İntihar edenlerin sayısı şehitlerden fazla!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, son 10 yılda şehit olan TSK personeli sayısının 601; intihar eden personel sayısının 965 olduğunu bildirdi.

İntihar edenlerin sayısı şehitlerden fazla!
İntihar edenlerin sayısı şehitlerden fazla!
GİRİŞ 23.02.2013 12:06 GÜNCELLEME 23.02.2013 15:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yılmaz, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, 01 Ocak 2002 - 31 Aralık 2012 tarihleri arasında meydana gelen pusu, silahlı saldırı, taciz ateşi ve çatışma olaylarında 601 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin şehit olduğunu kaydetti.

Son 10 yılda intihar eden personel sayısının ise 965 olduğu belirten Yılmaz, ''İntihar davranışı açısından TSK personelinde benzer yaş ve cinsiyet grupları açısından sivil örneklerden daha farklı bir epidemiyolojik veri olmadığı tespit edilmiştir'' dedi.

Yılmaz, bir başka soru önergesine verdiği yanıtta da bakanlıkta zorunlu askerlik hizmetinin kaldırılması konusunda bir çalışma bulunmadığını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Ja SoshLa 11 yıl önce Şikayet Et
    zorunlu askerlik neden kalkıyor ?. Bu zorunluluk kişiye özel bir şey değil, herkes zorunlu. yapan niye yaptı askerliği ? Ortada kaldırılacak bi şey varsa, zorunlu askerlik değil, askerlikteki eşitsizlik. Adam lise mezunu 15 ay askerlik yapıyor, sen üniversite mezunusun 6-7 ay. İŞte asıl adaletsizlik bu. En baştan ayrımcılığı yapıyorlar. Sen lise mezunu musun ? O zaman ölmek için önünde 15 ay var, üniversite okuyaydın da 6 aya bitireydin askerliği gibi bi mantık söz konusu. Yazık. üniversite okuyanların yüzde 50si sırf askerlik için okuyor okulunu. Hani tüm herkes eşitti ? eşitlik mi bu şimdi, bu adalet mi ?
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    demekki haftaya çok önemli şeyler olacak gündem değiştirme konuları belirlendi intiharlar, 4. yargı paketi . yıllardır askerler intihar ediyor ancak mı aklınız başınıza geldi? kılıfda hazır zaten şehit sayısından daha fazla. demekki törörüstler daha insaflı. alttan alta verilen mesajınız bu.
    Cevapla
  • şahin yurtseven 11 yıl önce Şikayet Et
    kanayan yara. yıllarca birlik komutanlığı yapmış eski bir asker olarak ayrılmasaydım sonum benimde vahim olabilirdi...kuruma lafım yok ama öyle despot egoist kafası hiç basmayan o kadar çok adam varki aklınız şaşar...çözümün bi ayağı askeri okullardaki eğitim sistemi acilen değişmeli ..yoksa yazık olacak güzelim evlatlara...
    Cevapla
  • ahmet şentürk 11 yıl önce Şikayet Et
    siz zorunlu askerliği kaldırmayın daha . Zorunlu askerliğin kaldırılmasıyla ilgili çalışma yokmuş ben askere gidip orada kendini bilmez insanların küfürlerini duymak zorundamıyım. Onların dayağına , hakaretine mağruz kalmak zorundamıyım. Siz bu gidişle çok askerin intiiharına şahit olursunuz. Allah o ntihar edenlerin ahını sizden çıkarsınz inşallah. Yazıktır günahtır neden insanlar intihar edyor araştırın bi . Ben bu şekilde olan düzende askerlik yapmayı ret. Ediyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı