların ayaklarının altındasınız. Biraz delikanlı olun. Millet böyle martavalları yemiyor.Ya bi git....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'